|
|
www.mediafire.com/file/455o1le...Uwzględniłem 5 typów "squaringu", dodałem przeiwdywanie przyszłych punktów zwrotu, oraz obliczanie pivot points z historycznych szczytów/dołków. Troche testowałem i na historycznych danych daje ciekawe wyniki, ale jeszcze nie ufam tak dobrze , zeby na jego podstawie zawrzec transakcje. BTW. Zgadza sie z przykladami z ksiazki, wiec chyba nie zrobilem zadnych bledow. Denerwowalo mnie to, ze trzeba za kazdym razem odejmowac, dodawac. I powtarzac to dla kazdej opcji. Zrobilem wiec tego Excela by podac tylko punkty zwrotne, a reszta zrobi sie sama. Znaczaco skraca to czas :)
|
|
No tak, sa programiki :) Ale odnaszac sie do tego co jest w ksiazce stwierdzam, ze ubogo z nimi. W ksiazce jest podane 5 sposobow na "squaring: ceny i czasu. Na dodatek kilka z nich nadaje sie do przewidywania zwrotow trendu w przyszlosci.
No nic, nie zostaje mi nic innego jak popracowac. Dzieki wielkie za informacje ze jest to powszechnie uzywane. Na pierwszy rzut oka sam pomysl wydal mi sie.. dosc abstrakcyjny :)
|
|
Tak, wlasnie o tym mowilem : ) tylko mialem problem z lumaczeniem "squaring" na polski .. A stosujesz do tego program, czy po prostu wyliczasz recznie? W ksiazce bylo zaznaczone, zeby brac pod uwage offset 90 i jego wielokrotnosci. A z tym robi sie juz troche liczenia.
|
|
Witam Czy czytal ktos ksiazke Tradingfives pt : "trading the square of nine " ? Jest tam troche o budowaniu roadmapy wg spostrzezen Ganna, ale mnie ciekawi 2 czesc. Otoz tam opisane jest zjawisko, jakie spostrzegl Gann, analizujac 100 letnie wykresy. Po paru obliczenaich zmienial cene na stopnie (katowe) oraz czas. W chwili gdy obie wartosci sa rowne, nastapi zmiana trendu (jest to troche bardziej skomplikowane oczywiscie) . Czy ktso slyszal cos o tym? Nie znam tak dobrze AFL amibrokera, dlatego chce napisac programy w innym srodowisku. Nie wiem jednak czy to jest warte zachodu. A moze ma juz ktos jakis programik? (za AFL ozloce :D ) BTW. po napisaniu programow wrzucilbym je tu i bylbym wdzieczny jakby ktos sie nimi pobawil, oceniajac ich skutecznosc
|
|
Witam po godzinach szukania odpowiedniego AFL w koncu na niego trafilem. Ale jego podstawowa funkcja nie dziala jak nalezy! Wydaje mi sie ze to jakis prosty problem... Otoz, podany wskaznik na podstawie metod Hursta, cyklow i niezlej wyzszej matematyki przewiduje dalszy bieg ceny. Jesli punkt wyjscia (rozpoczecia projekcji) ustawie wczesniej niz dzien dzisiejszy, projekcja wystepuje i oczywiscie liczy w przod, ale za kazdym razem dochodzi do dnia dzisiejszego. Nie chce wyjsc dalej, na prawo, co przeciez jest potrzebne. Wskaznik napotyka jakby niewidzialna sciane. Jednak inne wskazniki wygladajace w przod dzialaja swietnie, nie napotykajac problemu! BTW AFL byl testowany i dziala u tworcy i userow. Zalaczam screenshota zeby lepiej pokazac problem. (Wykres na bialym tle to wlasnie ten wskaznik, widac ze zatrzymuje sie na ostatnim dniu (ostatnia biala swieczka) , gdzie na innym wykresie projekcja w przod dziala ) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2...Jest to wina jakichs ustawien w oknie ? No a moze jednak myslicie ze kodu? Jesli ktos bedzie chcial pomoc to moge wyslac na PW lub wstawic tu, jest duzo tych linijek wiec nie bede sypal teraz.
|
|
Widomo cos nowego na temat skupu? Straasznie sie ciagnie, a kurs pomimo spadku an szerokim, trzyma sie na stalym poziomie.
|
|
Moim zdaniem kluczowy jest przedzial 0,95 - 1 zloty . Jest tam opor z ostanich szczytow a takze linia trendu malejacego ;)
|
|
Temat:
MIDAS
No to co mowilem, pompuja cene przed zzapisami na PP : ) w koncu! Mozesz wskoczyc , do 10 powinno sie utrzymac
|
|
Temat:
MIDAS
A co z tym wybiciem, moze sie ktos wypowiedziec? 10 trzeba miec akcje zeby sie zalapac na PP, potem mozna juz sie ich pozbyc.. wiec na kolejnej sesji raczej bedzie spadek.. Malo czasu an to wybicie :x
|
|
Temat:
SYNTHOS
Może mi ktoś wyjaśnić czemu zostal usuniety mój post? Wszyscy mowili o oporze na 5,19, a ja ostrzegalem o mozliwym zatrzymaniu sie kursu wokol 5zl. No i mialem racje, wynikalo to ze stosunku Fibbonacciego. Nie rozumiem idei forum, skoro nie mozna umiescic tu swoich przewidywan, dyskusji. Nazwijcie to "tablica krokowa" ! Kod:mod: forum to nie miejsce na złote myśli ani brudnopis na notatki. analiza musi mieć konkrety, w szczególności AT powinna mieć wykres ilustrujący stanowisko autora. wszystko jest opisane w regulaminie forum. posty są kasowane w ostateczności.
|
|
Temat:
ARCTIC
Witam Chcialbym uruchomic ten temat, bo cos zamilkliscie na temat Arcticu.. Jakie sa wasze przewidywania krotkoterminowe? Wskaniki sie wychlodzily, kurs jest blisko wsparcia (lini trendu ) , mozna takze doszukiwac sie kanalu.. ale jakos uporczywie nie chce wyskoczyc w gore, mozliwe jest zeby negatywnie zaskoczyl?
|
|