Temat:
TESGAS
Też mi się wydaje, że raport ok. Przychody spadły, ale zarząd to wyjaśnił. Jest zysk w tak trudnym kwartale. Znaczący spadek zobowiązań długoterminowych. Znaczny wzrost działu OZE. Kolejne kwartały będą kluczowe dla spółki i kursu.
|
|
Temat:
VOTUM
Rekomendacja BOŚ na 30zł. W lipcu był pierwszy prawomocny wyrok ws. franków. Wydaje się, że jeśli tylko wyroki prawomocne zaczną zapadać w takim tempie jak wyroki w I instancji, to kurs akcji spokojnie osiągnie poziom z reko.
|
|
Temat:
BMPAG
od początku (czyli od 2000 r.) BMP zainwestowało w Revotar około 10 mln euro. Chyba w żadną swoją inwestycję nie wpakowali tyle kasy
|
|
Temat:
BMPAG
hmm, myślę że wbrew pozorom jest to w miarę pozytywna informacja. Oznacza, że nawet jeśli nie uda się opchnąć revotara (a wszystko na to wskazuje, zwłaszcza kurs akcji bmp) to nie obciąży to już więcej wyniku BMP. Nie będzie też więcej dokapitalizowania studni bez dna. To że utopili w tym projekcie ponad 10 mln euro to inna historia. Jeśli nie wyjdzie z Revo, pewnie sprzedadzą heliocentrics albo newtron i na koniec roku wyjdą na plus.
|
|
Temat:
BMPAG
Kurcze, bankrucik nawet ty przestałeś wierzyć w bmp'a ? Znaczy się niedługo będzie odpał a tak na serio to zastanawia mnie kilka kwestii związanych z tym finansowaniem revo. Czy odbyło się to w ramach emisji akcji tak jak poprzednie finansowania? Jeśli tak to czemu nie ma tego w monitorze federalnym? Ile wyłożyło samo bmp? Po za tym kim są nowi inwestorzy? Czy w bmp wszystko musi być owiane tajemnicą?
|
|
Temat:
BMPAG
Dzisiejszy wywiad z bormannem, raczej same ogólniki, ale pozytywne. BMP dąży do kapitalizacji 100 mln euro (niestety zakres czasowy nie określony) www.financial.de/unternehmen/m... Co do kursu to wygląda na zatrzymanie. Było u nas 3.83, w RFN 0,97. doncarlos szacun za prognozę.
|
|