PARTNER SERWISU
doimannq
jgasowski

jgasowski

Ostatnie 10 wpisów
Prezes da ofertę zamiany obligów na akcje po 4 zł. Przelicznik delikatnie mówiąc niezbyt korzystny, ale jest to jakiś konkret. Pytanie: stracić jakieś 25% i wyjść z tej nieudanej inwestycji w obligacje Anti, czy nie wychodzić, pakować dodatkowe pieniądze w prawników w nadziei że w nieodgadnionej przyszłości odzyskam 100% (minus koszty). Sam nie wiem.

Jeśli chcesz telefon do wiceprezesa Anti, odpowiedzialnego za kontakty z wierzycielami, napisz na priv.

W dzisiejszym Parkiecie stan portfela Idei Premium:
www.parkiet.com/artykul/127961...

Cytat:
W piątek AgioFunds TFI poinformowało, że na wykupienie części aktywów funduszu Idea Premium SFIO może przeznaczyć nawet 57 mln zł. 7 mln TFI zebrało w ramach budowy księgi popytu nowego funduszu zamkniętego niepublicznego Agio Opportunity, kolejne 50 mln zł miałoby pochodzić od jednego inwestora, który swój udział w przedsięwzięciu warunkuje poziomem dyskonta ostatecznie wynegocjowanego przez Agio.

Kod:
mod: dodawaj cytaty do linków

Nowemu prezesowi Anti humor dopisuje. Opowiada nawet banialuki o zamiarze emisji nowych obligacji.
www.parkiet.com/artykul/9,1267...

Anti - nie wykupił obligacji od 06.2011
Budostal - nie minął jeszcze termin wykupu, ale spółka zbankrutowała

Nowe obietnice Anti: emisja akcji, zmiana nazwy spółki, podpisanie nowych ugód restrukturyzacyjnych z wierzycielami itd. itp.
anti.com.pl/relacje/index.php?...

Borykający się z problemami finansowymi Budostal-5 chce zaproponować wierzycielom konwersję obligacji na akcje.
www.parkiet.com/artykul/119390...

1/zapytałeś ANTI a w odpowiedzi poprosili Cię o dane: Adres zameldowania, numer rachunku pap wartościowych, ilość szt. obligacji i biuro maklerskie

Tak, dokładnie.

2/ i co dalej? nie boisz się że za jakiś czas Twój adres zamieszkania wycieknie niechcący oczywiście i przyjadą do Ciebie napakowane chłopaki - bo po to jest KDPW by czuć się bezpieczniej

Nie boję się, sam jestem napakowanym chłopakiem evil4

3/czy dostałeś wartość nominalną plus odsetki?

Tak, Excel mówi że odsetki wyniosły trochę ponad 13% p.a.

Dostałem umowę ugody, podpisałem, otrzymałem pierwszą ratę z odsetkami zgodnie z harmonogramem zaproponowanym przez spółkę i zaakceptowanym przeze mnie. Jak spłacą całość, to mam przesłać spółce pisemko, że nie mam wobec nich żadnych roszczeń.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 7 grudnia 2012 01:03:55
Liczba wpisów: 9
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,360 sek.

puujctsg
gmzdwowa
nyhclnmk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
unlxjaqq
knmqfjhm
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat