rcvtqivm
Advertisement
PARTNER SERWISU
uwjwhyhd
Siwaka

Siwaka

Ostatnie 10 wpisów
Nieczęsto się na GPW zdarza że Spółka realizuje obietnice złożone przez zarząd. Tym bardziej należy się cieszyć. Teraz pozostaje poczekać na informację ze sprawozdania jak wygląda prognoza lejka sprzedażowego w oparciu o rozpoczęte procesy negocjacyjne bo to jest największa niewiadoma.

Ciekawa informacja o objęciu akcji w emisji przez podmioty z sektora finansowego.

biznes.pap.pl/espi/pl/reports/...

Dołączyłem sobie do grona drobnicy aby zobaczyć poznawczo jak ten walor się zachowa ale zdecydowanie długoterminowo.

Ten cały cyrk z Delaware to nie jest jakiś problem (wydmuszka) jak tu niektórzy piszą. Mam doświadczenia z tymi spółkami (założyłem kilka) i ich istnienie jest związane z korzystną regulacją w zakresie odpowiedzialności za długi spółki a także pewną formą optymalizacji. Do czasu gdy nie było rejestru beneficjentów rzeczywistych były świetną formą anonimizacji udziałowców. Teraz nie ma to już znaczenia bo i tak trzeba ujawniać dane osób jak dziła sie na rynku europejskim. Są to akcje (udziały) w zależności od formy prawnej takie jak każde inne. Faktycznie niektóre polskie banki mają "brązowy alarm" jak ktoś przychodzi otworzyć rachunek bankowy ale to bierze się z jakiegoś nieuzasadnionego przekonania, że spółka w tym stanie to początek "piramidy finansowej" czy wehikułu do prania brudnych pieniędzy.

Pisanie że papiery znikną to nadużycie i nieuprawnione straszenie.

Powodzenia w inwestycji :) za jakiś czas zobaczymy tu z całą pewnością zielony kolor.

Bardzo ciekawa byłaby odpowiedź na pytanie ile jeden członek zespołu sprzedażowego jest wstanie wygenerować przychodu (oczywiście mowa o pewnej średniej) a także jaki jest czas potrzebny aby pracownik ten osiągnął optimum swoich możliwości tzn. ukończył szkolenia, odbył odpowiednią ilość spotkań itp. Można wtedy próbować porównywać DW także pod względem skuteczności w działaniu.

Niemniej ciekawie zapowiada się rok 2021. Tym bardziej że wydaje się oczywistym iż pandemia COVID w znacznym stopniu wzmacnia zapotrzebowanie na tego typu usługi oraz ułatwia uzasadnianie (przynajmniej sektorowo) kosztów ponoszonych na produkty DW czy też konkurencji.

Ps.
Nie wiem czy macie wiedzę na temat konkurencji na rynku chińskim - czy też szerzej azjatyckim. Ciekaw jestem jakie narzędzia tam są dominujące. Jakoś nie podejrzewam aby korzystano tam z systemów amerykańskich.

Osobiście uważam, że ta informacja ma pozytywny charakter. Jak wyżej napisano rozwodnienie kapitału wyniesie maksymalnie mniej niż 10 %. Maksymalnie mogą pozyskać ponad 60 mln złotych bez kosztów a może inaczej z kosztem na poziomie 1 czy 2 % chociaż nie wiem czy przy takiej "prywatnej emisji" nie będzie to niższa prowizja. To zdecydowanie taniej niż kredyt czy emisja obligacji.

Na obecnym etapie rozwoju to dość racjonalne zachowanie chociaż chętnie w emisji z prawem poboru brałbym udział. Myślę jednak, że spółce zależy na pozyskaniu inwestorów, którzy mają horyzont dłuższy niż drobnica co skacze ze spółki na spółkę. Tutaj to około 3 lata jako horyzont wydaje się jak najbardziej racjonalne. W związku z czym musiała pojawić się pewna premia za ryzyko i wyraża się ona w cenie emisji.

Poprzednio jak pozyskali 15 mln to inwestorzy robili interes roku płacąc około 48 zł za papier.

Dlatego znając życie to kurs się ustabilizuje w najbliższych dniach.

Z technicznego punktu widzenia nie zostało zanegowane wyjście z kanału spadkowego i mam nadzieję że rozwinie się kontynuacja korekty w trendzie bocznym. Im lepiej zostanie uklepany marsz w górę tym z punktu widzenia długoterminowych inwestorów bardziej bezpieczna inwestycja niż takie szarpanie 100 w górę 50 w dół.

Raport bieżący 30/2020 | 25.09.2020 | 10:31

Zarząd DataWalk S.A. z siedzibą we Wrocławiu (“Spółka”, “Emitent”) informuje, że w dniu dzisiejszym powziął informację od spółki zależnej od Emitenta, tj. DataWalk Inc., o otrzymaniu zamówienia z DLT Solutions LLC w USA (“DLT”). Zamówienie dotyczy sprzedaży licencji wieczystej w zakresie pełnego produkcyjnego wykorzystania platformy analitycznej DataWalk w United States Department of Defense Office of Inspector General (“DoD OIG”).

To dzisiejsza informacja, o której znów wszyscy trąbią :)

Ciekaw jestem Waszej opinii na temat certyfikacji innych podmiotów dla celów wdrożeń i sprzedaży. Wcześniej ta kwestia nie była poruszana i zastanawiam się na ile realnym wydaje się możliwość zbudowania sieci sprzedawców i wdrożeń DataWalk działających na zasadach prowizyjnych.

Kwestia pierwszych analizatorów to już jest przesądzona. Przynajmniej dział odpowiedzialny za promocje dostał odpowiednie dyspozycje.

Wyniki lepsze na poziomie przychodów od prognozowanych w wycenie DM Trigon. Gorzej jeżeli sporzy się na rentowność spółki. Pierwsze dwa kwartały po wprowadzeniu nowych analizatorów pokażą ile z planów zarządu uda się zrealizować.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 19 października 2021 20:38:29
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 3

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,233 sek.

jjxjbcrj
korzmaws
minpchwf
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 654,16 zł +383,27% 96 654,16 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
crexxnfw
ojliypxx
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat