PARTNER SERWISU
jbmfbfkb
maremiks

maremiks

Ostatnie 10 wpisów
Może warto by było aby np. redakcja SW zaczęła piętnować rekomendacje biur maklerskich? Mają one wpływ głównie na drobnych inwestorów, a są wydawane w zasadzie bez żadnej odpowiedzialności. I potem mamy sytuację jak z LWB (choć nie tylko...), gdzie rekomendacja jest na 16,30 a kurs idzie dokładnie w odwrotną stronę. Ja rozumiem, że są to tylko rekomendację, ale to wygląda bardziej jak próba sterowania rynkiem w dodatku nawet bez żadnego napiętnowania "fachowców"

Witam,

2 pytania:

1. Czy jako drobni akcjonariusze jesteście za emisją dodatkowych akcji (w przynajmniej średniej perspektywie kursu)?

2. Czy ktoś podjąłby się (i czy wogóle jest to realne np. poprzez SSI) zgrupować drobnych akcjonariuszy i reprezentować ich na NWZA? Ja bym chętnie zgłosił akces do takiej grupy (mam 100K).

w mBanku kupon zaksięgowany hello1

i jeszcze komunikat ze strony emitenta:

Cytat:

19 lut
Obligacje EKA – terminowa wypłata odsetek

Dziś dokonano terminowej wypłaty z tytułu obligacji serii R2 (EKA 0816).

Cytat:
jak dla mnie papier wysokiego ryzyka, jak na razie spółka stara się wywiązywać z zobowiązań, ale co byłoby gdyby im się raz nie udało. Byłby to już koniec wiarygodności.

tylko, że takie stwierdzenie dotyczy w zasadzie każdej firmy z catalyst - jak ktoś nie spłaca to ciężko mówić o wiarygodności...

papier na pewno nie ma najlepszej reputacji, to fakt wynikający z sytuacji spółki, ale jak do tej pory z punktu widzenia obligatariuszy nie ma się do czego przyczepić (w przeciwieństwie do akcjonariuszy)

Dzwoniłem dzisiaj do firmy w sprawie kuponu od EKA0816 i dostałem informacje, że przelew do KDPW już został zrealizowany i czekają tylko na potwierdzenie z KDPW, aby dać oficjalną informację.

Przy okazji podpytywałem o sytuację firmy. I o ile Pani, z którą rozmawiałem potwierdziła mi wpływ sprzedaży pakietu wierzytelności na wyniki z ostatniego kwartału, to z uzyskanych informacji nie wyczułem, aby była w spółce jakaś panika i akcja w stylu uboat'a. Wiedzą, że sytuacja jest trudniejsza niż zwykle, ale mają plan wyjścia, który stopniowo realizują.

Oczywiście są to tylko słowa pracownika spółki, niemniej jednak bacząc, iż do tej pory robili naprawdę dużo, aby kupony i wypłaty były realizowane w terminie wydaje się, że zależy im na utrzymaniu dobrej opinii. Oby...

A czemu nie od razu po otrzymaniu? Przecież KDPW jest tylko pośrednikiem transferu pomiędzy emitentem a nami. Czy są jakieś regulacje w tym zakresie?

Kupon od EKA1215 na koncie w mBanku jak zwykle w terminie hello1

Od kilku dni obligacje EKA1215 są zawieszone ze względu na duży wzrost notowań. Czy jest jakaś możliwość zgłoszenia lub wpłynięcia na GPW, aby odwiesiła notowania?

Bo wygląda to tak, jakby nikt nie analizował co się dzieje na innych seriach i tylko z automatu leci zawieszenie...

Zna ktoś może wyniki zapisów na ostatnią serię obligacji, bo dzisiaj miał być przydział?

Idąc tym tokiem rozumowania, to lepiej by było, żeby kuponu nie wypłacili?!

U mnie w mBanku też już sąsalute

witam,

a jest szansa dostać to pisemko na priva?

jeśli by się tworzyła jakaś grupa to ja też się chętnie dołączę z pokaźną ilością

kupon od EKA1016 zaksięgowany - tak więc na razie nadal płacą bez żadnych opóźnień. Trzymam kciuki, że tak będzie dalej hello1

Komunikat na stronie EKA:

"Terminowa wypłata odsetek z tytułu obligacji serii P

17 października 2014r. zostały wypłacone odsetki z tytułu obligacji serii P. Wypłata świadczenia nastąpiła zgodnie z harmonogramem wypłat przyjętym w Warunkach Emisji Obligacji poprzez KDPW."

