Miałem konto w KBC ale zamknęli sprzedaż detaliczną więc od długiego czasu rozglądam się za dobra ofertą dzięki której mógłbym inwestować na runku amerykańskim lecz trafiam na wysokie prowizje głownie 0,5% nie mniej niż 20 USD albo gdzie płacę za każdą akcję 2,95 centa USD nie mniej niż 10$ bardzo fajna oferta dla tych którzy kupują akcje warte powyżej 75$. W moim przypadku kupuje akcje zarówno te droższe typu 800$ jak i te poniżej 1$ w ilości przekraczającej 4000. Więc mam pytanie do was jakie biuro maklerskie będzie miało prowizje w granicy 0,40% nie mniej niż 10$? Chodzi mi głownie o biura zagraniczne bo w polskich nie mogę znaleźć oferty odpowiedniej dla mnie. W przypadku gdyby ktoś polecił rachunek maklerski zagranicą prosiłbym o wytłumaczenie jak wygląda rozliczenie PIT'u przy posiadaniu takowego rachunku.
P.S. Inwestuje tylko na rynku amerykańskim dlatego nie potrzebuje w swoim rachunku żeby była dostępna jakiś inny rynek choć mile widziane była by możliwość inwestowania w walutę. Rachunek do inwestowania na DOW JONES oraz NASDAQ.
|