z tym, że najpierw była emisja warrantów i warunkowe podwyższenie kapitału - dodajmy emisja nieodpłatna, a zaraz potem przejęcie RAIH - i jeśli poczytamy raporty bieżące - również nieodpłatne... zgodnie z Raportem bieżącym 12/2013 Cytat:Źródłem finansowania wyżej wymienionych Udziałów są środki pochodzące z podwyższenia kapitału zakładowego Spółki dokonanego poprzez emisję i objęcie akcji serii I (o którym Spółka poinformowała w raporcie bieżącym nr 8/2013 z dnia 12 lutego 2013 r.). dalej z tym samym raporcie czytamy co następuje: Cytat:Ponadto Zarząd Spółki informuje, iż w celu rozliczenia ceny sprzedaży nabywanych udziałów w Rage Age International Limited, w dniu 12 lutego 2013 roku została zawarta pomiędzy Spółką a RAIH umowa, dotycząca potrącenia wzajemnych wierzytelności o zapłatę tej ceny i wniesienie wkładu na pokrycie obejmowanych akcji w kapitale zakładowym Spółki. nie oczytałem jeszcze wszystkich komunikatow z ostatnich 3-4 dni (trochę tego było) i nie przetrawiłem tego gruntownie.... niemniej co do jednego zgoda...skąd u dziaska cena 18 mln za bardzo sałabo znaną szerszej publice markę...w sumie to jeszcze nie jest jakaś tam marka
|