Temat:
EFH
Hmm ... no chyba faktycznie przesadziłem ale policzyłem 20m2 jako mały pokój hotelowy. Ale przy założeniu że zachowana będzie kubatura z pierwszych planów (gdzie proponowali 170 pokoi) a teraz zostaje tylo 80, to wychodzi mi że apartamenty (mieszkania) muszą być większe na pewno 2x. Czyli wg. moich szacunków 14-15 milionów - a za tyle to stan surowy zamknięty w sześć miesięcy są w stane wykonać. ... jeśli zdążą do sierpnia rozpocząć budowę :-)
|
Temat:
HAWE
Najbardziej mi się podoba : "... że w dniu dzisiejszym (tj. 7 marca 2012 roku) od spółki zależnej HAWE Telekom Sp. z o.o. ..."
a następnie dopiero :
"... że w dniu dzisiejszym (tj. 29 lutego 2012 roku)od Generali Otwarty Fundusz Emerytalny ... "
Chyba sobie dali trochę czasu na dokupienie :-)
|
Temat:
EFH
Witam
Z decyzji RM wynika że miasto bardzo chce ten hotel albo spółka ma tam dobre przełożenie - obie opcje są raczej dobrym infem. Sprzedać apartamenty w takim miejscu nie powinno być problemu - problemem są raczej ceny - mieszkanie 60-70m2 w Malborku kosztuje ca 200 tyś. Jak sprzedadzą m2 po 8kPLN to chyba wszystko. Czyli 1 apartament 20m2 x 8000 = 160kPLN x 45 apartamentów = 7,2 miliona - trochę mało.
|