asdgwcxn
Advertisement
PARTNER SERWISU
htposdmc
Ghanmenghast

Ghanmenghast

Ostatnie 10 wpisów
Sam tego nie załatwiałem - poszedłem do kancelarii prawnej.

A wyglądało to tak:
Jak ANTI nie zapłaciło w terminie drugiej raty z ugody (koniec lutego), to dałem im na wszelki wypadek jeszcze tydzień. Kancelaria gdzieś tak w połowie marca wysłała wezwanie do zapłaty (nie widziałem go) dając termin dwa tygodnie. ANTI zignorowało wezwanie. Potem przed pozwem musiałem wpłacić opłatę sądową. Pozew (na standardowym druku) wpłynął do sądu 18go kwietnia, posiedzenie niejawne odbyło się 25 kwietnia. ANTI dostało nakaz zapłaty 7go maja. Uprawomocnia się to dwa tygodnie - czeka się z pójściem do komornika na wszelki wypadek trzy (bo się mogli odwołać). Ale zadzwonili kilka dni później do kancelarii z prośbą abym im dał nr konta. Dałem i ANTI wpłaciło pieniądze 23 maja. I koniec.

Ważna dla prawnika była podpisana ugoda pozasądowa, bo w niej ANTI uznało dług.

Odsetki: najpierw zostały doliczone odsetki ustawowe na dzień pozwu, a potem od całej kwoty (nominał + odsetki) odsetki ustawowe od dnia pozwu do dnia zapłaty. Tak można napisać w pozwie i sąd to łyka.

Koszty nie miały znaczenia, bo część opłaty sądowej zasądzono od ANTI (i zapłaciło), a drugą część zwróci sąd. Koszty procesu (prawnika) też sąd zasądził, a ANTI je zapłaciło.

Potwierdzam, że ANTI reaguje pozytywnie na nakaz zapłaty z sądu. Cała sprawa trwała niedługo, bo trochę ponad miesiąc - od pozwu do przelewu pieniędzy (nie licząc wcześniejszych wezwań do zapłaty, które ANTI zignorowało). Zapłacili kwotę nominalną plus odsetki ustawowe plus odsetki od odsetek. hello1

Co ciekawe, obligacje są nadal na moim koncie w domu maklerskim... Think

Prezes raczył był do mnie dziś napisać, cytuję: do 15 grudnia ruszy część serwisu poświęcona obligacjom i działaniom jakie realizujemy aby spłacić te obligacje z terminarzem przewidywanym spłat. Będzie wyznaczona osoba do kontaktów w tej sprawie. Think

No to jesteś wśród tych równiejszych. U mnie stan rachunku bez zmian.

Proporcjonalnie to raczej nie. Miałem, niestety, 10 sztuk tego czegoś, więc teoretycznie powinni tak z jedną wykupić. Ale stan na rachunku się nie zmienił, dalej 10 sztuk.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 9 listopada 2018 14:16:50
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,239 sek.

obktdfmq
purbfyuj
Prezentacja inwestorska Grupy Klepsydra - 11 września 2025 r.
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +78 934,96 zł +394,67% 98 934,96 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
iugjmkml
sbavaozh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat