Temat:
4Mass
NIestety, kolejny przykład, że NC to nie jest giełda tylko loteria. Kolejny raz jakiś zarząd dyma pozostałych akcjonariuszy. Ostatni raz próbowałem coś na tym rynku kupić - zwyczajnie nie warto.
|
Temat:
MABION
Każdy z nas, który kupował te akcje zdawał sobie chyba sprawę, że nie będzie to inwestycja krótkoterminowa. Kluczem do sukcesu jest wprowadzenie leku na rynek. Jeżeli to się uda to firma będzie liczyć zyski w grubych milionach zielonych. Jak widać instytucjonalni obejmując nową emisję szacują dość duże prawdopodobieństwo, że to się powiedzie - ja zresztą też. Bez tych leków, które chcą wprowadzić umówmy się, że spółka praktycznie nie jest nic warta a dotychczasowa działalność operacyjna praktycznie nie istnieje. Ale nikt z tego nie robi jakiejś wielkiej tajemnicy - przeciwnie jest to mówione wprost. Najważniejsze jest dla mnie to, że polityka spółki póki co jest przejrzysta. Ja na wyniki będę zwracał uwagę na koniec 2014 roku - teraz nie ma na co patrzeć. Zobaczymy jak będzie - ja jestem dobrej myśli.
|