Problem jest mi nieznany. Ma Pan jakieś problemy z zapisywaniem pulpitu w Sidomie?
|
|
Sensem kontaktu nie jest negocjowanie 0,01-0,02% tylko negocjowanie stawki 0,24% lub niższej. Jeżeli większą wartością jest możliwość obniżki o 0,1% w biurze, które standardowo bierze 0,4% no to rzeczywiście mogę nie mieć nic do zaoferowania :).
Nie trzeba być aktywnym daytraderem, aby nasze stawki prowizyjne robiły dużą różnicę w stopie zwrotu.
|
|
Przypomnę, że dla klientów, którzy takiego obrotu nie robią prowizja jest zaledwie o 0,01% wyższa, czyli wciąż niższa niż we wszystkich innych BM. W żadnym razie nie zachęcam do tego typu tradingu na GPW, wady tego są oczywiste i trzeba je wliczać w koszty. Ponieważ zostałem zapytany, odpowiadam :).
|
|
Możliwość negocjacji prowizji dla akcji istnieje, jeżeli ktoś rzeczywiście robi takie obroty, ale minimalnym poziomem prowizji jest tu 0,24%, czyli stawka dla osób posiadających portfele powyżej 100 tys. Na nieco większe ustępstwa być może można pójść dla inwestorów aktywnych na kontraktach i walutach. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to proszę raczej o maila, będzie można porozmawiać o konkretnych przypadkach i na bieżąco będę mógł udzielać odpowiedzi jakie są możliwości.
|
|
Wujku Staszku, nie da się ukryć, że w ostatnim czasie z Sidomą dość często były problemy. System jest w trakcie modernizacji, taka sytuacja powinna bardzo szybko ulec zmianie.
|
|
No niestety wczoraj miała miejsce awaria naszego systemu, co oczywiście mogło być poważnym problemem. Mam nadzieję, że takie sytuacje będę miały miejsce bardzo rzadko, platforma cały czas jest poprawiana, a trzeba też zwrócić uwagę, że nie działamy na GPW tak długo jak większość DM.
Odnosząc się do innych kwestii, to zapewniam, że my, dealerzy, robimy co możemy, by klient czuł się u nas ok. Jak zresztą pisano w wątku, z kontaktem i rozwiązywaniem różnych problemów raczej nie ma kłopotu.
No i oczywiście fundamentalna kwestia, czyli prowizje i opłaty, gdzie wypadamy zdecydowanie najlepiej na rynku, zwłaszcza dla aktywnych inwestorów. Jeżeli ktoś ma w tej albo jakiejkolwiek innej kwestii jakieś wątpliwości, pozostaje mi zachęcić do kontaktu. Sam będę starał się w miarę możliwości zaglądać na ten wątek, żeby przyśpieszyć proces informacyjny w niektórych przypadkach :).
Jeżeli ktoś rzeczywiście robi duży obrót to nigdzie nie będzie mu lepiej. Na PW albo na mailu jestem w stanie to udowodnić w bardziej indywidualnych przypadkach :).
|
|