Temat:
PROLOG
@DiR: tak, jak wszystkim. Kupić tanio, sprzedać drogo ;-) www.newconnect.pl/index.php?pa...PRO-LOG otwiera pionierską usługę publicznego składu podatkowego. To chyba dobry czas na handel.
|
|
Temat:
PROLOG
|
|
Temat:
PROLOG
14 lutego ma być opublikowany raport za IV kwartał 2013 roku. Wtedy powinniśmy być mądrzejsi.
|
|
Temat:
S4E
od czasu raportu za III kwartał 2013 (14.11.2013) brak jakichkolwiek komunikatów?
w samym raporcie jak pamiętam tylko wspomnienie dywidendy za 2012, ale brak zapowiedzi dywidendy za 2013, do tej pory nie trafiłem na inny komunikat
|
|
Temat:
QUMAK
taka cisza a taka spółka? Wczorajszy artykuł na Stockwatchu 12 misiów, które dobrze znoszą grudniową zawieruchęwww.stockwatch.pl/wiadomosci/1..."W zestawieniu jest też dwóch przedstawicieli z sektora IT. Mowa o Compie i Qumaku. Pierwsza ze spółek spodziewa się rekordowych wyników za cały bieżący rok i jeszcze w grudniu chce dopiąć kolejną akwizycję, którą może po części sfinansować akcjami własnymi. Natomiast Qumak niedawno pochwalił się backlogiem na 2014 rok na poziomie 380 mln zł. Ostatnio portfel zamówień wzbogacił się o kontrakt z TP SA na kompleksową obsługę działu wsparcia technicznego (service desk) spółek z grupy TP." mnie interesuje temat dywidendy - Qumak jest w czołówce za 2012 (stopa%): EBC, DANKS, S4E, FORTUNA PROLOG, QUMAK, 4FUNMEDIA
|
|
Temat:
FORTUNA
|
|
Temat:
PROLOG
chodziło Ci o główną na stockwatchu, tam to na pewno nie było PROLOGU :) co do skoków i wahań to wreszcie ktoś pokusił się o analizę techniczną spółki no i potwierdzam spółka daje mało komunikatów - liczyłbym na więcej :( PRO-LOG S.A. - Analiza techniczna 29.11.2013 R. - źródło: linkCytat:(...) Na plus bykom można jednak zapisać to, że równie szybko jak kurs spadł, potrafił wrócić do poprzednio notowanych poziomów. Z biegiem czasu wykres pojawił się nawet na nowych maksimach, które wypadły na poziomie 10,9 zł.
Tam jednak popytowi przeszkodził dość mocno wykupiony wskaźnik RSI. Co więcej, sygnał sprzedaży wygenerował wskaźnik MACD. W konsekwencji notowania Pro-Log spadły do 8,3 zł i ponownie przetestowały dolne ograniczenie wspomnianej na początku formacji wzrostowej. Ważne było to, że poziom ten tym razem się obronił. To rodzi przed bykami szansę na wygenerowanie kolejnej fali wzrostowej. Ani RSI, ani MACD nie wskazują, póki co, na możliwość wykreowania mocniejszego ruchu w górę. Gdyby sztuka ta się udała, najbliższym ważnym oporem są granice historycznego szczytu (na 10,9 zł). (...) myślałem, że już to publikowałem tutaj, ale może ktoś pokusi się o jakiś własny komentarz do tej analizy, albo może na stockwatchu jest jakiś materiał o spółce?
|
|
Temat:
DANKS
raport listopadowy: www.danks.pl/relacje-inwestors... z ciekawostek: Złożenie wniosku o wyznaczenie pierwszego dnia notowania akcji serii C Zarząd Emitenta informuje, iż w dniu dzisiejszym, tj. 25 listopada 2013 roku do Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. został złożony wniosek o wyznaczenie pierwszego dnia notowania 3.758.428 akcji zwykłych na okaziciela serii C Emitenta. Proponowany dzień rozpoczęcia notowania przedmiotowych akcji to 3 grudnia 2013 roku. ( www.danks.pl/relacje-inwestors...)
|
|
Temat:
PROLOG
Daj link. Może nie ma, bo to ostatnio jak zerkam to były duże skoki w górę i w dół i w górę i w dół (pewnie ktoś duże pakiety kupował lub może ktoś celowo chciał zbić cenę? żeby taniej kupić - nie wiem). Może też hotcompaniestabs uwzględnia tylko w dłuższym czasie więcej niż 1 dzień? eee? nie wiem. Daj link, sam jestem ciekaw. Co do ciekawostek w listopadzie to trafiłem na Interia: biznes.interia.pl/gieldy/news/...PRL: MLP Group wynajął firmie Pro-Log dodatkowe 6 tysięcy m kw. powierzchni magazynowej
|
|
Temat:
FORTUNA
trochę mnie zaniepokoiłeś patrzę jednak na rekomendacje i wyniki www.fortunagroup.eu/public/18/... i nie jest tak źle ;) jeżeli będziesz miał jakieś informacje to publikuj, bo chyba znacznie dłużej obserwujesz Fortunę niż ja
|
|
Temat:
DANKS
ej.. co z raportem kwartalnym? dzisiaj wszyscy publikują, liczyłem, że będzie rano
|
|
Temat:
PROLOG
dla mnie jest konkretnie, z jeszcze lepszą perspektywą na kolejny kwartał www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...samo gęste z raportu: przy przychodach 9 787 791,78 zł spółka wypracowała 1 183 772,40 zł zysku netto, czyli wychodzi rentowność 12,09%, no i zapowiedź kolejnej dywidendy, a zakładam, że jeśli podobnej to pewnie na poziomie 13-14% per akcja póki co dobrze to wygląda, 3 kwartały i 4ty z dobrą prognozą, zamknięcie roku będzie niezłe brakuje mi tylko częstszego informowania co się dzieje w spółce to na minus
|
|
Temat:
GANT
prorocze słowa ;) , dobry zmysł obserwacji - kto co i kiedy sprzedaje dużo mówi zresztą wpis przy wyższym kursie, a kolejny na forum po kilku dniach o X niższy, wyraźnie niższy, potem już tylko kolejne informacje prasowe, każdy widzi jak teraz to wygląda
|
|
Temat:
DANKS
Obserwuję kilka spółek o najwyższych dywidendach za 2012 (stopy %) (źródło: www.stockwatch.pl/dywidendy/de... ) w ścisłej czołówce, pierwsza 5tka jest EBC, DANKS, S4E, FORTUNA, PROLOG itd. dziwi mnie taka cisza w tym wątku, bo DANKS (jeśli umiem czytać ;) ) miał bardzo wysoką stopę dywidendy, wydawało mi się, że ten wątek tutaj będzie żył.. a tu .... cisza od czerwca?
|
|
Temat:
S4E
kurcze, czytam i czytam, a do tego zaglądam na inne fora i te dyskusje o s4e mnie zaskakują, na pewno sporo dają do myślenia na s4e trafiłem szukając spółek z najlepsza dywidendą, w tym równiez na NC wiec padło za 2012 na EBC, DANKS, S4E, FORTUNA, PROLOG, QUMAK i 4FUNMEDIA (za www.stockwatch.pl/dywidendy/de...), w sumie S4E wysoko jesli chodzi o dywidendę, z perspektywy lat (kurs) wygląda to jednak inaczej, aczkolwiek ostatnio jakies odbicie inaczej też to wygląda w przypadku pozostałych spółek , tych dywidendowych... no ale S4E muszę jeszcze w takim razie poobserwać
|
|
Temat:
FORTUNA
Dlaczego taka cisza w tym wątku? Ja ostatnio skupiam się na spółkach z dużą dywidendą i jak nic wychodzi mi, że i Fortuna jest wśród nich. A tu taka cisza? Zero komentarzy? Za www.stockwatch.pl/dywidendy/de...EBC / 0,20 / 19,61% DANKS / 0,25 / 18,12% S4E / 1,70 / 15,04% FORTUNA / 2,75 / 14,10%PROLOG / 1,30 / 12,75% QUMAK / 1,75 / 12,46% 4FUNMEDIA / 2,50 / 10,73%
|
|
Temat:
PROLOG
PRL, czyli Pro-Loghttp://www.pro-log.com.plProfil działalności:firma wyspecjalizowana w kompleksowej obsłudze logistycznej podmiotów gospodarczych zgodnie z najwyższymi standardami obowiązującymi w Europie (kompleksowa obsługa logistyczna łańcucha dostaw, na którą składają się magazynowanie i obsługa logistyczna) / informacje podane za http://www.pro-log.com.plna polskim rynku usług logistycznych obecni od 1997 roku. na giełdzie od 12.2012 r. --- to co mnie zainteresowało w tej spółce to (pomijam zabawny skrót PRL) ;) to dywidenda za 2012, bo podając za stockwatch dywidenda na akcję sięgnęła 1,30 zł (stopa 12,75% - wśród top7, które przekroczyły 10% - za 2012 - www.stockwatch.pl/dywidendy/de...) za cel biorę sobie spółki o podobnej dywidendzie (stopa powyżej 10%), czyli wspomniane top7 za 2012
|
|
Temat:
PHN
info z wczoraj co do PHN via Puls Biznesu PHN będzie kupował biurowce klasy A nieruchomosci.pb.pl/3354781,33...artykuł na temat kwoty 100 mln :) ten sam profil, a inna JR Invest też kupuje biurowce za grube mln info sprzed 3 dni z PAP: biznes.pap.pl/en/news/listings...LC Corp miesiąc temu chciała kupić wieżowiec pulsinwestora.pb.pl/3290151,92...akcje idą w górę PHN do przodu, JRI do góry, LC niezły spadek, ale z małym odbiciem po newsie dziwi mnie taka cisza w wątku o PHN, przecież trwa małe szaleństwo w inwestycjami w nieruchomości na tym naszym małym polskim rynku
|
|
średnio ok 1300, boli mnie też podobna sytuacja ze srebrem
|
|