cfkqbsic
Advertisement
PARTNER SERWISU
myiqdfaa
bism

bism

Ostatnie 10 wpisów
Z zagranicznego biura maklerskiego. Nie wiem czy i kto oferuje je w PL.

Już dawno wyszedłem z Catalyst właśnie ze względu na zaufanie ograniczane kolejnymi wpadkami.
Co do Niemiec (z własnego portfela):
DE000AB100B4 , yield ponad 7%, płaci bez szemrania co kwartał
DE000A1H3VN9 , yield ponad 5%, raz na rok odsetki na czas
Można jednak zaliczyć wtopę, np. na DE000A1H3JZ8.

Ogólnie mówiąc: wolę zainwestować w obligacje Cypru (ponad 30% zysku w trzy kwartały) albo pożyczyć Wenezueli na 8% rocznie niż borykać się na Catalyst ze strzałami typu Fojud albo PCZ.

timon napisał(a):
Haczyki, które ja widzę to:
- brak rozliczenia PIT 8C na koniec roku, bo to nie jest polski broker i nie ma obowiązku tego wysyłać
- brak rynku Catalyst

Dodam kolejny: w "Warunkach świadczenia usług maklerskich" punkt 4.5 brzmi:
Klient zezwala niniejszym DEGIRO na uzgodnienie tego zabezpieczenia lub prawa do korzystania przez inne podmioty. Prawo do wykorzystania przez dany inny podmiot oznacza, że na poziomie tego podmiotu nie ma mowy o wyodrębnieniu aktywów Klienta. Ogłoszenia upadłości tego podmiotu może zatem spowodować powstanie strat u Klienta.

www.nasdaq.com/symbol/t/divide... płaci naprawdę. Równo i na czas potrącając 15% "withholding tax".

remix1977 napisał(a):
ja zapytam pod innym kątem: kupowanie papierów na rynkach zagranicznych. Korzystał ktoś z Was z tego? Jak to działa?

Ja korzystam. Działa - po bolesnych doświadczeniach na Catalyst przeniosłem się całkowicie za granicę i jak dotąd jest dużo lepiej niż w Polsce.

Oferta BOŚ jest uboższa niż dawne KBC, ale za to są tylko trochę drożsi.

Szukam dalej - ceny DM Pekao wspomnianego wyżej przekraczają mój próg bólu.

Witam.

Jak w temacie, KBC się zwija. Jest ktoś w stanie polecić rozsądnego maklera (najchętniej w PL, ale to nie warunek konieczny) który pozwoli kupić fundy, trusty i obligacje z rynków EU i USA nie zdzierając przy tym zanadto?

Pzdr/B.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 14 maja 2017 19:15:37
Liczba wpisów: 7
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,221 sek.

rmxqfdwn
lritbapy
cfztkmnx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bvtqddut
wqoukjys
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat