PARTNER SERWISU
eluagibw
RichiePL

RichiePL

Ostatnie 10 wpisów
Nie traktowałbym wątku na forum dla inwestorów jako reklamę.

W chwili obecnej Richie nie poszukuje nowych klientów "za wszelką cenę".
Mamy dużą grupę stałych klientów i podaż aukcji spotyka się z popytem na nie.

Jak już pisałem - z przyjemnością odpowiem na wszystkie pytania dot. Richie.pl oraz samego Kokosa (co do tego drugiego - jeśli tylko moja wiedza okaże się wystarczająca).

Miłego wieczoru
Pozdrawiam
Maciej
Richie.pl

Użyłem słowa Zespół, więc może warto abym to słowo sprecyzował:

Twórcy portalu:
Maciej Ziółkowski oraz Łukasz Lewandowski

Rekomendacje tworzone są w ścisłym porozumieniu z 10 osobową grupą inwestorów. Nie ma ona obecnie oficjalnej nazwy. Mogę jedynie nadmienić, iż są to osoby z województw: kujawsko-pomorskiego oraz pomorskiego, stąd też duża część wybranych przez nas aukcji może pochodzić z tego rejonu Polski.

Dodatkowo współpracują z nami 4 osoby wyspecjalizowane w dezinwestycjach czyli innymi słowy w odzyskiwaniu należności. Wykazują oni dużą skuteczność w polubownych negocjacjach z ewentualnymi dłużnikami. Obecnie oceniłbym ich pracę wskaźnikiem 25/30 gdzie 25 osób spłaca bądź spłaciło już swoje zobowiązania natomiast 5 spraw jest w sądzie.

Mówię tu oczywiście o inwestycjach dokonywanych przed powstaniem Portalu Richie.
Oficjalne statystyki Richie.pl wynoszą 100% spłacalność. Jest to stan na dzień 31 listopada 2010. Kolejne zostaną opublikowane w bieżącym miesiącu.

W kwestii nieudanych inwestycji? Uważam, iż warto nas przetestować inwestując w rekomendację Richie choć 50zł i samemu nas sprawdzić. Dużo się mówiło o różnych projektach ale uważam, że jedyne słuszne poglądy może wyrazić ten, kto spróbował.

Pan Kamil który rozpoczął rozmowę na niniejszym Forum wedle moich wiadomości z usług oferowanych przez Richie jest co najmniej zadowolony.

Najnowsza rekomendacja pojawi się w ciągu kilku najbliższych minut.

Miłego popołudnia
Maciej
Richie.pl

Szanowny Panie Lorenzo,

Sformułował Pan swoją wypowiedź w sposób jednoznacznie wskazujący na:
"łańcuszek" oraz "loterię"

oba te zjawiska występują bądź występowały w Polsce oraz w innych krajach nagminnie wręcz.

Samo porównanie Kokosa do wyżej wymienionych sprawia, że czuję się delikatnie mówiąc urażony.

To tak jakby porównywać GPW do gry w którą gra obecnie moja siostrzenica czyli coś ala pokemony tudzież inne mniej czy bardziej przyjazne "stworzonka".

Otóż uważam, że Pana wypowiedź skomentuje również Pan Kamil który z pewnością poczuje się zniesmaczony podobnymi porównaniami. To on zaprosił mnie do rzeczowej dyskusji którą postaram się tutaj z Państwem prowadzić.

Zatem Panie Lorenzo, jeśli był to żart albo nietrafne porównanie - doskonale rozumiem i z pewnością zaledwie bym się uśmiechnął, gdyby nie fakt, że:

a) jestem inwestorem który znakomitą część swoich środków ulokował właśnie w pożyczki społecznościowe, dywersyfikując oczywiście portfel
b) wraz z wspólnikiem prowadzę portal http://www.richie.pl który to w dużym stopniu podnosi bezpieczeństwo tego typu inwestycji poprzez rekomendowanie jedynie aukcji spełniających szereg określonych przez nasz zespół kryteriów.

Pozdrawiam
Maciej Ziółkowski
Richie.pl

Odpowiedź dla Pana Kamila:

Portal Richie.pl oferuje usługę rekomendacji aukcji na Kokosie. Co za tym idzie?
1) Zespół Richie inwestuje w każdą polecaną aukcję
2) Wybierane są wyłącznie pożyczki spełniające szereg ściśle określonych kryteriów. Nie ma od tej zasady żadnych odstępstw. Wspomniane kryteria to m.in. niskie zadłużenie, niewielka kwota pożyczki oraz rejon z którego pochodzi pożyczkobiorca.

Odpowiadając na Pana pytanie wprost - odpowiem w sposób który wydaje mi się najwłaściwszy.

Otóż nie sposób przekonać nikogo, że nasza, czy też (Kokosa/Allegro/Facebooka/Walutomatu) idea jest słuszna. Każdy zadecyduje sam czy jest mu potrzebna tego typu usługa.

Natomiast - uważam, iż jesteśmy przygotowani aby w sposób kompleksowy zadbać o najwyższą możliwą spłacalność wszystkich rekomendowanych aukcji.

Proszę zauważyć, iż każdy inwestor otrzyma od nas propozycję rozwiązania problemu jakim jest brak spłaty. Propozycja będzie składała się z kilku części. Każdy inwestor z osobna będzie miał możliwość podjąć decyzję w jaki sposób rozwiązać kwestię niespłaconej aukcji.

Richie jest od tego aby pomóc.

Co zatem zrobi Richie gdy pojawi się niespłacona aukcja?
Podejmie próbę negocjacji z pożyczkobiorcą (jako że Zespół Richie - przypomnę - inwestuje w każdą aukcję).

A co jeśli nasze działania okazałyby się bezskuteczne?
Otóż Panie Kamilu - w najgorszym wypadku "ścigałby" lub dochodziłby Pan swoich pieniędzy wspólnie z Richie. Ostatecznie to przecież Pożyczkobiorca zobowiązał się spłacić pożyczone pieniądze. Natomiast i Pan i my stoimy po tej samej stronie. Zależy nam na odzyskaniu zainwestowanej kwoty.

W zależności od potrzeb nasi inwestorzy otrzymają również możliwość odsprzedaży swoich inwestycji poprzez Rynek Wtórny - osobom wskazanym przez nas, zainteresowanym odkupieniem inwestycji. Na rynku wtórnym transakcje dokonywane są wyłącznie pomiędzy osobami fizycznymi, toteż Richie wskaże osobę która będzie gotowa przystąpić do transakcji jako kupujący.

Zatem podsumowując:
Czy to samodzielnie, czy to po zakupie rekomendacji Richie?
Inwestowanie w te same aukcje w które inwestuje nasz zespół jest w dużym stopniu bardziej bezpieczne i wydawać się może bardziej rozsądne niż działanie w pojedynkę.

Wraz z naszym zespołem inwestuje 10 osobowa grupa. Choć z przyczyn oczywistych wolałbym nie zdradzać tutaj nicków/pseudonimów w obecnym jej kształcie.

Dlaczego? Otóż dewiza Grupy brzmi "Zostawcie najlepsze aukcje dla nas"
Richie może więc jedynie za porozumieniem oferować rekomendacje aukcji.
W razie kłopotów - razem w ponad 10 osobowym gronie - wspólnie zaradzimy.

Miłego dnia życzę
Maciej Ziółkowski
Richie.pl

Odpowiedź dla użytkownika Lorenzo:

Nie, Kokos to nie jest łańcuszek.

To tak jakby powiedzieć, że Allegro jest dla paserów.
Walutomat dla cinkciarzy i spekulantów.
Zaś Facebook to nowe wcielenie Fotki-pe-el albo "kronika policyjna"

Przecież to, że portal "sporadycznie" wykorzystywany jest przez osoby o nazwijmy to nieuczciwych zamiarach - nie sprawia jeszcze aby zupełnie go przekreślać czy dyskredytować.
Myślę, że ponad 100 tysięcy użytkowników Kokosa nie może się mylić.

Pożyczanie pieniędzy (inwestowanie) nie ma zbyt wiele wspólnego z systemem argentyńskim gdy transakcja zawierana jest 1:1 bądź nawet 1:X. Gdzie 1 to pożyczkobiorca zaś X to inwestorzy. Pożyczkobiorca zobowiązany jest spłacić swoje zobowiązanie wobec wierzycieli.

Miło nam przeczytać, że nasz portal spotkał się z zainteresowaniem z Państwa strony. Dziękujemy za państwa opinie, zwłaszcza te krytyczne.

Zdajemy sobie sprawę, iż nasz projekt trafia niewielkiej części inwestorów na rynku SL.
Jednakże udało nam się przekonać do siebie już ponad 100 klientów którzy dokonują inwestycji kilka razy w tygodniu.

Nasz portal skierowany jest głównie do tych osób, które inwestowały samodzielnie i spotkały się z brakiem reakcji ze strony firm windykacyjnych czy też samego operatora portalu Kokos.

Z jednej strony - praktycznie zero możliwości działania w pojedynkę. Szczególnie przy niewielkich kwotach kapitału.

Z drugiej zaś - liczne sukcesy pracowników Richie i ponad 20-osobowej aktywnie działającej części Centre Group (z którą współpracujemy) - przy dezinwestycjach (czyli przed sądowych negocjacjach z dłużnikiem), sprawiają iż inwestycja w rekomendowane przez Richie aukcje może być bardzo ciekawym pomysłem na dywersyfikację portfela.

Z przyjemnością odpowiem na wszystkie Państwa pytania dot. naszego portalu.

Sukcesów w inwestycjach życzę,
Maciej Ziółkowski
Richie.pl

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 18 grudnia 2010 15:09:03
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,240 sek.

cvyzxmsn
tynbtija
kdlewzeo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 567,19 zł +382,84% 96 567,19 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pkdwejtv
kxsysmpg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat