Dzięki za wszystkie wypowiedzi :)
Zapoznałem się z atykułem Cheed'a [swoją stroną ciekawy blog], jednak postanowiłem założyc konto tradycyjnym sposobem i od kilkudziesięciu minut jestem szczesliwym posiadaczem ROR i konta brokerskiego w Aliorze :) Lokata też mnie interesuje, szkoda tylko że trzeba się osobiście pofatygowac do najbliższego oddziału.
Dobra, spekulacje czas zacząć ;)
Pozdrawiam
|
Dzięki za odpowiedź. To fakt, zapomniałem o tym funduszu gwarancyjnym i miałem nieaktualne dane co do kwoty objętej gwarancji :) Zapomniałem napisać w pierwszym poście, że podobno Alior jest na sprzedaż, to też chyba jakiś argument na niekorzyść.
Jednak mimo wszystko chyba zdecyduję się na Aliora :)
Pozdrawiam
|
Witam,
Zaczynam inwestować na giełdzie [ głównie akcje i obligacje, żadnych instrumentów pochodnych :) ], od razu mówię że podstawy teoretyczne mam i trochę praktyki za sobą również. Mam konto emaklera w mbanku, ale chcę to zmienić na coś lepszego.
Przejrzałem to forum i kilka innych oraz różne zestawienia i wydaję mi się że 2 najlepsze oferty dla mnie to Alior i BOŚ.
Na początku byłem zdecydowany na BOŚ, jednak teraz zastanawiam się czy potrzebuje takie "profesjonalne" konto. Wkrótce idę do pierwszej pracy [jestem młodym lekarzem], w pracy , czyli w godzinach sesji , jeśli już będę miał dostęp to tylko do notowań i to nieregularnie , więc zwykle zlecenia będę składał wieczorem na otwarcie. Poza tym w BOŚu środki na koncie są nieoprocentowane, prowizje nie należą do najmniejszych, a notowania rzeczywiste są płatne...
Dzisiaj zacząłem czytać o ofercie Aliora, wydaje mi sie bardzo atrakcyjna - niskie prowizje, środki czekające na inwestycje są oprocentowane, notowania rzeczywiste za darmo ale... wyczytałem że bank jest dość młody, nie ma bogatej "matki" spółki, a raczej jakąś włoską niewiadomą, poza tym czytałem o masowych zwolnieniach, a w internecie jest cała masa krytycznych , a raczej fatalnych wypowiedzi pracowników o warunkach i atmosferze pracy w tym banku.
Podsumowując najbardziej pasuje mi oferta Aliora, jednak po tym co o nim poczytałem boję się, że bank jest niepewny. Co o tym myślicie?
Pozdrawiam
|