Temat:
INPOST
flesz napisał(a):Kiedyś paczki będą dostarczać drony, paczkomaty pójdą w zapomnienie a kurierzy wozić będą tylko duży i cieżki towar.
właśnie na odwrót: duże frachty (kontenery przesyłek) międzymiastowe będą realizowane dronami (czy szerzej: bezzałogowcami - lotniczymi czy lądowymi). ostatnia mila to albo click&collect albo kurierzy.
|
|
Temat:
FABRITY
"Pierwszego dnia targów IFA w Berlinie, Ford i Audioteka ogłosiły współpracę w ramach wspólnej promocji i dystrybucji audiobooków w 11 krajach. Audioteka dołączyła do prestiżowego grona takich aplikacji jak Spotify, TomTom, Hotels.com, które są dostępne poprzez In-Car connectivity czyli Ford SYNC AppLink." antyweb.pl/audioteka-w-fordach...da to w końcu jakieś wyniki, czy nie?
|
|
@Ann: Jeśli "wielkość spółki" liczyć wartością sprzedaży (zamiast kapitalizacji), to mamy Biomaxima: 17 mlnów vs Cormay 105 mlnów.
W jaki sposób można obronić tezę, że Biomaxima jest większa?
|
|
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, dlaczego Zarząd Biomaxima (kapitalizacja 15 mlnów) uparcie mówi o spółce "największa polska firma sektora IVD"? Mimo, że Cormay ma kapitalizację na poziomie 445 milionów.
|
|
Temat:
MABION
Osobiście, jako prosty czytelnik forum, byłbym szczęśliwy, gdyby każda spółka miała takich entuzjastów, dzięki którym można poznać szerszy kontekst branży. Bo same komunikaty tego nie dają. Nie mówiąc o dziennikarstwie, które w tym kraju praktycznie nie istnieje. I niech te spółki mają też krytyków, ale też merytorycznych - podających fakty, czy wiarygodne analizy. A nie działających na zasadzie "a mi się wydaje że". Szczerze, to guzik mnie interesuje co się komu wydaje. Nawet jeśli ten ktoś ma kilka tysięcy wpisów. I na koniec: wypowiadam się chyba po raz pierwszy, ale konto założone ok. roku temu, więc proszę nie wietrzyć spisku. Kod:[mod: szerszy kontekst można przedstawiać na pod-forum dotyczącym branży; portal działa w branży dotyczącej inwestowania - rynkiem biotechnologii zajmują się inne portale]
|
|