gtbhatyr
Advertisement
PARTNER SERWISU
wqhwvdaw
StockWatcher2011

StockWatcher2011

Ostatnie 10 wpisów
Włóczykij pewnie jeszcze analizuje wyniki, ale obstawiam, że tak, chodziło mu jak najbardziej o 2 kwartał. Bo wtedy się zamknie jakaś tam pula salonów Tmobile. Tylko czy to rzeczywiście należy interpretować tak niepozytywnie, oto jest pytanie? :-)

Cytat:
Sytuacja wygląda więc pod wieloma względami pozytywnie, w szczególności rosną obroty – i to pomimo istotnego czynnika kontrującego ten trend. Chodzi o to, że operator T-Mobile redukuje liczbę salonów sprzedaży, obecnie negocjuje się istnienie 36 z nich. Proces prowadzony jest najsilniej właśnie teraz, tj. w II kwartale, do końca roku ma zostać zakończony. Zarząd zapowiada, że procedura redukcji sieci przez T-Mobile poskutkuje obniżką obrotów, aczkolwiek paradoksalnie wyniki reszty sieci mogą się nawet poprawić. Odejdą też koszty prowadzenia salonów nierentownych, choć pojawić mogą się pewne koszty – np. kary za wcześniejsze kończenie umów najmu.

www.finweb.pl/gielda/analityk-...

No i trafiłeś Włóczykij z tą złotówką dywidendy, bo właśnie poszedł taki komunikat, że zarząd będzie rekomendował wypłatę dywidendy, że 1 zł na akcję.

Cytat:
(...) rekomenduje wypłatę dywidendy w wysokości 1 zł za akcję dla wszystkich akcji Spółki. Wypłata dywidendy jest możliwa w związku wypracowanym za 2014 rok zyskiem oraz posiadaniem wystarczającej ilości wolnych środków obrotowych. (...) Plany inwestycyjne oraz zwiększone zapotrzebowanie na kapitał w związku z planami zwiększenia obrotów w ramach projektu iDream, były brane pod uwagę przy określaniu proponowanego poziomu dywidendy.

Kod:
mod: dodawaj linki do cytowanych źródeł

Z tym 11 bit to trochę "odetchnąłem z ulgą" po przemyśleniach - przecież to taki papierowy wyskok, bo tam przecież płynność jest bliska zeru, przypomniało mi się, jak długo próbowałem to sprzedać swego czasu...

A na Eurotelu dziś drobna korekta, mam nadzieję, że krótka, żeby mi wykresów nie zaburzyła... (:-))
8 dni roboczych do dywidendy.

Eurotel znów w Milionie w portfelu, u mojej ulubionej pani Sylwii :-)

Cytat:
Utrzymujemy zaangażowanie, modyfikując wagi, w 8 spółkach: Enel-Med, Mercator, Herkules, Eurotel, Ciech, Lena Lighting, Neuca, PKN Orlen.

tvn24_milion_w_portfelu

A swoją drogą, cholerka, miałem ten 11bit w portfelu i się go jakiś czas temu pozbyłem, a teraz miał odpał, ech..

Z grubsza muszę się zgodzić :[-) Chociaż nie jestem pewien czy akurat "wybitnie" sezonowa? A może po prostu tak samo jak na reszcie biznesu IV kwartał jest najlepszy, bo ludzie kupują prezenty i generalnie dostają szału zakupowego.. (swoją drogą zawsze mnie zastanawia czemu wtedy jest też pik podpisywania umów abonenckich, ale może to się też sprowadza głównie do wzięcia telefonu przed świętami, bo się przyda na prezent, dla kogoś albo dla siebie...? :-))

Rzeczywiście wystrzału nie było przed odcięciem PDD, ale trochę bym się zdziwił, a nawet troche martwił, gdyby był. W ostatnich kilku miesiącach roku i tak kurs bardzo wzrósł, więc teraz lepiej trochę złapać oddechu i powoli piąć sie w górę moim zdaniem.

