yhtczivm
Advertisement
PARTNER SERWISU
qibnnjvj
wgornik

wgornik

Ostatnie 10 wpisów
W dniu dzisiejszym GANT wypuścił dośc sporo komunikatów o zmianach w składach zarządów spółek zależnych (odwołanie p. Antkowiaka, Brzezińskiego itd. itp. i powołanie p. Radaczyńskiego) oraz o zwołaniu WZA w celu przegłosowania emisji warrantów.

Waszym zdaniem to dalsza gra na czas czy tlące się światełko w tunelu?

www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

zgred napisał(a):
DIGATE SA Spóźniony raport okresowy za IV kwartał 2014 r.
biznes.pap.pl/pl/news/ebi/info...

Zarząd posiadł chyba unikalną umiejętność przenoszenia się w czasie. Też tak chcę :)

Dzisiaj jest kasa, obligów niet, czyli przygoda z papierami Miraculum zakończyła się szczęśliwie hello1

W xtb nie ma nic. Znaczy obligi są, kasy nie ma :(

Byłem i nadal jestem "szczęśliwym" posiadaczem obligacji ANTI i w przypadku tej spółki proces restrukturyzacji i podpisywania ugody pozasądowej to była bułka z masłem w porównaniu do tego, co rzekomo wymyślił Gant. Wysyłałem wtedy tylko mailem informację do firmy zajmującej się procesem restrukturyzacji o ilości posiadanych obligacji i rachunku, na którym są one zdeponowane. Nikt nigdy nie poprosił mnie o świadectwo depozytowe, więc właściwie mógłbym powiedzieć, że wykazali się pełnym zaufaniem do przekazanych przeze mnie informacji, chyba że byli w stanie samodzielnie te informacje zweryfikować. A to by oznaczało, że albo KDPW albo moje biuro maklerskie takich informacji udzieliło za moimi plecami, bez mojej wiedzy, i tym samym bez mojej wyraźnej zgody. Ugodę podpisywałem chyba u notariusza, który potwierdzał własnoręczność podpisu (jakieś 15 złotych) i odsyłałem pocztą do w/w firmy. Calkowite koszty procesu, to zainwestowany czas w napisanie maila, przeanalizowanie proponowanej treści ugody, wizyta u notariusza i na poczcie. W wymiarze materialnym: wówczas jakieś 18,75 zł.

Dało się? Dało... Fakt, że odzyskałem tylko część zainwestowanych środków, ale sam proces był prosty, łatwy i przyjemny. Propozycja Ganta, o której pisał spades, to jakaś masakra.

Off topic: ktoś coś wie, jakie ANTI ma plany odnośnie niewykupionych obligacji?

SCO0813 wykupione w terminie (bez obsuwy z tytułu nowej świeckiej tradycji) hello1

Z kronikarskiego obowiązku: WSE0613 wykupione w terminie hello1 Wypada podziękować, bo w ostatnich tygodniach to niestety raczej rzadkość :(

Pytanie do specjalistów:
zakładając na chwilę (choć miejmy nadzieję, że tak się rzeczywiście stanie), że Gant znajdzie w najbliższej przyszłości w jakimś zakamarku walizkę pełną gotówki i przekaże te środki do KDPW, to w jakiej kolejności będą zaspakajane zobowiązania:

Wariant 1.
Najpierw GND0513 (kapitał + odsetki), potem jeśli zostanie GNT0513 (kapitał), potem jeśli jeszcze będzie co dzielić GNT0814 (odsetki)

Wariant 2.
Przekazana kwota będzie dzielona proporcjonalnie pomiędzy wszystkie przeterminowane zobowiązania i każdy dostanie jakiś ochłap

Wariant 3
Czy może podział nastąpi wg jeszcze innego klucza (np. przyjaciele królika w pierwszej kolejności, a potem reszta albo nikt)?

Są na to jakieś obowiązujące regulacje?

Przejrzałem dokumenty informacyjne GNT0613 (emisja o wartości 21 mPLN) i GNT1013 (25 mPLN) i wydaje mi się, że w przypadku braku terminowego wykupu GND0513 wystąpią "przypadki naruszeń" tzn. obligatariusze tych serii będą mogli wystąpić z żądaniem przedterminowego wykupu. Czy spółka nazbiera grosiki na taki wykup, skoro ma problem z uskładaniem 10 mPLN + odsetki?

Pozostałym seriom się nie przyglądałem, ale mogą w nich być podobne zapisy.

EDIT: paniki na notowaniach obligów i akcji nie widać...Think

Z kronikarskiego obowiązku: NAV1212 wykupione w terminie. Dziękujemy hello1

Kupon z SCO0813 dotarł do DM Pekao zgodnie z oczekiwaniami hello1

Jeszcze nie tym razem. Zgodnie z dzisiejszym raportem, termin wykupu obligacji na okaziciela serii A został przesunięty do dnia 30 września 2011 roku (raport nr 55/2011).

mojeinwestycje.interia.pl/news...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 11 lipca 2014 11:23:03
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,549 sek.

ljoabdal
yucwkngq
cmppmafc
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dfxuqivj
qcuiubts
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat