czemu za późno strata nie powinna być w tym samym roku podatkowym co zysk???
|
ja trochę z innej beczki
mianowicie jak jutro sprzedam papier ze stratą to czy ona będzie pomniejszona od podatku z dochodu z giełdy?? Nie wiem czy jasno się wyrażam ale wcześniej nie korzystałęm z tego mechanizmu i drugie pytanie czy DM prześle mi PIT z takim zestawieniem na któtrym podatek od zysku zostanie pomniejszony o stratę????
|
Temat:
POLNORD
"Do wdrożenia bardziej ofensywnej strategii szefów Polnordu mogą również zachęcać bieżące, poprawiające się wyniki sprzedaży mieszkań. Jak informuje wiceprezes, w kwietniu i maju grupa zawarła łącznie około 110 nowych umów, czyli więcej niż w całym I kwartale, kiedy znalazła nabywców na 78 lokali. Tylko w maju Polnord sprzedał 64 mieszkania, co jest jego najlepszym miesięcznym wynikiem w tym roku (tylko o dwa lokale więcej sprzedał w całym IV kwartale ubiegłego roku). Kolubiński przyznaje przy tym, że wciąż utrzymuje się zjawisko rezygnacji z wcześniej zawartych umów. Sięga ona średnio około 10 sztuk miesięcznie. Giełdowy deweloper, licząc na dalszy wzrost sprzedaży, przygotował właśnie wspólnie z Nordea Bank Polska i PKO BP specjalne oferty kredytowe. Pierwszy z wymienionych banków proponuje klientom Polnordu oprocentowanie z zerową marżą przez pierwsze dwa lata kredytowania (klient płaci tylko równowartość WIBOR-u) oraz prowizję przygotowawczą obniżoną do 0,9 proc."
|
Temat:
POLNORD
podoba mi sie ta nowa strategia! i liczba mieszkań sprzedanych w maju wreszcie zadowalająca! Liczę na ten papier!!
|
Temat:
AGORA
|
Temat:
ABPL
na tle branży to tylko ABPL coś powoli rośnie zarówno ACTION I KOMPUTRONIK miały zdecydowane odbicie keidy czas na tą spólke?
|