Czy ktoś może to potwierdzić?

Widzieliście ich nowy komunikat na stronie?

"Informacja dla posiadaczy obligacji

EKA serii M (EKA1014)

Wszystkich Państwa zainteresowanych szczegółowymi informacjami dotyczącymi obligacji serii M (wykup, reinwestycja) zapraszamy do kontaktu:"

Komuś udało się dodzwonić i uzyskać jakieś konkrety?

kupon od UBT0915 zaksięgowany w mBanku hello1

Odsetki od EKA1215 zaksięgowane w mBanku hello1

Kupon od 0915 na koncie w mBanku hello1

Myślę, że nie do końca jest tak jak piszecie. E-Kancelaria dostała portfel wierzytelności do zarządzania. Czyli czytając wprost nie musieli wydawać na niego kasy, zaś zyski osiągną jako procent od odzyskanej kwoty. Z punktu widzenia E-Kancelarii myślę, że to bardzo dobra decyzja, gdyż potencjalne ryzyko złego portfela w tym przypadku jest mocno ograniczone (można powiedzieć, iż prawie żadne, gdyż jak dobrze rozumiem właścicielem wierzytelności jest dalej TFI).

Tak więc uważam, że jest to bardzo pozytywna informacja. Robią to co robili bez angażowania i ryzykowania środków własnych na zakup pakietu i jak się uda coś ściągnąć to dostaną wynagrodzenie.

Pierwszy kupon od 0915 na koncie w mBanku hello1

Witam,
Dzwoniłem do sądu - mój wniosek już tam dotarł i został skierowany przez przewodniczącego wydziału do wyznaczenia sędziego referenta.
Do sprawdzenia: tel. 71 33 48 230

Witam,

Kupon za MUR0515 zaksięgowany w mbanku thumbright

sasky napisał(a):
Tak, ktoś się już pochwalił.
Ciekawe, moim zdaniem to blef. Opłacenie takiego wniosku kosztuje.

Dzisiejsze walne nie uchwaliło wielkiej emisji akcji z PP. Plus mała roszada w radzie nadzorczej

I tu się mylisz - wniosek wysłałem w dniu dzisiejszym. Skończyła mi się cierpliwość.

Koszt wniosku: 1000zł

Kupon za EKA1115 zaksięgowany w mbankuhello1

bialoczerwony napisał(a):
Chwila,chwila chyba nie sądzicie,że Gant sam bez zgody instytucjonalnych przekłada sobie terminy,do tego w spółce są przedstawiciele chyba dwóch wierzycieli i co pozwalają wyprowadzać majątek ? Ludzie ja wiem,że to giełda ale bez przesady,te znikające projekty podobno zostały sprzedane jeden madziarom,a drugi a przynajmniej jego II etap połknięty przez Triada Dom czy jakoś tak.Liczą na kasę z OT i pewnie emisję by spłacić te serie,więc kto nie ma cierpliwości to do dzieła i wysyłać wezwania do zapłaty itd

Może i instytucjonalni wyrażają zgodę, ale np. indywidualni posiadający GND0513 są totalnie pomijani i nikt ani się ich nie pyta o zgodę, ani nie informuje, ani wogóle nic nie proponuje co z tym mają zamiar zrobić.
Po drugie, gdyby rzeczywiście im zależało to dogadywaliby się z instytucjonalnymi, a próbowali przynajmniej częściowo spłacić indywidualnych - bo przecież gdyby była to prawda o sprzedaży to część kasy powinni mieć, nieprawdaż?
Po trzecie - wezwanie do zapłaty nic nie daje - GANT je po prostu ignoruje i wogóle nie odpowiada. Więc pozostaje tylko sąd, a nie każdemu indywidualnemu mającemu kilka-kilkanaście sztuk się chce i mu się to opłaca (koszty, czas, nerwy).

Ale może dzięki złożeniu takiego wniosku uda się wierzycielom:
a) odsunąć aktualny zarząd od spółki
b) zapobiec dalszemu przejedzeniu i wyprowadzaniu majątku (pożyczki spółkom-córkom, mieszkania za pół-darmo za wykonane prace, dodruki akcji rozdrabniające wartość majątku, dziwnie znikające obiekty do sprzedaży bez żadnych informacji w tym zakresie, spłata poza kolejnością wybranych dowolnie podmiotów, itp.)
c) przecięciu aktualnej sytuacji, gdy posiadacze obligacji wogóle nie wiedzą na czym stoją

Zwracam też uwagę, że obligacje konsolidacyjne nie obejmują wszystkich serii obligacji przeterminowanych (np. GND0513) więc z ich punktu widzenia i tak może (choć oczywiście wszyscy zapewniają o spłacie) nic nie zmienić.

