Zgodnie z ustawą, aby móc zarządzać niepublicznym FIZ trzeba założyć TFI lub podpiąć się pod istniejące już TFI.
1) Czy wie ktoś może jakie są orientacyjne koszty utworzenia funduszu w ramach istniejącego już TFI? Ile sobie liczą za taką usługę?
Znalazłem zapis, że jeżeli TFI będzie inwestowało wyłącznie w aktywa niepubliczne (zgodne z art. 196 ustawy o FI) to nie ma konieczności zatrudniania doradców inwestycyjnych.
2) Jakie w tym wypadku są koszty utworzenia takiego TFI?
Pozdrawiam,
Marcin
|
1. Rotacja materiałów 14 dni 2. W zadaniu jest, że w okresie dekoniunktury ze względów technologicznych produkcja utrzymuje się na niezmienionym poziomie (2 lata dekoniunktury), a w ciągu następnych 2 lat spodziewana poprawa sprzedaży i wtedy sprzedaż zapasów.
|
Witam, mam do rozwiązania zadanie na zajęcia z wyceny DCF. Teoretycznie już taka robiłem na ćwiczeniach, mam jednak kilka pytań/wątpliwości, które Wam na pewno nie dostarczą problemów a mnie bardzo ułatwia prace.
1. Do aktywów operacyjnych zaliczyć tylko zapasy i należności czy materiały również? 2. Jeżeli mam dekoniunkturę i przez 2 lata mocno ujemne FCFF to wyrównuję kredytem? 3. Jeżeli wg danych przedsiębiorstwo wykupuje swoje obligacje w okresie prognozowanym (a nie ma tyle środków), to też kredytem wyrównać?
Z góry dziękuję za udzieloną pomoc
|