myavctpe
Advertisement
PARTNER SERWISU
whssobvk
sven

sven

Ostatnie 10 wpisów
Vox napisał(a):

Zastanawiają mnie zapory na FW20 (mam pełny arkusz i widzę grube zlecenia S na kilogramy,
i drobne na L - patrzę na średnią wartość zlecenia).

Pewnie widzisz to co chca zebys widzial.

Ja tam jestem na juro optymista i licze, ze odwroce elki przy 2490.thumbright

Vox napisał(a):
Cytat:
Copper Future (HG.F)
17 Maj, 17:14 296.93 -15.07 (-4.83%)

jutro będzie potężna luka w dół. i tym razem jestem po dobrej stronie rynku hello1

i mamy luke hello1

bB86 napisał(a):
EU-Kommission
600.000.000.000 Euro zur Rettung der Währung
9. Mai 2010, 18:49 Uhr

Um die Finanzmärkte in den Griff zu bekommen, will die EU noch mehr Geld bereitstellen. Die Kommission habe den Finanzministern vorgeschlagen, zur Rettung des Euro bis zu 600 Milliarden Euro verfügbar zu machen. Die Regierungschefs einigen sich auf eine wahrhaft europäische Wirtschaftspolitik.

"600.000.000.000 Euro na ratowanie waluty.
9 maj 2010, godzina 18:49

Aby wzmocnić rynki finansowe, EU zamierza postawić do dyspozycji jeszcze więcej pieniędzy.
Celem ratowania euro, komisja zaproponowała ministrom fnansów udostępnić do 600 miliardów euro. Szefowie rządów zgodzili się na prawdziwie europejską politykę gospodarczą"

wygląda na to, że te 600 miliardów dotyczy tylko "ratowania" euro.

Taurus80 napisał(a):
sven napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
Jak widzicie fw20 po przebiciu 2580 ??
Patrzac na wykres az zdaje mi sie maloprawdopodobne ale jak ten poziom peknie to wzrost widze az do 2660-2665 Think ktos widzi inaczej ??

ja zagralem S pod ten poziom i mam nadzieje, ze to co sie dzieje teraz w stanach utrzyma sie do jutrathumbright

Zobaczymy osobiscie smiem w to bardzo watpic.
A FW20 tez jakos dziwnie wyglada coraz bardziej mi wyglada ze przebije sie przez 2580 jedno co mnie zastanawia to dlaczego :)
dzisiaj na w20 tez jakos dziwny obrot baza sie zrobila jakos dziwnie duza, wcale sie nie zdziwie jak jutro na open bedzie ten poziom przebity.

Dodam jeszcze ze konie na 15min i na 1H ciekawie wyglada

może masz racje, ale ja juz na el raczej nie wsiadam. do 2600 dobieram es, a nie wierze, ze przejda 2600 bez korekty.

Taurus80 napisał(a):
Jak widzicie fw20 po przebiciu 2580 ??
Patrzac na wykres az zdaje mi sie maloprawdopodobne ale jak ten poziom peknie to wzrost widze az do 2660-2665 Think ktos widzi inaczej ??

ja zagralem S pod ten poziom i mam nadzieje, ze to co sie dzieje teraz w stanach utrzyma sie do jutrathumbright

nocnygracz napisał(a):
Czyżby Usiaki znowu pograły z GPW w prima aprilis?

To odbicie w stanach jest imponujace. Az strach sie bac. Mam nadzieje, ze ten optymizm nie wyparuje do jutraPray

serpico napisał(a):

Buldi, od wczoraj też na eskach, szkoda, że tak nisko je wziąłem po 2542, za nisko, ehhh

A ja swoje eski odwrocilem po 2519 i znowu na el. Wracamy do wzrostów. A dolar? Dolar juz spada salute

michal_o napisał(a):

Co więksi IDIOCI nawet nabrali S-ek / chodź w to NIE CHCE mi się wierzyć ?

Cóż, każdy jest kowalem swojego losu...

Dalszy komentarz zbędy...

Pozdrawiam,
Michał.

binky

mathu napisał(a):
Misiowych wywiało, gdzież te ogniste dyskusje z przełomu stycznia i lutego Liar

A przecież teraz jest najlepszy moment na łapanie S.

A gdzie Alfredzio?

buldi napisał(a):
Właśnie obserwujemy wybicie górą na futach i objawiający się pionową kreską w górę wybuch radości na prawie wszystkich parkietach.
Czy to reakcja na większą od konsensusu ilość wniosków o zaiłek w stanach, czy ja źle widzę?
Ale niech jadą w górę to za chwilę dobiorę kolejne S - na znak protestu.Angel

Od dzisiaj jestem z Tobą Buldi. Damy rade salute

amik napisał(a):

Jak nie da się merytorycznie to w pysk?
Point taken!violent1

A w ktorym miejscu Twoja wypowiedz byla merytoryczna? Wroc raczej na Bankiera, bo tutaj nikt raczej takich bzdur jakie publikujesz czytal nie bedzie.

white_eagle napisał(a):
Niemcy Zamówienia w przemyśle s.a. grudzień -2.3% m/m (prognoza 0.3% m/m )

dow jones europy złapał zadyszkę :)

nie wyglada, zeby sie tym specjalnie przejeli. mysle, ze dzisiaj zwaly nie bedzie i wcale sie nie zdziwie jak skonczymy na plusach.

krewa napisał(a):
sven napisał(a):
ja dzisiej kupilem troche pp ganta. zobaczymy czy to byl dobry pomysl, czy wtopa. wiecie moze do kiedy notowane sa pp ganta?

wiemy, wiemy... dla wybitnie leniwych Kolega rafsty na poprzedniej stronie podał terminy na tacy z błękitną obwódką.

dzeki! wybacz lenistwobinky

Vox napisał(a):
padło 300 na koperku. dziś jest mój szczęśliwy dzień hello1

wyglada, ze to ty miales racje, choc poczekalbym z ta radoscia do chwili zaksiegowania zysku na koncieblackeye

Vox napisał(a):

jestem ciekawy kto kupił te 10%. Ofe? Tfi?

ja mam nadzieje, ze GoldmannAngel

melduje sie na pokladzie. jak spadniemy to usredniamblackeye

ja dzisiej kupilem troche pp ganta. zobaczymy czy to byl dobry pomysl, czy wtopa. wiecie moze do kiedy notowane sa pp ganta?

cena miedzi nie zalezy od wielkosci zapasow, tylko od kursu dolara, a kurs khgm jest jeszcze sporo ponizej szczytow.
przypominam, ze ktos kupil te 10% kgh po 103,- zl i pewnie bedzie chcial na tym troche zarobic.

Vox napisał(a):
@mathu, uważam że KGHM zanurkuje głębiej niż wig20,
dlatego mam teraz S tylko na nim. ale wig20 bez kgh nie urośnie.

wycena KGH ze SW:

Cytat:
Podsumowanie: Wartość jednej akcji spółki mieści się w przedziale od 26,39 zł do 43,98 zł. Aktualna cena jednej akcji wynosząca 100,00 zł wskazuje na przewartościowanie.

Potencjał zmiany kursu: -65%

a bierzesz pod uwage, ze ktos kupil 10% kgh i pewnie niekoniecznie chcialby na tym stracic?

Dzisiaj byl na kgh piekny dzien: dano oddalem zarobione dlugie po 98,xx a odkupilem po 95,xx. Juz jutro zobaczymy ktory z nas mial racje Dancing

mathu napisał(a):

Tylko widzisz Serpico, ja się nie chowam do dziury jak spada. Ty piszesz tylko jak wychodzi na twoje.

tez zauwazylem te prawidlowosc. czyli jutro w gore wave

SlawekW napisał(a):

A w jakiej perspektywie ta konsolidacja w granicach 600 punktów?

Wróćmy do w miarę chociaż poważnej rozmowy...

już zupelnie powaznie, to zakladam, ze wracamy do szczytow. licze na 2560 - 2580.
dlugie na kghm chcialbym oddac po 110-112.

Taurus80 napisał(a):
Panowie co to sie dzieje ostre spiecia po zaledwie 3 miesiecznym boczniaku :) ciekaw jestem jak na wasza psychike wplynie boczniak trwajacy rok albo dluzej :) nie dosc ze bedzie ciezko zarobic to nawet dla poprawy humoru nikt zadnego zakladu nie wygra, a najgorsze w tym wszystkim jest to ze nikt z was boczniaka nie zaklada :(

ja zakładam! w przedziale 2350 do 2950hello1

Joker napisał(a):
Panowie zamiast zakładać się o batony, lody lub inne cuda.
Z chęcią zobaczyłbym potwierdzenie że ktoś otworzył pozycję zgodną z głoszonym przez siebie kierunkiem. Nawet jeżeli byłaby to pozycja stratna.

Melduje sie:

krotka na $ (dzisiaj byla jeszcze stratna)
dluga na kgh (otwarta dzisiaj)
dlugie na w 20 (tez stratne, ale z niesmiala nadzieja na zyskbinky

Alfredzio napisał(a):

Może nie czytałeś, ale to Svan napisał: "wg mnie przebije ostatnie szczyty, a wg Ciebie?". Wg mnie nie przebije, stąd moja propozycja. Ale jeśli przekonania Svana nie są dla niego warte nawet kilkudziesięciu złotych, to świadczy samo za siebie.

Alfredzio: od jakiegos czasu wiescisz tutaj mega zwale a wymiekasz przy 65 punktach? chyba slabej wiary jestes dzisiaj. moze to jakas fala gorszego samopoczucia u ciebie? Shame on you

Alfredzio napisał(a):

Sven, jeśli nie jesteś mocny tylko w gębie, to załóżmy się. Jeśli w ciągu najbliższego miesiąca w USA przebiją ostatnie szczyty na DOW i S&P, wygrywasz, a jeśli nie, przegrywasz. Nie piję alkoholu, dlatego proponuję zakład o coś innego. Wyślesz mi pocztą duże pudło Bounty lub Snickersów, a w przypadku Twojej wygranej, zaproponuj coś o podobnej wartości, byle nie alkohol. Możesz w tej sprawie napisać na moje konto, żeby nie zaśmiecać wątku.

Trochę ułatwiasz sobie sprawę i nie zostawiasz miejsca na remis :-)

moja propozycja: ja zakładam przekroczenie ostatnich szczytów, czyli w górę o powiedzmy 65 pkt. i wtedy Ty stawiasz. Jeżeli S&P w ciągu miesiąca spadnie o te 65 pkt to ja stawiam. Tak jest sprawiedliwie. Pasuje? wave

Alfredzio napisał(a):
Tak, jak napisałem kilka dni temu, na początku lutego spodziewałem się początku fali 2, która może potrwać do połowy miesiąca, co zbiega się z lekką korektą dolara. Dzisiaj był chyba dobry moment, aby chwilowo zmienić S na L, choć nasz rynek jest słabowity, tak że jakiegoś dużego odbicia chyba nie zobaczymy. DYODD.

Alfredzio; skoro jestes taki wszystkowiedzacy to moze napisz tutaj dokad dojdzie ta "fala druga"? wg mnie przebije ostatnie szczyty, a wg Ciebie?

Vox napisał(a):
Cytat:
Nie będzie powtórki bo tym razem surowce i edek konsekwentnie idą w górę.

zobaczymy. wave

jak patrze na usd/pln to niezla loooka sie jutro szykuje Dancing

busz napisał(a):
nie taki nędzny - DAX, CAC, FTSE na plusie 1,3 do 1,6%, a nasi... nasi wiedzą lepiej, że to podpucha pod dystrybucję a dane są sfałszowane Anxious

eee tam. ostatnia okazja na L ponizej 2400. koniec korety Angel

Vox napisał(a):
tak rewelacyjne dane i tak nędzny wzrost?
coś tu nie pasuje...

Cytat:
Copper Future (HG.F)
29 Sty, 16:02 310.35 -1.07 (-0.34%)

wzrosty od poniedziałku hello1

Alfredzio napisał(a):

Skończyli 5w1 i chyba zaczęli korektę ABC, tak że w dzisiejszych wzrostach nie ma niczego zaskakującego, ani optymistycznego dla byków, przeciwnie, C to tzw. lasso na byka :).

to "chyba" jest najlepsze. Jezeli twoje "prognozy" sie nie sprawdza to pewnie napiszesz, ze to jest "chyba 4 w piatce albo poczatek osemki w dwunastce". jak mozna wierzyc w takie pierdoly?

buldi napisał(a):
Nie podniecajcie się byczkowie.
Na razie to wykres wygląda jak by go dziargała jakaś koronczarka z Koniakowa.
Dochodzimy po raz nie wiadomo który do górnej bandy konsoli, a tam zapewne już pare miśków czeka.wave

Dzisiaj "mój" gruby wygrał. Na fiksingu zamienilem L na S i jestem z Toba Buldi :-)
(choc pewnie tylko chwilowo)

Alfredzio napisał(a):

Chyba zrobiłeś literówkę, bo widać, że gruby bierze Ski. To jest jedyna przyczyna, która wyjaśnia dlaczego trzyma on FW tak wysoko, choć FTSE i DAX są już o kolejny 1% niżej niż były. Zakładam, że spuści nas, jak się USA otworzą... na czerwono.

