Czy wraz z wprowadzeniem AliorTrader 2.0 pojawi się też wersja web i mobilna? (tak jak w przypadku Pro Trader'a) Jak stoimy z poszerzeniem zakresu dostępnych danych intraday? Czy zostanie to dokonane?
Pozdrawiam.
|
|
Marcin Mierzwa napisał(a):W zakresie NOL3 nie mamy niestety możliwości wprowadzenia takich ustawień. Natomiast odnośnie akcji rynku amerykańskiego możemy Ci zaproponować CFD (kontrakty na różnice kursowe) dostępne za pośrednictwem platformy Alior Trader. W platformie dostępnych jest 20 kontraktów na spółki amerykańskie m.in. Google, Dell, Visa. Szczegółowa lista dostępnych instrumentów zawarta jest w Komunikacie Dyrektora Biura Maklerskiego. O CFD na akcje oczywiście wiem, natomiast moje pytanie dotyczyło bezpośredniego dostępu do instrumentu bazowego (akcji na NYSE i NASDAQ). Rozumiem, że Twoja odpowiedź oznacza, iż takiej oferty w najbliższym czasie się nie spodziewać? Pozdrawiam.
|
|
Jeszcze pytanie odnośnie NOL: czy jest możliwość wprowadzenia takiej opcji w ustawieniach, dzięki której po przełączeniu zakładek nie będą zmieniały się wykresy?
I ogólne pytanie odnośnie oferty: czy rozważacie/planujecie poszerzenie swojej oferty o akcję rynku amerykańskiego ?
Pozdrawiam.
|
|
Marcin Mierzwa napisał(a): Zgodnie z sugestią - ograniczenie na interwałach do max H2 zostanie ściągnięte, aby każdy Inwestor mógł wybrać taki typ wykresu jakim jest zainteresowany. Poprawka zostanie udostępniona najprawdopodobniej 16.04. Super, jestem pozytywnie zaskoczony, że zostanie to załatwione tak szybko. Marcin Mierzwa napisał(a): Jasne, przeanalizujemy możliwość włączenia zakresu 30 dni dla wykresu intraday. Wrócimy z konkretami na forum po Świętach. Również się cieszę, ale tak jak wspomniałem - 30 dni to wg mnie minimum, byłoby dobrze, gdyby mozna było więcej. Może np. zamienić ilość dni na ilość słupków (świec) tak jak jest w Alior Trader? Marcin Mierzwa napisał(a): Odnośnie Alior Trader to czy chodzi Ci o wskaźnik Fibonacci Expansion? Jeżeli tak, to rzeczywiście wskaźnik ten nie reaguje na zmianę parametrów. Zgłosiliśmy to już do dostawcy oprogramowania, aby jak najszybciej naprawić błąd. Tak, właśnie ten wskaźnik miałem na myśli - pisałem z pamięci, nie mając dostępu do platformy, a obie nazwy właściwie używa się zamiennie. Byłoby super gdyby PFSoft to załatwił (tu dodam że nie tylko Alior Trader ma ten błąd, bo w Pro Trader 2.0 również tego nie wyeliminowali :) ) Pozdrawiam.
|
|
Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Co do interwałów, na pewno przydałby się H4. Odnośnie danych intraday - powinno być ich jak najwięcej, tak jak np. w Alior Trader. 30 dni to absolutne minimum, a im więcej, tym lepiej. Szkoda, że nie planujecie Państwo wprowadzenia możliwości osobistego modyfikowania poziomów Fibo. Ich wachlarz w NOL, pomimo planowanego wprowadzenia 161,8 i 261,8 pozostaje, mówiąc delikatnie, dość ubogi. Natomiast możliwość rozciąganiu kilku siatek Fibo na jednym wykresie - bardzo dobry pomysł, zapomniałem o tym wspomnieć. Jeszcze to o czym wspomniał kolega, czyli możliwość przesuwania linii wsparcia/oporu.
Mam jeszcze uwagę odnośnie Alior Trader: w narzędziu Fibonacci Projection jest możliwość modyfikacji poziomów, jednak jest ona tylko teoretyczna. Po wprowadzeniu zmian cały czas wyświetlają się domyślne poziomy, tj. 61,8 100 161,8.
Pozdrawiam.
|
|
Panie Marcinie moje sugestie odnośnie NOL: - możliwość jednoczesnego obserwowania kilku wykresów tego samego instrumentu na różnych interwałach, - rozszerzenie dostępnych interwałów czasowych - obecnie max. to tylko H2, - rozszerzenie dostępnego zakresu danych intraday! (obecnie jest tylko 15 dni), - możliwość dodania własnych poziomów Fibo! - dodanie narzędzia Fibonacci Projection, - możliwość dodania SMA np. do wskaźnika RSI,
Samą aplikację, jak i ofertę jako całość, uważam za bardzo dobrą i z czystym sumieniem mogę polecić każdemu.
Jeszcze pytanie odnośnie AliorTrader: czy jest Pan w stanie powiedzieć kiedy, chociaż w przybliżeniu, można spodziewać się aplikacji 2.0?
Pozdrawiam.
|
|