Dziś ostatni dzień z prawami do dywidendy. Tak przypominam na wszelki wypadek, gdyby byli tu jacyś zapominalscy, w ogniu walki można zapomnieć :-)

Dzień przyznania praw już całkiem blisko, wszyscy w blokach startowych? ;-)

O, dzięki Włóczykij za to info, w ogniu sylwestrowych ogni jakoś mi to umknęło... Swoją drogą okazało się, że jestem uzależniony od notowań - no bo co zrobiłem pierwszego stycznia? W amoku porannym wlazłem na notowania i się nawet trochę zdenerwowałem, że nic nie rośnie :-) Ale wczorajsza sesja i Eurotelek mi to wynagrodziły. 3,5 proc. w górę na pierwszej sesji w nowym roku, super.

Eurotel na talerzu, ha, ale tytuł.... :-)
Ale, warto śledzić jak się pojawiają jakieś analizy, więc wklejam.

www.finweb.pl/gielda/analityk-...

Cytat:
Przychody skonsolidowane Eurotelu za trzy trymestry roku bieżącego to 110,4 mln zł, podczas gdy rok temu notowano na tej pozycji jedynie 99,1 mln zł. Tym samym można mówić o dynamice rzędu 11,4 proc., a więc naprawdę znacznej. W ujęciu jednostkowym nastąpił wzrost o niemal 20 proc., tj. do kwoty 61,16 mln zł.

Skonsolidowany zysk brutto za dziewięć miesięcy roku 2014 to 5,18 mln zł, był więc – trzeba to przyznać – nieco niższy niż poprzednio. Tym samym odpowiednia marża spadła z 5,53 proc. do 4,70 proc. Obniżyła się też nieco marża netto, natomiast wzrosła rentowność brutto na sprzedaży (z 35,06 proc. do 36,36 proc.).

Wyraźne wzrosty marż widzimy w wynikach jednostkowych, rozpatrywanych w ujęciu narastającym. Z kolei wyniki skonsolidowane, ale za sam trzeci kwartał, to 45,32 mln zł przychodów, marża brutto 7,8 proc., netto 2,52 proc. (rok wcześniej notowano 3,19 proc. i 2,52 proc.).

Ogólne wrażenie, jeśli patrzymy na rachunek zysków i strat, jest mocno pozytywne. Firma generuje zyski, zwiększa swe przychody, nierzadko poprawia rentowności. Z kolei w bilansie grupy kapitałowej do pozytywów wypada zaliczyć na pewno przestrzeganie złotej reguły bilansowej, w miarę niezły wskaźnik płynności bieżącej (ostatnio 1,25 pkt), a także fakt, że ogół długów nie przekracza kwoty kapitału własnego. W trzecim kwartale zwiększyła się też pula środków pieniężnych i poprawiło się wydatnie pokrycie nimi zobowiązań bieżących.

No proszę, jak to analitycy jeden po drugim odkrywają teraz Eurotela :-)

Cytat:
Kurs spółki znajduje się w krótkoterminowym trendzie wzrostowym. Najbliższy opór wyznacza ostatnie maksimum na 13,65, a w razie jego przebicia będę oczekiwał na test 14,60, gdzie znajduje się górne ograniczenie kanału wzrostowego. W przypadku silniejszego wzrostu podaż winna ujawnić się na 16,38 (..)
Interpretacja wykresu: POZYTYWNA
Tomasz Jerzyk Analityk DM BZ WBK

marketinvest.pl/9-analizy-akcj...

Halo, co to za zmyłki, widzę artykuł "Analiza trzech czempionów", wchodzę, a tam nic o Eurotelu... :-) znalazłem to co w tvn-ie w wersji bardziej tekstowej, dla nie lubiących wydeo:

Cytat:
W nowej edycji do portfela trafiają przede wszystkim te spółki, które powinny opublikować dobre wyniki za ostatni kwartał br.

www.analizy.pl/fundusze/milion...

A swoją drogą to kiedy wyniki za Q4 / roczne, bo nie mogę tego znaleźć na stronie relacji eurotela...?

No, odpał może mało kosmiczny, ale ważne, że niekorzystny trend odwrócony. I nagle pojawia się wreszcie dużo dobrych informacji, z samej spółki, ale i z otoczenia. Teraz np. dobrali Eurotel do portfela w "Milion w portfelu" na TVNie:

Cytat:
Utrzymujemy zaangażowanie, modyfikując wagi, w 6 spółkach: Asseco Poland, Duon, Decora, Enel-Med, Mercator, Herkules. Dodajemy walory 8 spółek: Comarch, Eurotel, PKN Orlen, Ciech, Neuca, Lena Lighting, 11bit studios, Arctic Paper.

tvn24bis.pl/magazyny,191/milio...

No i pięknie. Zaległa dywidenda będzie, wyniki w górę, więc i ta niezaległa pewnie będzie bezproblemowo, atmosfera robi się już mocno świąteczna :-) szczególnie jeśli wziąć jeszcze pod uwagę "efekt grudnia" :-)

Cytat:
Dobry wynik po trzech kwartałach może być jeszcze poprawiony w IV kwartale Ostatni kwartał roku to tradycyjnie okres zwiększonej sprzedaży związanej nie tylko z nowymi ofertami na usługi, ale również wzmożonymi zakupami, szczególnie w okresie świątecznym. W tym roku efekt ten może być w Eurotelu jeszcze bardziej widoczny z racji wprowadzenia do sprzedaży nowych produktów Apple w salonach iDream – dodaje Tomasz Basiński

gotowi na rajd świętego mikołaja? :-)

Tak, właśnie, wujek Gugl podpowiada - był akcjonariuszem i w 2008 zszedł poniżej 5 proc.

Cytat:
Zarząd Spółki otrzymał w I półroczu 2008 r. informację na temat zmian w znaczących
pakietach akcji które Spółka ma w obrocie publicznym. I tak Pan Bogusław Marczak
posiadający 5,17% akcji zbył cześć z nich na przełomie maja i czerwca posiadając po
tej operacji 4,87% wszystkich akcji.

teraz wrócił powyżej, pytanie np. czy poprzestanie na tych 5 proc. z groszem, czy będzie dobierać więcej

Nastroje bycze przed WZA. +4 proc. na ogólnie spadkowej sesji - display of power. Czyli w zasadzie wygląda na to, że wszyscy zgadzają się, że będzie dywidenda. Zastanawiam się tylko nad jej wysokością. RAczej bym nie liczył na złotówkę. Ale to w sumie mniej ważne niż sam fakt wypłacenia lub nie.

Właśnie też mi przyszedł alert w tej sprawie i - nie mogę sobie odmówić, żeby nie powiedzieć - jest dobrze! Oczywiście "max 1 zł" to jest sformułowanie dość szerokie, no, ale zakładając że nawet byłoby to np. 80 gr, to i tak daje jakieś 6 proc. w stosunku do dzisiejszej ceny akcji. A w moim banku na lokacie dają mi 1,25-2 :-) Litościwie jego nazwę pominę, ale zresztą w większości innych też jest podobnie... Jak któryś daje 3 proc., to się już wielce chwali w reklamach. Wracając do tematu - "zwiększenie posiadanych wolnych środków obrotowych" jak i "brak planów inwestycyjnych" brzmi dość jednoznacznie.

Nie wiem jak tam ostatecznie będzie z dywidendą, ale taka klubokawiarnia to super pomysł jak dla mnie:

bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/...

Cytat:
Jest to miejsce, w którym goście będą mogli w miłym otoczeniu spotkać się ze znajomymi, innymi fanami Apple, wypić kawę, porozmawiać - tłumaczy Tomasz Basiński, wiceprezes zarządu spółki Eurotel, właściciela sieci iDream. - Klubokawiarnia jest także miejscem, gdzie będzie można uczestniczyć w szkoleniach i warsztatach związanych z tematyką komputerową i sprzętową.

Kod:
mod: dodawaj cytaty do linków

tak zwany RYNEK jak widzę dobrze na te ostatnie info reaguje, co oczywiście o niczym średnioterminowo nie świadczy, ale zawsze co 11,30 to nie 10, diś też ładne kilka procent w górę.
Przy okazji - nie wiecie może czy eurotel sprzedaje też w swoich salonach (Plus, Play?) ofertę na internet LTE?
To zdaje się będzie w najbliższym czasie gorący temat sprzedażowy... Ale chyba muszą to mieć, w sumie to jakby tylko kolejna usługa / produkt tychże operatorów...

Tak, tmobile wydaje się tu i języczkiem uwagi i trochę koniem trojańskim, ale jeśli coś się pozytywnie ruszy (z konstrukcją umów, ale i z pomysłem tmobile na siebie, bo od jakiegoś czasu jest z tym słabo), to będzie wisienką na torcie :-) Długoterminowo to oczywiście dość kluczowe, chociaż potrafię sobie wyobrazić, że pogorszenie wyników od tmobile rekompensują wyniki od Playa, a iDream się rozwija i w sumie Eurotel wychodzi na gładką prostą. No, ale to średnioterminowo, a teraz krótkoterminowo to jako optymista i byk oczekuję: 1. informacji o wypłacie dywidendy, 2. wyników za Q3 (zwróćcie uwagę, że jeśli pójdzie pozytywna info o dywidendzie, to z kontekstu wynikają prawie na pewno dobre wyniki w 3 kwartale). Do WZA miesiąc, więc już niedługo...

Kurs Eurotela to się w ogóle od dłuższego czasu ciekawie zachowuje. Cały czas nie mogę przeboleć tak histerycznego zbicia kursu na pierwszą wieść o pogorszeniu wyników, przecież, kurde, nie można rok w rok bić rekordów, zawsze kiedyś przychodzi co najmniej okres konsolidacji. Ale żeby kurs leciał wtedy od razu o połowę? Bez sensu.

Ale nieważne. Co sądzicie o wynikach za I półrocze? No i - o perspektywach na - jednak - dywidendę, bo chyba się taka perspektywa kroi, sądząc z wypowiedzi zarządu...

Bić chyba nikt nie zamierzał :-)

Na Pulsie biznesu pojawiła się taka "rozmowa" - czy mi się wydaje, czy to jest jednak zapowiedź dywidendy, a pytaniem otwartym pozostaje tylko jej wysokość?

Pytanie: Jeden z głównych akcjonariuszy spółki zażądał właśnie zwołania NWZA w celu zrealizowania dyspozycji uchwały nr 4 z WZA z 26 czerwca. Zgłosił też swój projekt uchwały dotyczącej podziału zysku, w którym jest mowa o wypłacie w postaci dywidendy co najmniej 3,15 mln zł (0,84 zł na akcję), a maksymalnie 4,2 mln zł (1,12 zł na akcję). Czy informacja ta oznacza, że tak naprawdę rośnie prawdopodobieństwo wypłaty dywidendy przez spółkę w tym roku?

Odpowiedź: Zgodnie z uchwałami podjętymi na WZA w dniu 26 czerwca 2014 roku, NWZA powinno być zwołane do końca października 2014 roku i podjąć ostateczną decyzję w sprawie podziału zysku za 2013 rok.
Zgłoszone żądanie jest zgodne z powyższą uchwałą, a sprawa wypłaty dywidendy była przesunięta w czasie w celu uzyskania pełniejszej oceny sytuacji rynkowej i zdolności Spółki do wypłaty dywidendy. Intencją takiego przesunięcia nie było nie wypłacanie dywidendy, gdyż taka uchwałą nie została poddana głosowaniu na WZA. Decyzja o wysokości dywidendy będzie jednak podejmowana już przez samych akcjonariuszy na NWZA.

No, widzę, że się wreszcie coś pozytywnie rusza. Kurs wreszcie do góry, a i wiadomość dobra - linka nie wklejam, skoro nie wolno :-), ale mam na myśli tę, że jeden z głównych akcjonariuszy zażądał, NWZA i postawienia na wokandzie wypłacenia jednak i w tym roku dywidendy. Waszym zdaniem to zwiększa szanse na dywidendę za 2013? RafSty, co sądzisz o tym?

Widzę powakacyjnie, że coś niewiele się dzieje, ruch tu jak na plaży nudystów w chałupach :-)
Jak sądzicie, czy to przełożenie decyzji o ewentualnej dywidendzie na październik to dobrze czy źle? I czy to zwiększa prawdopodobieństwo jednak jej wypłacenia?

Widzieliście? Wybieracie się? Jutro Eurotel (wiceprezes zarządu) się spotyka z inwestorami w Warszawie, można iść, jest open (info są na stronie stowarzysenia inwestorów indywidualnych). Ja już jedną nogą na wakacjach, więc trochę słabo, ale może ktoś z Was się wybiera?

Dopieści, albo nie :-) Że trochę słabsze wyniki są już dawno w cenie, to bym się zgodził. Co do dywidendy, to każdy akcjonariusz chętnie przytuli, ale się zastanawiam, czy na pewno w tym roku powinna taka wypłata być, no bo co, wypłacasz zysk na dywidendę, a potem musisz się wspierać kredytami inwestycyjnymi? to odrobinę się nie kalkuluje...

Wracając do tematu - bo wyniki już za kilka dni - jak myślicie, jest szansa na dywidendę w tym roku?
Jeśli wyniki będą gorsze, a inwestycje ciągle spore (głównie tu myślę o milionach na rozbudowywanie iDream)... ?

No tak, wyniki roczne będę "dość ważne", to prawda :-) I co za tym idzie kwestia dywidendy.
Co do iDream to tez masz rację, w skali całego Eurotela ma zbyt dużej wagi, ale ... to na razie, a potem zobaczymy. Ja w każdym razie podtrzymuję, że cenię sobie tę spółeczkę właśnie za takie odważne ruchy :-)

Co mnie trochę martwi to to, że od jakiegoś czasu kolejne wpisy w naszej rozmowie są "otagowane" coraz mniejszą ceną; ale od kilku dni chyba wreszcie jest odbicie, więc mam nadzieję, że już się trend średnioterminowy odwrócił. Zastanawiam się czy to nie dobry moment, żeby już dokupować.

a jeszcze a propos tej iTerry - Eurotel zapowiada, że na koniec roku będzie miał 1/3 rynku applowskiego w Polsce (po przejęciu iTerra i planowanym otwarciu jeszcze kilku sklepów organicznie) - i podobno to da dużo lepszą pozycję jeśli chodzi o uzyskiwane rabaty. Czyli marża z tej działalności powinna być sporo większa..

RafSty - jak uważasz, to dobry news, mam na myśli ten dzisiejszy o iTerra? :-)
dla mnie to po raz kolejny potwierdzenie, że eurotel naprawdę umie uciekać do przodu, jak to się mówi...

Rafsty, a mówiąc o equilibrum masz na myśli cały rynek komórkowy? ja bym np. nie stawiał równości między tmobile a playem. w to, że ludzie zaczną nagle mniej pożądać nowszych i nowszych telefonów też nie wierzę, raczej wraz z erą smartfonów parcie na nowsze modele jest większe - inna sprawa, że smartfon jest dużo droższy od prostej komórki, więc jeśli się pieniądze same z kieszeni nie wysypują, to może to powodować dłuższe użytkowanie; ale wywołane względami ekonomicznymi, a nie mniejszą chęcią posiadania,no, w każdym razie ja tak to widzę..

ale wracając do eurotela - ja uzbrajam się w cierpliwość :-) to, że np. jeden z operatorów ma "gorsze chwile", to nie znaczy, że już tak będzie "zawsze".
poza tym eurotel rozbudowuje od 2 lat inne filary, niejako przewidując, że jednostka dominująca musi z czasem trochę tracić pola do popisu..

ocho Mangekyo widzę, że moderatorowi podpadłeś :-)
ja na razie ciekaw jestem co tam to NWZA pokaże, zobaczymy
a co to był za wywiad, o którym mówisz? bo ja z kolei widziałem wywiad w Polsacie (albo w CNBC, ale raCZEJ to Polsat był), w którym wiceprezes Eurotela na tego typu pytanie odpowiedział, że spółka podtrzymuje swoją strategię dywidendową, a jakby kiedyś były potrzebne większe pieniądze na inwestycje czy akwizycje, to zawsze może się wesprzeć kredytem, niekoniecznie rezygnując z dywidendy

Wkrótce eurotelowe NWZA. Ciekaw jestem Waszych przemyśleń na temat tego że ma być głosowana uchwała dotycząca ewentualnego pozyskania kasy z rynku przez emisje akcji. Przede wszystkim zastanawiam się jak to interpretować? Jako przygotowanie do jakiejś większej akwizycji? No bo po co Eurotelowi dodatkowa kasa, jak starcza mu na wszystko własnej?

Mangekyo - widziałeś prezesa Eurotela w cnbc? Co sądzisz o wynikach? jak dla mnie OK, liczę na jazdę w górę na koniec roku. drugie półrocze eurotel zawsze ma lepsze, no i jeszcze widać, że wszystkie spółki zależne się dobrze rozwijają

Mangekyo - no jasne, że sprzęt apple jest drogi i nie robi aż takiego wolumenu w Polsce, ale dzięki temu tym większy potencjał rozwoju. No i marże wyższe :-) Pewnie w 2013 i 2014 to jeszcze nie będzie specjalnie odczuwalne dla wyniku Eurotela, ale w 2015 to może już jakoś "zaistnieć". A najwazniejsze dla mnie jest nawet nie to, że będzie dodatkowy przychód z appli, tylko że spółeczka pokazuje wyraźnie, że nie zamierza się zamykać w getcie telekomowym wyłącznie :-)

Ho, ho, a widzieliście temat APPLE?
linka nie dam :-), ale w skrócie sprawa ma się tak:

(...) umowa umożliwia otwieranie i prowadzenie przez Eurotel SA autoryzowanych salonów sprzedaży Apple w Polsce... Oprócz sprzedaży produktów Apple możliwa będzie działalność w zakresie usług serwisowych i szkoleniowych. Wspomniana działalność prowadzona będzie pod własną marką handlową iDream.

Rozpoczęcie współpracy z Apple pozwoli na wykorzystanie posiadanego przez Eurotel SA doświadczenia i potencjału w zakresie obsługi salonów sprzedaży oraz rozszerzenie profilu działania o kolejną branżę, dającą możliwości synergii z dotychczas prowadzoną działalnością.

Jak dla mnie bomba!, bo już się ostatnio mocno zastanawiałem w jakich kierunkach może się rozwijać ta spółeczka...
---
Link: klik
Kod:
Mod: :)

Hej, mam dwa pytania, może ktoś ma przemyślenia :-)
Otóż był jakoś tuż przed Świętami news, że fundusz Neo Investment kupuje 20 procent udziałów w Tellu.
Moje pytania:
1. 13 mln zł za 20 procent akcji, dających 32 procent na WZA, przy spółce mającej prawie 300 mln obrotu i 9 mln zysku, to chyba ciut maławo?

2. Jak ta "akcja" może wpływać na Eurotela? Zawsze to bezpośredni konkurent, z jeszcze mamy tu w tle wątek potencjalnej fuzji, niegdyś węszonej przez media/rynek...

@ RafSty - kiedy będziesz ANALIZOWAŁ i OMAWIAŁ? ;-)

Pojawiły się wyniki Eurotela dziś w nocy, a teraz widzę na InwestycjePL jest jakieś omówienie newsikowe, wiceprezes eurotela się wypowiada, że m.in.
- wzrosty Grupy zależeć będą w coraz większym stopniu od wyników osiąganych przez spółki zależne
- konsolidacji od 2013 roku podlegać będzie MEDIA System (telesprzedaż)
- planowane są również całkiem nowe projekty

i, uwaga, uwaga! :-), cytuję:

"osiągnięte przez Grupę rezultaty dają podstawy do złożenia przez Zarząd wniosku o wypłatę dywidendy za 2012 rok w wysokości wyższej niż za 2011 rok"

@brutal - Parkiet spekulował, że to prawdopodobnie w związku z "energetyką" - tmobile chce wejść w sprzedaż prądu, więc domysł - Eurotel jako największy diler tmobile też na tym skorzysta

Ok, dzięki, a wyniki roczne Eurotela już niedługo - rozumiem, że będziesz robił jakieś omówienie ? :-)

RafSty, śledzisz Eurotela nadal? Bo widzę, że od 15 złotych się nie udzielałeś, a to było kilkanaście procent temu :-) Myślisz, że w tym roku mniej więcej powtórzy się scenariusz (jakby nie było pozytywny :-), z wynikami rocznymi i dywidendą? A przy okazji - masz może jakieś przemyślenia na temat CDProjekt?

Wyniki względnie dobre. Ale... biorąc pod uwagę pozbycie się Onetu, ruchy w zarządach, problemy z sukcesją, oszczędności na każdym kroku (z których już nawet śmieją się dziennikarze TVN/TVN24/CNBC na własnej antenie) - wszystko to składa się w obraz taki, że to inwestycja baaardzo ryzykowna.. Ale mocno przeceniony już ten biedny TVN jest, więc dla odważnych to może być fajna "gra"... :-)

Kurczę, dwa miesiące minęły, a marazm na gpw dalej. A jakie to miejsca w Europie? :-)
Widziałeś jak wczoraj kurs Eurotela zareagował na wyniki? Duży entuzjazm, aż zaskakująco duży, ale co fakt to fakt, że wyniki niezłe.
A co myślisz o rosnącej wadze Viamind w wynikach grupy? I czy jest szansa na dalszą dywersyfikację?
Moim zdaniem Eurotel mógłby teraz pokusić się (mając przecież wolną gotówkę) o jakieś zakupy "telewizyjne" i rozbudowę sieci n-ki...

RafSty - jak idą biznesy po wakacjach? :-)
A powiedz proszę - do kiedy Twoim zdaniem potrwa ta kiszonka na GPW? Bo to zaczyna być lepszym ćwiczeniem cierpliwości niż joga i medytacje razem wzięte .. :-)
A w temacie fuzji Eurotela z Tellem też widzę, że nic się nie ruszyło..?

Nowy wątek w Naszej rozmowie Panowie - na biznes.onet.pl jest artykuł "W poszukiwaniu dywidendy na GPW" (wystarczy w gugla wpisać: onet w poszukiwaniu dywidendy)

Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych zebrało w nim aktualną wiedzę dywidendową do kupy, można sobie poczytać :-)

Ja też od pewnego czasu gram na dywidendę. Przy czym jakoś mam wrodzoną niechęć do skarbowopaństwowych gigantów , więc najbardziej interesuje mnie średnia wielkość, spółeczki typu ATM Grupa, Eurotel itd.

i jeszcze - Twoim zdaniem RafSty to właściwie kto kogo powinien przejmować? Tell Eurotela czy odwrotnie? A w ogóle połączeni) czy może "zwykły" zakup udziałów?

RafSty - widziałeś parkietowy news o możliwej podobno fuzji Eurotel - Tell?
Co sądzisz o tym? Myślisz, że to możliwe? A jeśli tak, to kto na tym może więcej zyskać?

Dzięki, tak się właśnie domyślałem, ale nie miałem 100proc. pewności :-)
Tabela - super, wszystko w jednym miejscu. Dzięki!

Właśnie jedna z głównych nauk, jakie ostatnimi czasy zrozumiałem - nie interesować się zbyt duża liczbą spółek, bo się potem nie ogarnia :-)

A co do Eurotela - Twoje przemyślenia zawsze cenne, dzięki i "polecam się na przyszłość" :-)

Plus takie jedno drobne pytanie mam odnośnie dywidendy, nie tylko Eurotelowej, ale na przykładzie Eurotela. Otóż 21 maja jest kluczowym dniem ze względu na wypłacanie dywidendy przez ETL - na ten dzień jeśli ma się ich akcje, to dostanie się wypłatę dywidendy.
I takie pytanie - gdybym chciał kupić jeszcze w ostatnim momencie akcje, żeby dostać więcej dywidendy, to kiedy jest ten "ostatni moment"? Bo niby 21 maja, ale przecież trzeba uwzględnić czas potrzebny na księgowanie akcji. Czyli co, tak naprawdę ostatni dzień jest dzisiaj? jutro? w piątek?

Rafsty, a jaki Twoim zdaniem wpływ na biznes Eurotela w perspektywie 2012 będą miały wszystkie do kupy te info "dywersyfikacyjne" spółki z ostatnich 3 miesięcy? Chodzi mi o ostatnią rzecz (N-ka / Solex), ale też o tę z grudnia (Media System), no i przede wszystkim tę z lutego (PLay)...?

Duży już w 2012? Czy Twoim zdaniem trzeba na to patrzeć bardziej długofalowo? 2013? 2014?

Cieszyć się z dywidend - no, ba! :-))

Kilka ciekawych info widziałem ostatnio w CNBC - kilka dni temu był wywiad z wiceprezesem Eurotela, niestety jakoś coś nie mogę teraz sobie tego wyguglować. W każdym razie odnośnie planów na przyszłość padło tam np. coś na temat potencjalnej budowy sieci sprzedaży obrandowanej Heyah (!).

BTW - o tym akurat nic nie ma na czacie z inwestorami, ale parę innych ciekawostek można tam wygrzebać. Linka nie daję :-), ale podpowiadam, że można znaleźć na stronie Eurotela (wchodząc na główną, po prawej stronie ma się baner, który prowadzi do zapisu czatu).

OK, jeszcze raz biję się w moją chudą pierś :-)

Więc żadnych linków, za to PYTANIE - co sądzisz RafSty o wynikach rocznych Eurotela? (wczoraj się pokazały)? I jaką przewidujesz dywidendę? ;-)

Przepraszam Admina, nie wiedziałem, że link do informacji o czacie inwestorskim to "zło" :-),
ale teraz już będę o tym pamiętał. No, w każdym razie, wszystkim zainteresowanym Eurotelem przypominam, że jutro prezes spółki o 10 rano będzie czatował z inwestorami na stronie Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych (można rozmawiać też z poziomu ich profilu na Facebooku)\

Kod:
mod: forum co do zasady nie służy do siania linkami

W czwartek czat prezesa Eurotela z inwestorami indywidualnymi, tutaj info:

www.sii.org.pl/dla,spolek/ze,s...

Widzieliście drodzy Państwo :-) taki newsik wczoraj?:

media2.pl/telekomunikacja/8891...

Eurotel jest na końcu listy, jako dystrybutor roku 2011

Kod:
mod: link wymaga cytatu - proszę o uzupełnienie, drogi Panie

W przytoczonej przez paukmera liście papierów dywidendowych brakuje jak na mój gust jeszcze spółeczki EUROTEL
Stopa zwrotu na corocznej dywidendzie ok. 10 proc., plus akurat teraz to jeszcze ogromny moim zdaniem potencjał do wzrostu kursu, ale to "przy okazji" :-)

RafSty, a chociaż powiedz, co sądzisz o płynności spółki w dłuższym terminie? Według moich obserwacji płynność w miarę ładnie rośnie od kilku miesięcy (chociaż mogłoby być lepiej :-)), pytanie do Ciebie, czy obstawiasz, że dalej będzie rosła w najbliższym czasie?

A przy okazji - ładnie dzisiaj kurs się pnie do góry :-)

Aaaaa, nie wiedziałem, że to tak funkcjonuje, muszę się wczytać w te biznesowe zasady zatem :-)
Wrócę do tematu wkrótce w takim razie :-)

A przy okazji - wszystkim interesującym się Eurotelem podsyłam link, który właśnie wygrzebałem - ciekawa rozmowa CNBC z prezesem:

www.tvncnbc.pl/10887975,0,0,1,...

Rafsty,
a co masz dokładnie na myśli mówiąc "nowy sektor utilities"? Część Twojego wpisu mi się nie wyświetla, a wydaje mi się, że bardzo ciekawego wątku dotknąłeś...

Dla wszystkich zainteresowanych Eurotelem 0 kilka dni temu prezes spółki był w Bankier TV - wywiad można obejrzeć tu: bankier.tv/w-polsce-nie-ma-mie...

Generalnie zgadzam się z "tomek44" - fundamentalnie baaardzo dobra spółka

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 21 maja 2015 12:41:32
Liczba wpisów: -63
[-0,01% wszystkich postów / -0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,549 sek.

dlstotqi
nggwlcyn
nxvhemdr
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
aoqanaqv
kxcozpnh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat