Chodzi mi o to że jak wchodzę co dzień na forum to nie pamiętam w jakim podforum umieściłem swój wpis ... a interesuje mnie tylko czy ktoś odpowiedział, czy nie.
|
|
Mam pomysł żeby może zrobić jakieś spotkaniu ludzi, którzy pasjonują się rynkiem, mają doświadczenia, przemyślenia. Chętnie spotkamy taki ludzi na żywo i podzielę się swoimi myślami, posłucham też innych. Może warto zorganizować jakiś zjazd, podzielić się na główne miasta. Jesteśmy tutaj jednak anonimowo i czasami na niektóre tematy lepiej pogadać w realu, poznać się ... Jeśli serwis nie chce organizować takich spotkań, to ja chętnie poznam osoby, które pasjonują się rynkami i są z Wrocławia
|
|
Obserwuję WIG20 w układzie dziennym. Za dany dzień zmiana wartości wynosi np. 0,95%. Dlaczego w niektórych miejscach podawana jest zmiana od zamknięcia z poprzedniego dnia, a w innych jest to zmiana od wartości z otwarcia sesji?
|
|
Interesują mnie kontrakty głównie na WIG20.
Obecnie używam XTB, mam tam rachunek prawdziwy i demo. Ze względu że uczę się dopiero inwestowania, inwestuję tylko wirtualne środki. Ale wkurzają mnie że co jakiś czas wyłączają to demo i trzeba aktywować. Boję się że w kolejnym miesiącu powiedzą mi że mam inwestować realną kasę ... A nie chcę uzależnić się od platformy, z której będę musiał za chwilę zrezygnować.
Czy możecie polecić lepszą platformę niż ma xtb i najlepiej gdzie można grać na demo.
|
|
OK, a jeżeli jest mała płynność i po 105 nie uda się sprzedać, to będzie próba przy 106, 107 i aż się uda? Czy dobrze myślę?
|
|
Zastanawiam się się nad następującą sytuacją.
Walor w danej chwili kosztuje 100 zł, kupiłem kontrakt na spadek. Ustawiłem SL na poziomie 101 zł. Na koniec dnia walor kosztował dalej 100 zł. Co się stanie jeżeli następnego dnia rano walor będzie kosztował 105 zł?
Nie wiem czy umieszczam to pytanie w dobrym miejscu, ale lepszego na tym forum nie znalazłem.
|
|