Gruby bardzo sprytnie utrzymuje dość wysoko WIG20 przez pompowanie PKO, a w międzyczasie na futach dobiera Ski.

kazdy widzi to co chce zobaczyć :-) IMHO gruby trzyma rynek na sile liczac na dobre otwarcie w stanach.

pbjah napisał(a):
Na razie wygląda na to że kot ostatnio za mocno balował i obudzi się na niezłym kacu blackeye a zaraz Niemcy wrzucą dane, moim zdaniem dalej zjazd.

"Grubas" na kotraktach nie odpuszcza i pakuje L ile wlezie. Albo wie wiecej niz my, albo broni pozycji.

Alfredzio napisał(a):

Bush to ignorant. Natomiast Robert McHugh informuje swoich klientów tego samego dnia o zajmowanej przez siebie pozycji.

Alfredzio, odpowiedz szczerze; czy powodem Twojego skrajnego pesymizmu jest stratna krótka pozycja, czy moze sprzedałeś jakis czas temu akcje i chcialbys cos dokupic?wave

Alfredzio napisał(a):

Indeksy najbardziej spadają wtedy, kiedy prawie wszyscy są przekonani, co do dalszych wzrostów, tak jak obecnie. Obecnie nie ma już nawet pozycji krótkich, od których indeksy odpalałyby w górę, jak do tej pory, a przed nimi są właśnie największe opory, dlatego nie widzę dalszych wzrostów bez dużych interwencji ze strony FED, ale nawet to naszej giełdełce nie pomoże.

Alfredzio; od chwili kiedy głosisz spadki indeksy niezle urosly i mysle, ze jeszcze sporo urosna.

Alfredzio napisał(a):

A co się tyczy giełdy w Izraelu, to może ciągną ją w górę, bo znają już datę ataku na Iran, który ściągnie wszystkie giełdy na ziemię.

Alfredzio, czytajac Twoje prognozy nalezaloby zarzucic na siebie biale przescieradlo i czolgac sie w kierunku cmentarza binky

Chyba nie jest tak zle i czekaja nas jeszcze spore wzrosty, zwlaszcza, ze w piatek na fiksie dopakowalem longow wave

Izralel nie przejmuje sie spadkami w USA i rosnie.
www.tase.co.il/TASEEng/MarketD...

SlawekW napisał(a):

Rozdroze ze wskazaniem na wzrost, po raz drugi wazne wsparcie wytrzymalo.

tez to tak widze. Ktos wydal dzisiaj 2 duze banki na 10% kghm nie poto zeby na tym stracic.

Vox napisał(a):
jankesi kończą na zielono. jutro gonimy w górę.
Otwarcie luką powyżej 2510.

faktycznie na zielono :-)

DOW - 0,11
Nasdaq + 0,01

myślę że jutro przetestujemy 2450.

Alfredzio napisał(a):
Nie wiem, czy to co mamy w Polsce jest godne miana giełdy, skoro jeden grubasek robi z nią co chce. DAX bije rekordy, Amerykanie otwierają się blisko szczytów, a nasza giełdka drepcze wkoło 2370? Komedia a nie giełda. Jestem zniesmaczony.

Generalnie jestem nastawiony byczo, ale to co się dzieje przed rozliczeniem jest trochę dziwne. Ropa zawróciła, ale nie widać tego na $. Nasze "wzrosty" takie bardziej symboliczne, dlatego dzisiaj pozamykałem długie i popatrzę z boku. Oczywiście dalej możliwy jest scenariusz taki jak przy ostatnim rozliczeniu, czyli boczniak a potem up, ale do tego czasu usiaki mogą zrobić nowe szczyty i uznać, że czas na małą korektę. Postoję z boku.

serpico napisał(a):

a może się mylę?????

zwała przed świętami? ja tam dobieram długich...

Vox napisał(a):
grubas fixuje w dół. cały sekret. zamyka Lki na serii grudniowej,
i dołuje kontrakty,

a kontrakty rządzą rynkiem.

od tego zamykania to tylko lop rośnie :-)

bercik29 napisał(a):
Niedlugo beda mieli przeciez ok 30baniek!

wątpie, ale nawet gdyby, to powinieneś napisać, że syndyk będzie miał 30 baniek.

Vox napisał(a):
Amerykanie to uparty naród. Podziwiam ich jak widzę jak
wytrwale ciągną indeksy w górę. Tym razem szlaczek kończy się na 1125?
co odpowiada 2550 na wig20? Think

2550 byłoby nieźle:-)
będzie z czego spadać!

Zaczynam brać es od 2450. elki oddałem dzisiaj na fixie. zarobiony czekam na rozwój wydarzeń hello1

serpico napisał(a):

dane z rynku pracy w usach, IMHO mają o wiele większe znaczenie. sądzę, że dane o bezrobociu mocno wpłyną na wyobraźnie amerykanów w przyszłym tygodniu. amerykanie to najwięksi konsumenci na świecie. myślę, że to nie apogeum bezrobocia, cyfry będą coraz większe.

chyba za bardzo patrzymy na to wszystko z punktu widzenia zajmowanej aktualnie pozycji: każdy widzi to co chce zobaczyć :-)
Ja na piątkowym spadku dobrałem elek, czyli teraz rośniemy do 2500 :-)

buldi napisał(a):
Jakoś mnie ta ropa męczy.
Kompletnie tego nie pojmuję, dlaczego spadła.
Pozamykałem na razie w tej intencji częściowo Ski, taki ze mnie niedźwiedź do d....

też tak mam ( a nawet gorzej:-) odwróciłem s na l przy 2297 i nie wiem, czy to był dobry pomysł.Think

Wygląda na to, że korekta ruszyławave

zobaczymy na co nam "gruby" pozwoli. S&P i DAx zachowują się bardzo przewidywalnie; październik jest dokładną kopią zachowania indeksu we wrześniu: zobacz na wykres trzymiesięczny S&P i DAX (interwał dzienny).

U nas niestety tak prosto nie jest, bo skoro jeden podmiot ma 40 do 45% pozycji to może zrobić z rynkiem co chce. Zakładam jednak, że gruby to Gołota, a my biedne żuczki to Adamekhello1

Teraz już uważam. Błąd o którym piszesz popełniłem w lutym. Wszedłem w długie o jeden dzień za wcześnie (tzn kasa na depo skończyła się o jeden dzień za wcześnie :-)
Teraz gram podobnie jak Ty (średnią mam 2350), ale liczę na solidną zwałę w przyszłym tygodniu. W poniedziałek sprzedaję resztki akcji i czekam na korektę minimum 200 pkt.

Cytat:
Łatwo być bykiem w hossie, ale często zanim się człowiek spostrzeże, że hossa się skończyła, lub gdy okaże się, że korekta była głębsza niż się tego spodziewaliśmy - jesteśmy już w takim dołku, że desperacko podejmujemy decyzje, że teraz to już nie ma sensu wychodzić, bo niżej spaść nie może......, a tu dalej dupa z tyłu, kurs leci jak kamień, aż kiedy w końcu się zatrzyma, pozostaje tylko policzyć straty.

to działa niestety w obie strony. siedzę na eskach, czekam na korektę, a korekty nimaThink

Dapi napisał(a):

ps. jak już to dno na indeksie znajdziecie to co koledzy zakupicie ?
Spółki które najbardziej urosły, najmniej, o największym udziale, najmniejszym ?

kontrakty na w20 i w40 bo zawsze można je odwrócić :-)

Moim zdaniem "uklepujemy" dno bessy. Jak czytam niektóre wypowiedzi "analityków" wieszczące "upadek państwa" (Petru - co za bzdura) czy kolejne przewidywane dołki, to jestem niemal pewien, że komuś zależy na tworzeniu takiej atmosfery (dotyczy to zarówno giełdy jak i złotówki). Oczywiście możemy zaliczyć jeszcze te 100 pkt na w20 w dół, ale jak czytam o poziomach typu 1000 pkt, 800 pkt czy 666 pkt to pusty śmiech mnie ogarnia.
Wszyscy anale powtarzają to samo, podobnie jak latem wieszczyli umacnianie się złotówki, a przed dwoma laty 6000 pkt na w20.

W poniedziałek pewnie jeszcze trochę spadniemy (brak sesji w stanach), przecież grubasy muszą się obkupić w tanie akcje.

Analiza jest z 3 lutego. dzisiaj to już inna bajka.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 6 października 2010 22:58:35
Liczba wpisów: 54
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,462 sek.

ligzgxqb
ybxywjfi
ayphfgme
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,90 zł +384,14% 96 827,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
czwqlwtk
bcuhidow
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat