PARTNER SERWISU
auzboain
jarecki123

jarecki123

Ostatnie 10 wpisów
najbliższy transfer jest na koniec lutego, ale czas na podjęcie decyzji mamy tylko do 25 stycznia więc jeszcze trochę czasu jest.

dlatego najlepiej analizować na przestrzeni kilku ostatnich lat, wtedy wyniki są najbardziej miarodajne, z tego co wiem np. po ostatnim październikowym transferze tylko OFE PZU jako jedno z niewielu OFE odnotowało dodatni bilans.

dlatego przez wszystkie te lata warto monitorować jak radzi sobie nasze aktualne OFE, żeby w razie konieczności szybko zmienić, skoro teraz cała procedura jest uproszczona i nic nie kosztuje.

rzeczywiście to dość dobry wynik jak na czasy kryzysu.

czyli tak jak wspominałam składki do OFE będą się zwiększać przez to i nasza emerytura będzie wyższa, warto o tym myśleć już teraz.

no tak najlepiej wybrać samemu niż się wylosować, poza tym przecież moim zdaniem te wszystkie składki będą się zmieniać, za jakiś czas na pewno większy procent będzie odprowadzany na poczet OFE, więc moim zdaniem warto świadomie wybrać OFE.

a mnie niestety z powodu wielu obowiązków nie udało się zmienić OFE, więc czekam na kolejną możliwość, ale dobrze wiedzieć że za zmianę OFE nie płacimy. To fakt, ja nie chciałbym się spotykać z agentem,a le jestem pewna że oni będą chcieli się spotkać ze mną już to kiedyś przerabiałem.

no ale słuchajcie skoro według Was wszystkie fundusze są takie same, to skąd te rankingi, w których rożne fundusze są na rożnych pozycjach, poza tym wszyscy uczulają nas na to, żeby nie dać się wylosować! Skąd te wyniki??

ja właśnie w lipcu planuję zmienić OFE, bo właśnie wtedy bezie kolejna okazja, zastanawiam się tylko czy za zmianę OFE trzeba zapłacić,a jak to teraz jest?

ja właśnie stoję przed wyborem OFE, nie wiem tak naprawę czym się kierować, poza tym przeglądam różne fora i informacje w nich nie pokrywają się, zastanawiam się jaką decyzję podjąć, może wskażecie mi gdzie szukać informacji?

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 21 sierpnia 2014 17:21:40
Liczba wpisów: 10
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,224 sek.

biosysyt
umqcpnkp
wocakrqo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
hqeqchgc
hbhsuksq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat