Temat:
KANIA
Wydaje mi się, że spółka uwalnia kurs powoli. Ustawione zlecenia po lewej w celu zabezpieczenia poziomu 2,85. Po prawej kilku drobnych, do szczęścia brakuje tylko popytu. Ja obstawiam, że pojawi się jakieś info, aby zwiększyć realny obrót na papierze - w ostatnim czasie była tylko zabawa między insiderami. Nie obawiał bym się o przyszłość spółki w dłuższym terminie. PTI wie co robi.
|
Temat:
KANIA
Mir - na innych forach piszesz pod nickiem Achoo praktycznie te same przekopiowane zdania. Wygląda mi to na naganianie. Wg mojej analizy technicznej sytuacja jest bardzo nieciekawa, tym bardziej, że mamy bardzo mały obrót a ktoś bawi się akcjami i tak naprawdę nie wiemy do czego dąży więc trzeba być przygotowanym na wszystko. AT tu nie działa. Ja mam trochę papieru ale opieram się o fundamenty i traktuję długoterminowo.
|
Temat:
KANIA
Misza - nic na giełdzie nie dzieje się 2 razy.
|
Temat:
KANIA
Ciekawe tylko czy będą oficjalnie rekomendować te spółki czy tylko wypowiadając się w Pulsie ;). Jeśli wydali by oficjalną rekomendację kupuj na IZNS to na pewno popyt by nam się zwiększył. Wg mnie do wzrostu tutaj potrzebny jest tylko popyt bo mamy bardzo niską podaż. Nikt nie wywala, nie schodzimy poniżej 2,90, mały obrót.
|
Temat:
KANIA
Ja tylko napiszę, że IZNS to spółka dla inwestorów a nie dla graczy. Wszystkie znaki na niebie i ziemii wskazują na to że IZNS to spółka na której można spodziewać się ponad przeciętnych wzrostów:
- zmiana wartości gruntów z 4 mln na 20 mln w związku ze zmianą planu zagospodarowania gruntów - w zarządzie są ekonomiści i specjaliści od rynków kapitałowych z PTI S.A - 2 nowe spółki na NC - duży udział w zastalu - większość spółek grupy IZNS ma niszowy charakter działalności - plany inwestycyjne w budowę nieruchomości - plany związane z budową szyn kolejowych przez Zastal
Coraz lepiej o IZNS wypowiadają się Domy maklerskie - oto dzisiejszy komunikat
DM BZ WBK stawia na maluchy i średniaki
Kamil Zatoński Puls Biznesu, pb.pl,24.02.2011 06:35
Korekta powinna być krótka, a okazji należy szukać wśród małych i średnich spółek — radzą analitycy DM BZ WBK w opublikowanej właśnie strategii dla rynków akcji. "Inwestorzy uparcie czekają na gwałtowny zwrot na amerykańskich giełdach. Taki scenariusz zrealizuje się, ale później i będzie to jedynie krótkoterminowa korekta. Mając to na uwadze, zalecalibyśmy nawet przeważanie akcji w portfelach, gdyby nie alarmujące sygnały wysyłane przez obliczany przez OECD Composite Leading Index dla Polski [CLI — indeks agregujący wskaźniki wyprzedzające dla poszczególnych gospodarek — red.]" — piszą analitycy DM BZ WBK.
Wskaźnik ten — choć dla gospodarki światowej utrzymuje się wciąż w trendzie wzrostowym — w przypadku Polski spadł po raz drugi z rzędu.
DM BZ WBK nie zaleca na razie zajmowania dużych pozycji w akcjach firm z WIG20. Okazji do zarobku radzą szukać wśród małych i średnich spółek. W zalecanym portfelu są akcje Azotów Tarnów, Mirbudu, Synthosu, MNI, PZ Cormay, Amiki, IZNS Iława, a także Eurocash, Grajewa i Sadovaya Group. Trzy ostatnie to nowość w portfelu. Spółki te zastąpiły City Interactive, Action i Protektora.
|