Prezes da ofertę zamiany obligów na akcje po 4 zł. Przelicznik delikatnie mówiąc niezbyt korzystny, ale jest to jakiś konkret. Pytanie: stracić jakieś 25% i wyjść z tej nieudanej inwestycji w obligacje Anti, czy nie wychodzić, pakować dodatkowe pieniądze w prawników w nadziei że w nieodgadnionej przyszłości odzyskam 100% (minus koszty). Sam nie wiem.
|
|
Jeśli chcesz telefon do wiceprezesa Anti, odpowiedzialnego za kontakty z wierzycielami, napisz na priv.
|
|
W dzisiejszym Parkiecie stan portfela Idei Premium: www.parkiet.com/artykul/127961...Cytat:W piątek AgioFunds TFI poinformowało, że na wykupienie części aktywów funduszu Idea Premium SFIO może przeznaczyć nawet 57 mln zł. 7 mln TFI zebrało w ramach budowy księgi popytu nowego funduszu zamkniętego niepublicznego Agio Opportunity, kolejne 50 mln zł miałoby pochodzić od jednego inwestora, który swój udział w przedsięwzięciu warunkuje poziomem dyskonta ostatecznie wynegocjowanego przez Agio. Kod:mod: dodawaj cytaty do linków
|
|
|
|
Anti - nie wykupił obligacji od 06.2011 Budostal - nie minął jeszcze termin wykupu, ale spółka zbankrutowała
|
|
|
|
|
|
1/zapytałeś ANTI a w odpowiedzi poprosili Cię o dane: Adres zameldowania, numer rachunku pap wartościowych, ilość szt. obligacji i biuro maklerskie Tak, dokładnie. 2/ i co dalej? nie boisz się że za jakiś czas Twój adres zamieszkania wycieknie niechcący oczywiście i przyjadą do Ciebie napakowane chłopaki - bo po to jest KDPW by czuć się bezpieczniej Nie boję się, sam jestem napakowanym chłopakiem 3/czy dostałeś wartość nominalną plus odsetki? Tak, Excel mówi że odsetki wyniosły trochę ponad 13% p.a.
|
|
Dostałem umowę ugody, podpisałem, otrzymałem pierwszą ratę z odsetkami zgodnie z harmonogramem zaproponowanym przez spółkę i zaakceptowanym przeze mnie. Jak spłacą całość, to mam przesłać spółce pisemko, że nie mam wobec nich żadnych roszczeń.
|
|