khcpeogc
Advertisement
PARTNER SERWISU
tromlzyn
andriusha

andriusha

Ostatnie 10 wpisów
Oprócz materiałów do budownictwa sportowego oferują jeszcze: posadzki epoksydowe, systemy izolacji wibroakustycznej, pianki poliuretanowe, opakowania (worki polipropylenowe).

Mają firmę w Czechach, Chorwacji i 2 w Niemczech.

rozważań ciąg dalszy...
na wykresie kandelabr złotego trójkąta Fibbonacciego wskazuje na to, że nic nie wiemy...
a ja z uporem maniaka, poza AT i obserwacją kursu na fixingu...gdzie ktoś się bawił...

kliknij, aby powiększyć

dywaguję, że tylko połechtano nasze emocje i oczekiwania...
2,43
2,49
2,60
może góra...może dół...

dziwna ta "nasza" spółka...
Czeka do ostatniej chwili z przekazaniem wiadomości. Nawet o 9 kwietnia z prezentacją zahaczyli.

link 1

link 2

czas na lekturę...

jedno Wam tylko napiszę...czytajcie UWAŻNIE posty Redface (serdecznie dziękuję)...wszystkie...tylko teorie spiskowe odrzućcie...i trzeźwo myślcie...
coś tam w PS., 1 marca małymi literkami (by niepotrzebnych emocji nie wzbudzać) napisałem...świadomie całkowicie...

P.S. każdy ma swoje podejście do giełdy...ja akurat psychologiczne...więc nie nawracajcie mnie na AT, fundamenty, raporty, długo- bądź krótkoterminowość...ja Was do swoich przemyśleń całkowicie pewnie nie przekonam (zbyt duży hazard dla poważnych Panów Inwestorów), ale przyjmijcie czasem ten "nierozumny" pierwiastek do swoich dywagacji nad kursem...zawsze pozostanie to "coś" niewytłumaczone...
a rozważanie "technika" czy "psychologia", ma się jak odwieczny dylemat przewagi Świąt Wielkanocy nad Świętami Bożego Narodzenia...
każdy ma rację...swoją...

od jakiegoś czasu trwa "zabawa" akcjami.
ktoś ma zamiłowanie do numerologii.
na S ustawiony pakiet 1234 szt. lub 999 szt., albo w ilości w jakiej poszedł poprzedni np. 2369 szt.
logiki w tym nie ma.

z podjętych dziś uchwał wynika, że reformatorzy mieli przewagę 15 564 akcji...czyli jakieś 0,1% akcji reprezentowanych na NWZA...nieźle to sobie wyliczyli...ale nerwowo pewnie było.

"... mądremu wystarczą dwa słowa
a głupiemu to i referatu mało ..."

Sofronow..jakby kto nie pamiętał)

P.S. Nie mogłem się powstrzymać przy tym całym moralizatorstwie i polemice z dnia 01.03.2011.
Aż tak szczęśliwi jesteście, że macie tyle czasu by go na takie pierdoły tracić?!?!?!?!
Na spacer idźcie, książkę przeczytajcie, do teatru pójdźcie, muzyki posłuchajcie...

[x] zgłoś post do usunięcia

wiem, że już pytałem, ale może w burzliwym czasie dla KOV to umknęło. Obiecuję, że jeśli tym razem nie otrzymam odpowiedzi to już więcej nie będę tym zaśmiecał froum.

andriusha napisał(a):

"chodzi mi o sam fakt jak uznać, że jest to informacja cenotwórcza?
Czy podjęcie takiej decyzji opiera się na wiedzy eksperckiej i działaniu w jak najlepszej wierze zarządu?"

Po części 007 dał mi chyba odpowiedź:

Cytat:
Założenie jest takie, że zarząd wie najlepiej co piszczy w spółce i nawet jak przyjdze tysiąc ekspertów i każdy zjadłby tysiąc kotletów to i tak zarząd wie lepiej.

Może nie zawsze jest to dobre rozwiązanie, ale czegoś trzeba się trzymać.

Redface, jesteś taką osobą, która decyduje o tym czy informacja jest cenotwórcza czy nie. Możesz zdradzić jak to się odbywa? Macie telekonferencję - "burzę mózgów" i wspólnie decyzujecie do jakiej kategorii informację zaliczyć? Na czym opieracie swoją decyzję?

P.S. Pozdrawiam (z Ukrainy!) też ma swoją wymowę...ale to tylko moje luźne domysły

W marcu 2009:
- seria J - do 11 530 000 akcji
- seria K - do 30 000 000 akcji

każda po 1 zł.

Też ktoś kupił i nic szczególnego się z kursem nie wydarzyło.
Podobne były domysły, że "coś" jest na rzeczy.

Proszę o wyjaśnienie:

Kto decyduje i według jakiego klucza czy podana informacja jest "znacząca" i ma wpływ na kurs bądź nie?

Bo według tego co było wcześniej pisane info mające wpływ na kurs pojawia się po zamknięciu sesji.
Oznaczałoby, że informacja z 16:00 taką nie jest.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 16 lutego 2012 10:55:50
Liczba wpisów: 24
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,328 sek.

xyhfbgmx
rthrlavw
jekurhvt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ukpnnpwz
jzmhnlxu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat