tcsrqypk
Advertisement
PARTNER SERWISU
hjvztyvp
Zuzka

Zuzka

Ostatnie 10 wpisów
Jestem jak najbardziej za spotkaniem:) Obawiam sie tez, iz aby dotrzec do wiekszej grupy obligatariuszy powinnismy powiadomic ich o tego rodzaju inicjatywie, tzn. spotkaniu, najlepiej mailowo lub telefonicznie. Do forum na stockwatch nie dotarlo zbyt wielu zainteresowanych:( Mysle tez, ze wakacje to najlepsza pora, bo kazdy zainteresowany moze zorganizowac sobie ten jeden dzien na spotkanie.
Jestem jak najbardziej za. Przylatuje do Polski na 1 miesiac - przelom czerwca/lipca.
Pozdrawiam

Wczoraj kontaktowalam sie telefonicznie z kuratorem. To wlasnie on potwierdzil informacje, ze pierwotnie wycenione grunty pod zabezpieczenie obligacji serii B, na 4 M pln, obecnie wycenione sa przez rzeczoznawce na ok. 800 tys. Ze wstepnych wyjasnien zrozumialam, ze pierwsza wycena dot. dzialki budowlanej, natomiast ten drugi rzeczoznawca uznal ja za tereny rolne i stad ta horendalna roznica. Jak zrozumialam tez, opinia, ktora obecnie posiada kurator nie poparta jest zadnymi dokumentami. Wczoraj zakomunikowal mi, ze wlasnie wybiera sie do Wroclawia w celu obejrzenia gruntow oraz zapoznania sie z dokumentacja. Niezbyt obeznana jestem z prawnymi regulacjami w tym zakresie, ale dzialka bedaca zabezpieczeniem naszych obligacji, w wypadku niemoznosci splacenia wierzycieli staje sie chyba ich wlasnoscia. Czy mozna zatem rozpatrzec mozliwosc dogadania sie wszystkich podmiotow (czyli wlascicieli obligacji serii B), a jest ich 40, jak udalo mi sie ustalic z pomoca internetu, i przejac grunty?
Swoja droga, kurator zastanawia sie nad zaskarzeniem wyceny drugiego rzeczoznawcy..... Mysle, ze tutaj tez mamy cos do powiedzenia i powinnismy naciskac w tej sprawie.

Witam,
Wlasnie dolaczylam do grona forumowiczow. Jestem rozczarowana uzyskanymi dzis info nt. wyceny gruntu, bedacego zabezpieczeniem obligacji serii B. Z pierwotnej wyceny ok 4000000 pln, w chwili obecnej rzeczoznawca wycenil dzielke na 800 tys!! Z rozmowy z kuratorem wiem, iz ma sie doglebniej przyjrzec problemowi, poniewaz sam byl tym zaskoczony i podejmie decyzje o zlozeniu wniosku o ew. weryfikacje decyzji.
Poniewaz jestem nowa, mam pytanie do bardziej doswiadczonych forumowiczow.
Czy my, jako obecni wllasciciele gruntu, mozemy sie "dogadac" i sami sprzedac te dzialke???? Jesli nie, to warto by sie rzeczywiscie skrzyknac i przygotowac zbiorowa skarge do prokuratury z prosba o zbadanie sprawy zawyzonej wyceny - dotyczy to podobno wszystkich dzialek, ktorych wycena przygotowana byla dla Religi przez te sama osobe.
Pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 11 czerwca 2013 08:56:43
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,224 sek.

jtjottnf
drnotguw
Prezentacja inwestorska Grupy Klepsydra - 11 września 2025 r.
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +78 934,96 zł +394,67% 98 934,96 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
xhsxpwqb
edsbiiwj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat