Nie jestem zorientowany w tym co się dzieje w spółce - wie ktoś skąd wynika ta strata w raporcie za 1Q?? Z góry dzięki!!!
|
|
Temat:
PROSPER
w artykule który podałem jest takie zdanie: "Ponadto cena zakupu nie może być niższa niż najwyższa cena zapłacona za akcję Prospera przez oferenta, w okresie 12 miesięcy poprzedzających ogłoszenie wezwania." ale jak policzyć ile kosztowała jedna akcja prospera kupiona przez Torfarm jeżeli te akcje zostały nabyte poprzez przejęcie Oktogon Investment która miała 2105000 akcji prospera. Czy cena tych 2,105,000 akcji to cena za jaką torfarm kupił spółke Oktogon???
|
|
Temat:
PROSPER
w związku z informacją zbliżającym się wezwaniu na akcje prosperu chciałbym się dowiedzić ile moze wynieść cena w wezwaniu ?? znalazłem taki artykół na ten temat : biznes.gazetaprawna.pl/artykul... jaka może być cena wezwania?
|
|
Temat:
KGHM
A ja przewiduje wysoka dywidende z tego roku która może wysoko wynieś kurs w niedalekiej przyszłości :) Zyski w ty roku KGHM ma spore porównywalne z poprzednim wtedy dywidenda wyniosła 9 zł a rząd potrzebuje kase żeby załatać dziure budżetową PKO niewypłaci dywydendy bo wiadomą banki mają ciężko. Rząd potrzebuje ksase bo wzrost PKB obniżył do 3,7 na pewno nie pogrardzi kasą z KGHM-u.
|
|
Temat:
KGHM
a na miedzi to się korekta nie należy????? a swoją drogą to dzisiaj właśnie na miedzi jest spore wybicie w wykresie 1d wyraźny sygnał kupna!!
|
|
Temat:
KGHM
zauwayłem że posługujecie sie tutaj tylko ceną miedzi wyrażoną w dolarach a powinnismy chyba przeliczac ja na zlotowki, zauważyłem że na 3-4 ostatnich sesjach kghm przestał już reagować na spadające ceny miedzi - a nawet powiedziałbym ze zachowuje sie lepiej niz rynek. to tyle ...
|
|
Temat:
KGHM
Tak sobie pomyślał że ten strajk pozytywnie wpłynie na finanse spółki przy tych cenach miedzi przyda się przerwa w produkcji :)
|
|
Mi się wydaje że to po prostu wycofywanie kapitału przez jakiegoświększego inwestora - może jakiś fundusz lub inwestor zagraniczny. A takie problemy o których wspominasz będą miały przecież chyba wszystkie polskie banki, czy nie?
|
|
Ciekawe kto pozbywa się akcji?? pod koniec sesji zauważyłem zlecenie o wartości jednego moiliona zl ale z drugiej strony ktos też kupił ten pakiet ta transakcja wogóle niemiała wpływu na cene hmm ciekawe.
|
|
Może ktoś wrzucic liste tych spółek?? Jest to lista najlepszych spółek pod względem wyników finansowych i wskaźników wybranych prze dzienikarzy telewizji TVN CNBC wiem że jest tam : Police Kopex Trakcje Grupa Kościuszko
jeżeli znacie pozostałe spółki to podajcie
|
|
Temat:
ADVADIS
Ja powiem wiecej - kryzys bedzie sprzyjał tej branzy bo jak tu oderwac sie od codziennych zlych inormacji z rynku jak nie przy dobrym drinku ;) zalać robaka
|
|
Temat:
DUON
ja obserwuje ale dlatego że trzymam capital :) aczkolwiek na te ruchy nie zwróciłem uwagi hmm...
|
|
Temat:
POLNORD
No polnord wygląda interesująco szczególnie dobrym znakiem jest to że dzisiaj się bardzo dobrze papier zachowuje :) przy tych spadkach a to bardzo dobry znak :)
|
|
Temat:
KGHM
To jest Właśnie Ameryka to w ameryce jest kryzys a nie w europie że nie wspomne o polsce ale bardziej spadają giełdy europejskie
|
|
Temat:
CAPITAL
No to dlaczego sprzedają? Idą z ogólnośwaitowym trendem? dajcie głos !!!
|
|
Temat:
CAPITAL
Co powiecie o tej spółce jakie perspektywy chyba mocniej juz nie spadnie?
|
|