Jak sądzicie mam rację, czy jednak nie?

Witam,

Czy wiecie może do której powinny wpłynąć ewentualne środki na wykup obiecywanych na dzisiaj obligacji do KDPW i czy jest jakaś możliwość uzyskania od KDPW informacji po tej godzinie czy wpłynęły czy nie?

Witam,

Jest informacja o wystawieniu weksla na 25 mln. I stąd pojawiają się pytania:
1. Czy powiązanie osobowe prezesa Eltus i Copernicus TFI oznacza de facto, że to Copernicus pożycza kasę na spłatę części obligacji?
2. Czy ta kasa nie jest przypadkiem formą zabezpieczenia, ale nie dla obligacji Ganta ale obligacji Sokołowska Sp. z o.o.?
3. I czy w takiej sytuacji Gant może wykorzystać tę kasę na spłatę swoich obligacji?

Jeśli ktoś by wiedział jak to wygląda od strony księgowej to chętnie poczytam...

Dostałem przed chwilą maila od ganta:

W związku z małą liczbą zgłoszeń Obligatariuszy Serii AI, symbol GND 0513 zmuszeni jesteśmy przesunąć termin rozesłania informacji dotyczącej wykupu obligacji na początek czerwca 2013 r.

Przy takim podejściu to chyba pozostaje składać wniosek o upadłość? Jak sądzicie?

Kolejny kupon MUR0515 na koncie w mbanku hello1

Raczej jak ktoś nie chce otrzymać pisma od Zarządu... Ale przecież kto by nie chciał?

Udało mi się dodzwonić i uzyskałem następujące informacje:
1. Zarząd chce 20.05 wysłać do wszystkich, którzy się zgłoszą informację odnośnie dalszych losów i propozycji zamknięcia tematu poprzez przystąpienie do konsolidacji.
2. Ci, którzy nie będą chcieli przystąpić do konsolidacji mają odpisać, że nie chcą... Na moje pytanie czy w takiej sytuacji odzyskają swoje środki Pani z zarządu powiedziała, że wszystko będzie w piśmie...

Tak więc do 20.05 pewnie niczego się nie dowiemy, a jak znam ganta, to informację prześlą około 23

Jest nowy komunikat na stronie GANT:

www.gant.pl/CMS/aktualnosci201...

Czy ktoś wie, co oni kombinują?

Przy dotacjach jest inna zasada - najpierw realizujemy projekt za pomocą własnego finansowania, a dopiero po jego zakończeniu i rozliczeniu otrzymujemy refundację części poniesionych środków. Istnieje co prawda czasami możliwość zaliczkowania, ale nie podejrzewam, żeby w tym przypadku instytucja dysponująca środkami unijnymi taką zaliczkę wypłaciła (zbyt wczesny etap inwestycji).

Tak więc firma raczej nie będzie miała czego oddawać, bo nic jeszcze nie dostała.

u mnie jest już wszystkohello1

macie racie, ale to z emocji - chciałem szybko dać info

w mbanku właśnie wpłynęło hello1 hello1 hello1

Prawdopodobnie na tvncnbc podali, że GNT0313 będą zrolowane przez instytucjonalnych i wykupione od indywidualnych.

Czy ktoś może to potwierdzić, bo jeśli to prawda, to wielu zrobiło na tym niezły interes...?

Budrys napisał(a):
Z Catalyst to nie mogły być skupione. 19 marca to był ostatni dzień notowań. Tak więc zakładam, że od konkretnego posiadacza. Ciekawe za jaką cenę. Czy szczęśliwy wybraniec otrzymał jakąś niższą kwotę?

Ale termin rozliczenia był na 21.03 (przy zakupie 19.03), więc może jednak mogli?

Ja też dziękuję za relację.

Czy wiecie może czy te umorzone obligacje zostały skupione z rynku czy konkretnie od wybranego posiadacza? Jeśli tak to na jakiej podstawie odbywa się takie uprzywilejowanie?

Odsetki MUR0515 na koncie w mbanku Angel

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 11 marca 2016 15:22:42
Liczba wpisów: 42
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,396 sek.

kweqvegq
thgacufa
iqspgdhm
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vjuoumzt
yitrbtft
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat