oafvkprm
Advertisement
PARTNER SERWISU
duhrhlti
kwasopij

kwasopij

Ostatnie 10 wpisów
Obojętna reakcja rynku na poniższą informację.Nie ma ani pozytywnego ani negatywnego oddżwięku,ciekawe czemu?
"PL)-FARMACEUTYKI-GIEŁDA-SPÓŁKI-KOMUNIKAT-(PL)-0-PZ CORMAY SA-PLCMRAY00029-CORMAY

PZ CORMAY SA transakcje osób zobowiązanych

17.09. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 17/2012

Działając na podstawie art. 160 ust. 4 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz.1538) oraz art. 70 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego obrotu oraz o spółkach publicznych (Dz. U. 2009, Nr 185, poz. 1439) Zarząd PZ CORMAY S.A. (Spółka) z siedzibą w Łomiankach informuje, że w dniu 14 września 2012 r. do siedziby Spółki wpłynęło zawiadomienie od akcjonariusza Pana Tomasza Tuora, będącego jednocześnie Prezesem Zarządu Spółki, informujące, że w wyniku zawartej poza rynkiem regulowanym umowy kupna akcji zawartej w dniu 12 września , nabył 200.000 (dwieście tysięcy) akcji Spółki po cenie 12,20 zł za jedną akcję.
Przed w/w zdarzeniem Tomasz Tuora wraz z podmiotami zależnymi posiadał 7.226.661 akcji, stanowiących 23,64% w kapitale zakładowym Spółki, z których przysługiwało 7.226.661 głosów na Walnym Zgromadzeniu, co stanowiło 23,64% ogólnej liczby głosów.
Po w/w zdarzeniu Tomasz Tuora wraz z podmiotami zależnymi posiada 7.426.661 akcji, stanowiących 24,3% w kapitale zakładowym Spółki, z których przysługuje 7.426.661 głosów na Walnym Zgromadzeniu, co stanowi 24,3% ogólnej liczby głosów."

Więcej na: biznes.pap.pl i biznes.pap.pl/espi

Właśnie zamierzałem zapytać co za idiota wystawił spółce rekomendacje kupuj na ponad 40 zł ale przypomniałem sobie ze to nie kto inny jak IDM SA.Nie ma co się odnosić do tego zalecenia bo reputacja tego biura jest wątpliwa.Swoją drogą najbardziej mnie dziwi że kurs CIA trzyma się tak dobrze skoro spółka przestała wykazywać zyski a kolejne tegoroczne raporty mogą być jeszcze gorsze od poprzednich.Utrzymywanie kursu na poziomie 24-26 zł jest podejrzane,spółki bardziej perspektywiczne lecą na zbity pysk.Mam wrażenie że w przypadku tej spółki ustalono kurs "sztywny" - kurs nie spada choć informacje którymi karmi rynek Szanowny Prezes są jednoznacznie negatywne.

Co do jakości ich wyrobów naprawdę nie można mieć zastrzeżeń.Ja makrelę w sosie(kremie) pomidorowym jadam wyłącznie z Neptuna.Nie wyobrażam sobie piątku bez dobrej ryby.Widzę że ta spółka nie jest obojętna inwestorom,wczoraj gościła nawet w RDO.

Spółka Wilbo nie można handlować to prawda no ale czy ktoś poza mną zauważył że w notowaniach na stronie giełdy "wwww.gpw.pl" brakuje od kilku dni tego waloru?Nic mi nie wiadomo by spółka zmieniła nazwę.Ktoś się orientuje co jest grane?W notowaniach bankowych widzę że kurs jest często równoważony i zwalany pojedynczymi transakcjami o małej wartości.

Jak widać nasz rząd niesamowicie trzęsie kursem PBG:
"11.07. Warszawa (PAP) - W ocenie ministra finansów Jacka Rostowskiego państwo nie powinno pomagać spółkom budowlanym, które są w trudnej sytuacji finansowej. Minister nie widzi potrzeby, aby ARP kupowała obligacje emitowane przez firmy budowlane. Rostowski pytany przez dziennikarzy, czy państwo powinno pomagać spółkom budowlanym, które są w trudnej sytuacji finansowej odpowiedział: "nie. Mamy gospodarkę rynkową, a w gospodarce rynkowej spółki sobie radzą i na tym polega bogactwo, które mamy od 20 lat".

"Zarząd Europejskiego Funduszu Hipotecznego podjął decyzję o rozpoczęciu skupu do 25 mln akcji własnych. Na buyback spółka chce wydać do 25 mln zł - podał Przejdź do profilu spółkiEFH.

Dodatkowo spółka poinformowała o zamiarze sprzedaży nierentownego hotelu Millenium. NWZA EFH zdecydowało o skupie 23 września 2011 r. Upoważnienie udzielone jest do końca 2013 roku.

Cytotowany w komunikacie prezes EFH, Riad Bekkar poinformował, że skup będzie prowadzony nieprzerwanie do końca sierpnia lub do wcześniejszego powrotu kursu akcji EFH do poziomu co najmniej emisyjnego.
Spółka poinformowała ponadto w komunikacie o zamiarze sprzedaży nierentownego hotelu Millenium.

"Celem firmy jest pozbycie się wszelkich aktywów lub inwestycji, które dotychczas obciążały wynik finansowy. Pierwszym projektem, który zostanie wystawiony na sprzedaż jest hotel Millenium" - napisano. (PAP)

Depesza pochodzi z biznes.pap.pl z 03.07.2012 13:31

Nareszczie jakieś konkrety,spółka zaczyna powoli odzyskiwać zaufanie inwestorów.

Wczoraj była próba odbicia ale chyba fałszywa bo te mega pakiety z lewej przy 0,71 szybko zniknęły.Mnie nie przekonuje spadek kursu o blisko 80% z 3,10 na 0,6... na tak niskich obrotach.takie niskie pakieciki sprzedają wystraszeni drobni inwestorzy albo spekulanci którzy z zadziwiającą łatwością dołują kurs.Gdyby Veno miało upaść to jeszcze przed scaleniem wszyscy by się wyprzedali z akcji za 1 grosz.Ten reportaż który ukazał się w trakcie scalania akcji nie pokazał żadnych rewelacji,nikogo nie zaskoczył.A co z ratingiem Veno ,według Stockwatch rating "AAA" więc na jakiej podstawie uważasz że będdzie upadłość?

cytat ze strony spółki:"24-05-2012 Czy w związku z wyprzedażą akcji i spadkiem kursu chciałbym zapytać czy VENO grozi bankructwo ?
Sytuacja VENO jest stabilna, a wyprzedaż akcji przez jakichś akcjonariuszy nie ma nic wspólnego z działalnością operacyjną VENO. Wystarczy chociażby spojrzeć na kapitały własne VENO, które sięgają 15 mln zł. Każdy inwestor podejmuje jednak swoje własne decyzje i reaguje na własne potrzeby gotówkowe. Warto też zauważyć, że na samym zakupie AbeoNet, VENO wykaże około 1 mln zł zysku. Mamy więc nadzieję, że decyzje odnośnie przejęcia AbeoNet przekonają rynek do zmiany kierunku kursu."
Ciekawe czy spadek kursu to pokłosie trudnej sytuacji na całej giełdzie czy może przekonanie akcjonariuszy że auto nigdy nie będzie sprzedawane.A może rynek obawia się kolejnego scalenia lub druku akcji? Bardzo ciekawa wypowiedź władz spółki-skąd niby wiedzą że wyprzedaż akcji nie ma nic wspólnego z działalnością operacyjną spółki?

rozkaz?,brzmi jakby lecieli samolotem i ktoś kazał im za wszelką cenę lądować...

Chwileczke tracą 70-80 % na jednej spółce,zarabiają 100-200% na innej ale czemu klienci funduszy nadal są na minusie?Nie mam nic przeciwko sensownej zmianie portfela tak by generować zyski ale w przypadku funduszy prawie zawsze mamy straty i to w skali roku całkiem spore:
Pioneer FIO Subfundusz Pioneer Akcji - Aktywna Selekcja AKP_UN PLN 8,65 23.03.2012 1,05 -1,48 7,32 14,57 -18,86 b.d.
Pioneer FIO Subfundusz Pioneer Akcji Polskich AKP_UN PLN 21,74 23.03.2012 0,98 -1,67 8,11 6,26 -36,27 10,69
Pioneer FIO Subfundusz Pioneer Aktywnej Alokacji MIP_AA PLN 6,42 23.03.2012 0,63 -0,31 13,43 4,05 -38,03 0,16

Pioneer FIO Subfundusz Pioneer Małych i Średnich Spółek Rynku Polskiego AKP_MS PLN 7,07 23.03.2012 0,57 -0,14 13,48 8,94 -38,41 11,87

Mi również nie podoba się to co dzieje się z notowaniami.Mogę zrozumieć Fundusze że nie szanują pieniędzy klientów i wywalają z ogromną stratą bo swoje zarabiają na prowizjach-niedawno w mediach było zestawienie strat klientów Funduszy z zyskami Funduszy i po takich informacjach wiem napewno, że nigdy nie wejdę w żaden Fundusz Inwestycyjny.Ale nie rozumiem po co Prezes kupowałby akcje średnio po 74 zł wiedząc o fatalnej kondycji spółki.Wydaje mi się że na spółkę jest przesadzona nagonka mediów a szczytem przesady jest straszenie bankructwem.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 20 marca 2016 12:36:05
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,233 sek.

tvzewwfr
niynurls
gzslbdqw
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ioerzhcf
jgbluhib
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat