Ja jednak jestem bardziej optymistycznie nastawiony. Prognozuje coś w przedziale 110-120 mln czyli powyżej 27 baniek co kwartał. Hossa jednak ma się powoli ku końcowi. Obstawiam jej koniec do października ewentualnie do końca roku.
|
|
Temat:
GANT
konik napisał(a):nie ma podstaw zeby stwierdzic ze trend boczny o zakresie 18-25 sie skonczyl. nie pomoze gorszy 4 kwartal. rsi wygenerowal sygnal sprzedazy. ostre wspiecie kursu tez nie wrozy fajerwerkow.
Konik polemizowałbym z twoim wywodem. Fakt może jeszcze nie w tym tygodniu ani w przyszłym, jednak wybicie w kwietniu wielce prawdopodobne. Wyniki za ostatni kwartał będą jakie będą każdy o tym wie. Jednak patrząc na wskaźniki ruch w kierunku 38 i z tych poziomów lekka korekta już dawno się należy tej spóle. Zakładając na ten rok wynik na poziomie 58 milionów złotych netto, bo w pierwszej kolejności to nas interesuje, cena zysk będzie oscylował wokół 8 przy obecnej cenie. Z tego co widzę zobowiązania firmy spadają, a dodatkowo prognozuje się 10 procentowy wzrost cen mieszkań i około 8 procentowy wzrost produkcji budowlanej. Hamulcem są kredyty na projekty budowlane, do których banki podchodzą jeszcze nieufnie, co jak mam nadzieję niedługo się zmieni. Po rocznej konsolidacji ruch w górę wydaje się raczej czymś naturalnym.
|
|
Temat:
JUPITER
nowy1960 napisał(a):ARTHMAEL napisał(a):
Watchdog za twoją robotę niewątpliwie należy ci się jakaś kasiura, tym bardziej, że ponosisz określone koszty za utrzymanie strony itd.
Pozdrowienia Arthmael To jest bezcelowa pisanina. Robi to się mu należy kasa za pracę. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. To nie jest bezcelowa pisanina. Zaproponowałem tylko formę płatności, która dla wielu byłaby bardziej wygodna. Parkiet stosuje takie rozwiązanie. Nie trzeba w ten sposób płacić za całość, która nie koniecznie musi danego inwestora interesować, a jedynie części odnoszące się do jego inwestycji. Oczywiście jest to tylko sugestia, a prowadzący zrobi jak uważa. Podobnie ma się sytuacja z albumami wykonawców muzycznych, którzy sprzedają 16 lub więcej utworów podczas, gdy kupującemu zależy na 2 góra trzech.
|
|
Temat:
JUPITER
WatchDog napisał(a):rmz napisał(a):Od kiedy to "Skaner" na SW jest płatny? Od 20 października, a już tak definitywnie to będzie od 16 listopada, jeśli użyłeś kodu, który dostałeś mailem. Cytat:Sorry ale 366zł za oglądanie tego to lekkie przegięcie Ja też sorry, ale sprawa jest prosta: jak nie zaczniemy zarabiać, zamykamy serwis. Więc tak czy tak nie będziesz miał tego skanera, jeśli zakładasz zerokosztowe pozyskiwanie wiedzy i danych o spółkach. Watchdog za twoją robotę niewątpliwie należy ci się jakaś kasiura, tym bardziej, że ponosisz określone koszty za utrzymanie strony itd. Proponuję ci zamiast abonamentu wprowadzić jednorazowe opłaty na smsa odnośnie określonej spółki, tak jak to funkcjonuje na parkiecie. Jest to o wiele lepsze i bardziej funkcjonalne rozwiązanie. Pozdrowienia Arthmael
|
|
Temat:
ASTARTA
Jak nasza szanowna giełda zareaguje na ten raport? Przychody piękne, zysk operacyjny też, ale netto bieda. Ten czwarty kwartał był jednak cieńki.
|
|