Temat:
INDYGO
Dlaczego usunięto post Ripleya ? Za to że wytknłą błedy Anty_teresy ? Anty_teresa jak się coś pisze to trzeba brać za to odpowiedzialność a nie pisać głupoty ! Jak jesteś kozak to obroń sie merytorycznie a nie usuwasz posty Ripleya który niejednokrotnie pisął tu bardzo mądre posty :) Kod:mod: obaj koledzy w razie dalszego nie przestrzegania regulaminu - dla uproszczenia przypomnę: KOMENTUJ NIE OBRAŻAJ - wylecą z forum na zawsze
|
|
Temat:
COLIAN
Oj od kiedy to spółeczka ma tak dobrą politykę informacyjną link no tak wyniki słabe a prezes coraz więcej kupuje link wygląda mi to trochę jakby rekomendacja DM Banku BPS na 3.79 troche pokrzyżowała komuś plany i trzeba na siłę kurs zbić Kod:mod: linki bez cytatów - nie wiadomo na co Autor chce zwrócić uwagę - post do usunięcia
|
|
Temat:
SERINUS
Tak odnośnie ostatnich spekulacji o Lotosie Cytat:PAP: Segment poszukiwawczo-wydobywczy ma być głównym motorem rozwojowym Grupy Lotos 15:13 | 08-12-2011
08.12. Warszawa (PAP) - Segment poszukiwawczo-wydobywczy ma być głównym motorem rozwojowym Lotosu. Grupa analizuje udział w projektach związanych ze złożami niekonwencjonalnymi i myśli o pozyskaniu partnera strategicznego lub partnerów do konkretnych projektów - powiedział dziennikarzom Paweł Olechnowicz, prezes gdańskiego koncernu.
"Segment poszukiwawczo-wydobywczy będzie głównym motorem rozwojowym grupy. Będziemy realizować projekty związane z eksploatacją gazu konwencjonalnego na złożach B4 i B6" - powiedział Olechnowicz.
"Analizujemy udział w projektach związanych ze złożami niekonwencjonalnymi. Myślimy o współpracy z partnerem zagranicznym - w grę wchodzi pozyskanie partnera strategicznego lub partnerów do konkretnych projektów" - dodał.(PAP)
morb/ gsu/ ana/
|
|
Temat:
SERINUS
|
|
Temat:
SERINUS
Cytat:Po pierwsze chroń kapitał. Notowania nie zostaną zawieszone bez poprzedzającego infa. Info o finalizacji fakt może się ukazać w każdej chwili ale myślę, że kto się czai to zdąży wejść. Po tych falstartach pewnie będzie pewne opóźnienie za nim dotrze do większości, że to już. Po drugie można ustawić odpowiednie zlecenie. Lepiej zapłacić kilkanaście procent więcej za pewne info niż stracić tak jak wczoraj. Jakiejś totalnej euforii jak na petrolu jeszcze tu nie widziałem. To powiedzmy jeden z toków rozumowania w tym przypadku.
abramis nie do końca się z tobą zgodzę. Np. jakby dzisiaj po sesji podali info o Nigerii i jednocześnie o zawieszeniu notowań to niestety już rano nie wskoczysz
|
|
Temat:
SERINUS
Czy zna ktoś może wykaz akcjonariuszy zapisanych na walne?
|
|
Temat:
SERINUS
Cytat: Co do raportu brokera: OK, co złego to nie ja ;-) To nie był oddzielny raport, tylko codzienny przegląd wiadomości ze spółek, gdzie przy KOV analityk podał swoje obliczenia. Ogólnie wyszło mu, że zwiększenie zasobów w Syrii daje jakieś 0.5PLN więcej na akcje.
Pozdrawiam, JKorczak /KOV/
Cały czas męczy mnie ta informacja tzn. gdzie ona się ukazała. Jakby pan Prezes albo ktoś z forumowiczów znał lokalizację w/w info bardzo prosiłbym o podpowiedź.
|
|
Temat:
SERINUS
Cytat:
Co do raportu brokera: OK, co złego to nie ja ;-) To nie był oddzielny raport, tylko codzienny przegląd wiadomości ze spółek, gdzie przy KOV analityk podał swoje obliczenia. Ogólnie wyszło mu, że zwiększenie zasobów w Syrii daje jakieś 0.5PLN więcej na akcje.
Pozdrawiam, JKorczak /KOV/
Panie prezesie można by było prosić o dokładną lokalizację tej informacji ponieważ nie potrafię jej znaleźć ;) a wywołała ona trochę poruszenia na forum. Pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Ja na stronie BZWBK nigdzie nie widzę takiego raportu że zwiększa sie wartośc akcji o 0,50. Jest tylko adnotacja w biuletynie porannym że KOV podał komunikat a zasobach w Syrii i to wszystko. Myslę że dopiero coś się pokaże :)
|
|
Temat:
SERINUS
Taka informacje otrzymują prawdopodobnie posiadacze rachunku którzy mają indywidualną opiekę maklera ( wysokość aktywów 300 000 zł ) a dopiero później trafia do publicznej wiadomości. Tak mi się wydaje bo jak zapytałem o doradztwo maklera to mi powiedziano że warunkiem jest własnie te 300 000. A panu prezesowi chyba sie niechcący wymsknęło
|
|
Temat:
SERINUS
Ja mam konto w BZWBK i nic nie dostałem .
|
|
Temat:
SERINUS
nie wiem czy przypadkiem nie będzie pana prezesa w TVN CNBC bo coś rano mówili o tym że szerzej będą rozmawiać o KOV
|
|
Temat:
SERINUS
AED -7,14 % przy obrocie 1,795,602 ciekawe co jeszcze dobije kurs !!
Rzadko wypowiadam sie na forum i traktuję inwestycje w KOV jako długoterminową, ale to co się dzieje na kursie jest żenujące!
Po pierwsze ktoś zawsze wie prędzej i może wywalić lub kupić ackje! Po drugie infa przedstawiane są tak żeby kurs nie wybił się zbytnio! Gdyby nie info o wodzie spadali byśmy teraz z poziomów ok 2.3. Po trzecie jak można nie wiedzieć co robi podwykonawca/wspólnik (AED). I jest wiele jeszce innych o których nie chce mi się pisać. Pozdrawiam wytrwałych
|
|
Temat:
SERINUS
A nie jest przypadkiem tak że raport jest przygotowywany w Kanadzie gdzie jest siedziba spółki a tam teraz jest 3 w nocy?
|
|
Temat:
SERINUS
Wracając do podejrzeń o sprzedaż przez dyrektora akcji na wczorajszej sesji chciałbym zauważyć że po ostatnim komunikacje o sprzedaży akcji przez członka zarządu ( 24.01.2011 ) mieliśmy dosyć duży wzrost :).
|
|
Temat:
SERINUS
Cytat:AED completed the drilling of the Lempuyang‐1 well and has recently commenced its testing. The testing of the Lukut‐1 well is scheduled to commence immediately following completion of the testing of Lempuyang‐1. Encouragingly, mobile hydrocarbons have been identified at both of these wells and AED remains optimistic as to their commercial potential. The Company is now well‐positioned to capitalise on these investments through testing and further development in Brunei and continuing to assess and appraise its investments in Indonesia and Australia. nie znam dobrze angielskiego ale z tego co zrozumiałem tłumacz google ) to optymistycznie patrzą na zasoby tych odwiertów Cytat:AED pozostaje optymistą co do ich potencjału handlowego
|
|
Temat:
COLIAN
Wszystko ok wartość spółki wzrosła, przychody dobre, w spółce dzieje się dobrze tylko widać zarząd nie chce aby kurs wystrzelił. I dlaczego prezes nic nie mówił o wejściu do Ekonomicznej Strefy Łódzkiej ( przecież do jest pozytywna wiadomość ).
P.S. podobna sytuacja na MNI
|
|
Temat:
MNI
Wyniki podane i to lepsze niż prognozy a kurs na czerwono. Ktoś ma zna jakieś realne powody dlaczego kurs leci? Zastanawia mnie ta cisza . Przecież takie dobre wyniki powinny być roztrąbione w mediach a tu nic :). Nawet na forum nikt nie skomentował wyników .
|
|
Temat:
COLIAN
Przecież prezes Kolański zapowiadał dużo lepsze wyniki www.parkiet.com/artykul/101338... a ponadto Jutrzenka poprzez spółkę zależną Colian Centrum Logistyczne jest już w Łódzkiej Strefie Ekonomicznej.
|
|
Temat:
COLIAN
PAP: JUTRZENKA HOLDING SA informacja o nabyciu akcji własnych 11:54 | 08-02-2011
08.02. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 21/2011
Zarząd Jutrzenka Holding S.A. informuje, iż działając na podstawie § 5 ust. 1 pkt. 6 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 lutego 2009 roku w sprawie informacji bieżących i okresowych informuje, iż w dniu 08.02.2011 roku Dom Inwestycyjny Erste Securities Polska S.A. z siedzibą w Warszawie przeniósł na Spółkę własność 148 216 sztuk akcji Spółki o wartości nominalnej 0,15 zł każda, skupionych w okresie od 17.01.2011 roku do dnia 28.01.2011 roku o czym emitent informował raportami bieżącymi o numerach od 10/2011 do 19/2011. Nabyte akcje stanowią 0,1% kapitału zakładowego i dają 148 216 głosów na walnym zgromadzeniu, co stanowi 0,1% udziału we wszystkich głosach na walnym zgromadzeniu. Średnia jednostkowa cena zakupionych akcji wyniosła 3,75 zł za jedną akcję. Na dzień sporządzenia raportu Jutrzenka Holding S.A. posiada 1.925.000 akcji, co stanowi 1,34% udziału w kapitale zakładowym Spółki oraz daje prawo do wykonywania 1.925.000 głosów, co stanowi 1,34% w ogólnej liczbie głosów na walnym zgromadzeniu.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" Jednocześnie Zarząd informuje, że dokonując powyższej transakcji został zakończony II Etap Nabycia Akcji Własnych. """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Od dnia 27 września 2010 roku do dnia 28 stycznia 2011 roku Jutrzenka Holding S.A. przy współudziale Domu Inwestycyjnego Erste Securities Polska S.A. z siedzibą w Warszawie dokonała transakcji wykupu akcji własnych: 1.250.000 sztuk po średniej cenie 3,67 zł
kom espi mra
POZDRO:)
|
|
Temat:
COLIAN
Skup już się skończył - było info.
|
|
Temat:
COLIAN
Skąd pochodzi ta informacja? Daj linka. Ziołopex to odnoga Jutrzenki jeśli chodzi o przyprawy.
|
|