Tak, po prostu wyszły mi inne wskaźniki niż na stronie i byłem ciekaw "dlaczego?".
|
|
Tak ,teraz rozumiem. Po prostu byłem ciekaw jak jest liczona ta dana i wasz sposób jest zdecydowanie pewniejszy rachunkowo. Jeszcze raz dziękuję za wyjaśnienie.
|
|
Widzę, że w czasie gdy pisałęm odpowiedź otrzymałem podobną
|
|
Znalazłem różnicę pomiędzy naszymi wynikami. Moje obliczenia opierały się na raportach kwartalnych i w nich odnalazłem odpowiednio: IIIkw 2011 = -248 mln IVkw 2011 = 1,285mln Ikw 2012= 1,243mln oraz IIkw 2012 = -39 mln co w sumie dało 2241mln. Dlatego zastanawiałęm się skąd wziął się tamten wynik. Teraz już wiem i dziękuję za odpowiedź.
|
|
Chciałem zapytać jak liczony jest w analizach zysk netto za ostatnie 12 miesięcy ? Ponieważ podany na stronie zysk netto dla PKN Orlen na poziomie 1153 mln zł, nie odzwierciedla sumy zysku netto dla tej spółki za ostatnie 4 kwartały, ponieważ ten wynosi 2240 mln zł.
|
|
Dziękuję za szybką i wyczerpującą odpowiedź.
|
|
Witam, mam pytanie godne początkującego. Przeglądałem wskaźniki LOTOSu i zauważyłem, że są one porównywane do "sektora" oraz do "rynku". Niestety nie rozumiem czym do końca różnią się te pojęcia. Przez sektor rozumiem wszystkie spółki z WIGu-paliw, tylko czym wtedy jest rynek? Będę bardzo wdzięczny za przybliżenie mi tej różnicy terminologicznej.
|
|