vvuocvhp
Advertisement
PARTNER SERWISU
ngaqpaia
Morula

Morula

Ostatnie 10 wpisów
Bardzo dziękuję za omówienie raportu. Jak zwykle jest bardzo wartościowe. Jestem naprawdę pod grubym wrażeniem jak dokładnie są wyłapane i fajnie zinterpretowane te wszystkie bardzo istotne niuanse wpływające na ocenę i wycenę spółki. Poza wiedzą wymaga to też dużego nakładu pracy, bo sądzę że nie jest to walor który na bieżąco śledzisz, a dodatkowo spółka prowadzi działalność w kilku segmentach. Wielki szacun.

Dla mnie spółka jest ciągle tania w kontekście działalności motoryzacyjnej. Moim zdaniem dynamiki sprzedaży jakie mogą osiągać w najbliższych kwartałach, a nawet latach mogą być równie imponujące jak w 2016r czy 1Q17. 2016 to nie był jakiś super nadzwyczajny rok pod względem zmiany oferty JLR, a jednak sprzedaż poprawiła się skokowo. Segment aut premium ma teraz dobry czas i duży potencjał. Oczywiście, jak jest napisane w omówieniu zagrożeniem jest koniunktura i zapewne oferta JLR. To są te czynniki na które spółka nie będzie miała wpływu.

Drugim na dzień dzisiejszy pozytywnym dla mnie czynnikiem jest kończenie sprzedaży mieszkań z nietrafionych inwestycji. Zgadzam się z tym, że spółka niestety nie wykorzystuje koniunktury w tym segmencie.

Widzę szansę w tym, że złożenie tych dwóch czynników które wymieniłem, może istotnie wpłynąć na poprawę wyników w 2017 w stosunku do roku 2016. Problem dla mnie jest niska płynność waloru.

Czy można prosić o analizę ostatniego raportu? Wiem, że spółka nie jest popularna na forum, ale wyniki oraz zmiany zachodzące i mające zajść w spółce wydają się być przynajmniej dla mnie obiecujące wave .

można prosić o omówienie raportu za 1 H 2016 również w kontekście planów podziału spółki

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 11 lipca 2025 11:44:47
Liczba wpisów: 3
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,172 sek.

gphabkld
tkeokteg
Prezentacja inwestorska Grupy Klepsydra - 11 września 2025 r.
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +78 111,06 zł +390,56% 98 111,06 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ldsrffas
ochysqny
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat