xjjuvmsk
Advertisement
PARTNER SERWISU
sfsjzwnd
BeBop

BeBop

Ostatnie 10 wpisów
Dziękuję Ci anty_teresa. Miałem nadzieję, że właśnie Ty mi odpiszesz.

Mam pytanie do bardziej doświadczonych kolegów inwestorów, a takich znajdę chyba tylko na tym forum.
Na giełdzie jestem od paru długich lat. Wyniki miałem różne, ale w generalnym rozrachunku zawsze byłem na plusie.
Unimot był niestety moją najgorszą inwestycją w mojej historii zakupów, co więcej na Unimocie złamałem też swoje wszystkie zasady i np nie ciąłem strat kiedy należało. Dzisiaj straty na tej spółce są ogromne, była to największa część mojego portfela.
Chciałbym się zapytać jak zachowali by się inwestorzy na moim miejscu...spółka bez żadnych większych przyczyn od momentu wejścia na rynek zalicza jednostajny zjazd na kursie, w międzyczasie pojawiały się zarówno bardzo dobre informacje jak i te gorsze. Jednakże kierunek zawsze był ten sam - sięgamy po dno. Po analizie IPO uważałem, że proponowana cena jest dosyć uczciwa, dzisiaj nie ma nawet połowy z tej ceny.
Mam wielki dylemat czy zaksięgować resztki pieniędzy, które zostały i zniknąć z giełdy...czy wg was są realne szanse na odbicie kursu (bo na tą chwilę na tej spółce nie ma żadnego dna, żadne wsparcia nie działają). Jeżeli ktoś czuje, że może się wartościowo wypowiedzieć w tym temacie to będę mu bardzo wdzięczny.

Czy ktoś się orientuje ile Boryszew już skupił własnych akcji/ile zostało do skupienia ?

cytat z rekomendacji:

"Przewidujemy spadek zysku netto Boryszewa o 44% r/r, przede
wszystkim ze względu na słabsze wyniki grupy Impexmetal i trwający proces restrukturyzacji w
segmencie motoryzacyjnym, który nie zwiększy wyników Boryszewa w 2012 r. Uważamy, że ze
względu na niepewną sytuację rynkową i spadające zyski zarząd powstrzyma się w najbliższym
czasie od publikacji oficjalnej prognozy."

Witam

Czy wiadomo co jest przyczyną spadków konkretnie w dzisiejszym dniu?

Czy wczorajsze informacje z VW mają na to jakiś wpływ?

Czy granice oporów powyżej 80 groszy będą jeszcze w ogóle przetestowane?

Jak uważacie?

Witam

O której godzinie jest dzisiejsze NWZA?

Jakie ustalenia/informacje mogłyby zepsuć kurs?

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 27 grudnia 2017 17:40:53
Liczba wpisów: 9
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,259 sek.

pbrcoona
moocpnnw
vkwbiowj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wfrcxwzj
jcwgbgjj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat