Na wstępie to witam wszystkich bo to jest mój pierwszy post na tym forum. Moja przygoda z giełdą jest trochę nietypowa. Jestem posiadaczem akcji PGNiG, które otrzymałem w spadku po ojcu, któremu się one należały jako pracownikowi. Jednak przez pierwszy rok były one zamrożone więc postanowiłem, że jest to dla mnie czas na naukę. Założyłem sobie więc wirtualny rachunek i zacząłem zabawę w inwestowanie. Raz z lepszym raz z gorszym skutkiem. Polegałem głównie na rekomendacjach różnych DM. Dopiero niedawno (ok miesiąc temu) zainteresowałem się AT i wydaje mi się, że jest to dużo lepsze rozwiązanie niż rekomendacje. Jestem oczywiście jeszcze w fazie nauki ale mam nadzieje, że nie stracę. Jeszcze nie dokonywałem żadnych transakcji live, choć przymierzam się do tego coraz bardziej. Narazie sprawdzam swoją strategię wirtualnie i jak dotąd daje radę, działa dobrze na danych historycznych, a i na prawej stronie wykresu jest też dobrze, choć największy problem mam w trendach horyzontalnych. Bardzo dużo czytam, zwłaszcza o AT choć nie tylko i chciałbym już to wszystko mieć "w jednym palcu" lecz jest tego taki ogrom. Mimo wszystko jestem dobrej myśli i pełen zapału do przyswajania wiedzy. Na Stockwatch znalazłem bardzo wiele cennych i inspirujących informacji, dzięki którym się rozwijam w temacie giełdy. Gdy zacznę już zmagać się z realną giełdą to napewno dam znać jak sobie radzę z wynikami i przede wszystkim z emocjami. Pozdrawiam i życzę sukcesów oraz wiele przyjemności z inwestycji.
|