@yayurek: Szczerze mówiąc dlatego, że akurat dowiedziałem się o tej emisji i 12% wydaje mi się niezłym zarobkiem. Póki co, nie bardzo kumam obliczenia związane z obligacjami (w szczególności rzeczy typu "z ceną poniżej 100"- 100 procent wartości początkowej?), ale zajrzałem tu: www.stockwatch.pl/obligacje/na...i widzę, że lepszy ranking wśród spółek oferujących lepsze/podobne oprocentowanie obligacji mają jedynie Marvipol i East Pictures (Ganta nie biorę pod uwagę), więc nie tak dużo. Ponadto spodziewam się, że mogą być problemy z płynnością tych papierów (moja czysta spekulacja). Sory, jeśli to wszystko brzmi bardzo naiwnie, ale po prostu są to pierwsze kroki na tym rynku.
|
Dzień dobry,
dostałem informację o prywatnej emisji obligacji spółki windykacyjnej. Mam nadzieję, że nie naruszę żadnych zasad (w związku z tą "prywatnością"), jeśli powiem, że chodzi o Cash Flow SA (CFL). Jestem zupełnie zielony w temacie obligacji, ale w związku z tym, że nie spodziewam się przez jakiś czas niczego dobrego na giełdzie, poważnie rozważam opcję kupienia tych papierów. Poczytałem trochę o spółce i popatrzyłem jak zachowują się ich akcje, ale niestety o analizie fundamentalnej nie wiem nic. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć nt. kondycji spółki, wypłacalności, jakiejś historii tego typu operacji, etc. Jestem o tyle spięty, że są to obligacje niezabezpieczone.
Dzięki z góry, pozdrawiam!
|
OK, dziękuję za szybką odpowiedź. Powodzenia!
PS. Wydaje mi się, że link do serwisu Catalyst jest trochę schowany na głównej, może zastanowilibyście się nad dodaniem linka w głównym pasku (np. tak jak jest to teraz z ATTrader.pl). Just an idea.
|
Czy można prosić o informację kto będzie miał dostęp do tej bazy danych z mailami?
|