PARTNER SERWISU
anjrhgsw
alex1975

alex1975

Ostatnie 10 wpisów
Frog
kup sobie w sieci ORANGE kartę do internetu na doładowanie (orange free) - sim normalny lub micro. Za starter zapłacisz 20zł (1 GB przez 30 dni), jak doładujesz za 100 to śmigasz przez 180 dni a transferu i tak nie wykorzystasz w telefonie bo jest to aż 7 GB.
pozdrawiam

Witam
Pracuję na Macu i nie mam zainstalowanego windowsa. Czy ktoś z Was korzysta z programu do AT na maca? Pytam o program typu Metastock lub podobny a nie program, który otwiera się w oknie przeglądarki jak np ispag lub stooq. Szukałem kiedyś w necie lecz nic nie znalazłem. Podobno można zainstalować Parallels Desktop i korzystać z programów na Wina. Czy ktoś ma w tym już jakieś doświadczenie?
pozdrawiam all

Scarry
Miałem na myśli oczywiście darmowe programiki do śledzenia sesji w czasie rzeczywistym. Ten płatny, o którym mówisz działa już od dawna i niestety tylko na androidzie. Ja mam wykupione sesje w DM ale mój telefon nie obsługuje javy i nie mogę się połączyć.
Jeśli ktoś ma androida to statica na urządzenia mobilne jest niezłym rozwiązaniem

Nie wiem czy znajdziesz jakiś telefonik gdzie można oglądać wyniki on-line. Ja kiedyś próbowałem już znaleźć coś na iPhona, niestety z marnym skutkiem. Potem kupiłem GalaxyTaba ale też coś miał problem z wyświetlaniem w czasie rzeczywistym. Jest kupa stron ale podają z opóźnieniem ok. 15 min

Mam pewne pytanie, na które niestety nie znalazłem odpowiedzi. Może znajdzie się ktoś kto mi to wyjaśni.
Niektóre akcje w ofercie publicznej dostępne są tylko w wybranych biurach maklerskich, np. mbank, pko, ing. Zauważyłem (a mam mBank), że niektóre akcje nie były dostępne do kupna w moim biurze, natomiast były dostępne w PKO.
---Czy chcąc kupić akcje oferowane przez inne biuro muszę założyć tam konto maklerskie, czy mogę złożyć jakiś formularz zapisu a potem przenieść akcje z tego banku do mojego biura?---
pozdrawiam all

Do WD:
Mam pewien pomysł dotyczący wprowadzenia nowej tabeli dotyczącej wzrostu i spadku cen akcji. Obecnie w tabeli możemy zaobserwować, że największe wzrosty i spadki podawane są procentowo, co nie zawsze budzi nasze zadowolenie lub rozczarowanie patrząc na portfel inwestycyjny. Np. cena akcji spółki która kosztuje 0,02 gr wzrasta do 0,03 gr więc rośnie najwięcej na giełdzie bo o 50%. Jest to jednak wzrost o 1gr. Niektóre spółki rosną o kilkadziesiąt groszy lub nawet złotych.
Zastanawiam się nad wprowadzeniem tabeli określających wzrosty i spadki w ujęciu nie procentowym lecz groszowym lub złotówkowym (np. najwięcej wzrosła dzisiaj spółka X bo o 2,05zł/akcje a spadła Y o 1,65zł/akcje). Mamy wtedy możliwość łatwiejszego prześledzenia sytuacji ile można było zarobić (lub stracić) na danej akcji. Wyszukiwanie takich danych w tabelach zbiorczych jest dość czasochłonne.
Taki przyszedł mi pomysł na nowy rok.
Dla wszystkich jak największych wzrostów w 2011.
alex

Tego to nawet najstarsi górale nie wiedzą. Jak zatwierdzi Sąd to sam się dowiesz bo znikną PDA a zauważysz wzrost akcji na koncie.

Dzisiaj na cnbc analizowali spółkę. Analityk podkreślał, że cena rośnie bo ceny kauczuku na rynkach są astronomiczne. Przychody za IV kwartał mają osiągnąć ok. 100mln. Jeśli pójdzie ostro w górę to raczej w przyszłym roku jak ogłoszą utarg za rok bieżący. Jak cena kauczuku zacznie spadać to nie wiadomo....

Rzeczywiście trzeba poczekać ale trochę długo jak na plik o wielkości 60 kilku bajtów

GalaxyTab jest oczywiście na androidzie. Notowania w czasie rzeczywistym z mBanku nie działają gdyż wyświetla się komunikat o braku javy. W tabie podobno jest java ale i tak nie działa. Zakupiłem abonament na parkiecie na notowania i się udało. Odświeżanie min co 15 sek ale niestety wszystkich spółek i nie da się wybrac tylko tych których chcemy.

Witam
zauważyłem pewien problem, który stale powtarza się pzy próbie ściągnięcia wszystkich danych w cvs. Wchodzę na analizę spółek dalej skaner lub ranking, wybieram gpw i próbuję pobrać wszystkie dane. Strona się wiesza. Próbowałem na kilku kompach i stale jest to samo. Da się tylko pobrać dane w pdf i xml.
Czy to błąd na stronie czy po mojej stronie?
Alex

Śledząc notowania GPW w czasie rzeczywistym zauważyłem pewną zależność, która raczej powtarza się codziennie. Dotyczy to cen akcji w poszczególnych godzinach od rozpoczęcia GPW. Obserwowałem oczywiście ceny 8 spółek, które mam w portfelu.
Ceny tych akcji są najwyższe zazwyczaj po otwarciu i rosną do ok. godziny 10.00. Następnie obserwujemy spokój i powolny spadek cen do ok.12.00. Najlepszym czasem do zakupu akcji wydaje się między 14 a 15.30. Potem ceny zaczynają znowu rosnąć.
Czy ktoś z Was zauważył podobną zależność?
Kupiłem kilka razy pakiet akcji w godzinach spadku i sprzedałem w godzinach szczytu. Nie wiem, czy to przypadek ale sytuacja się powtórzyła i pozwoliła zarobić.
POZDRAWIAM
alex

Mam pytanie dotyczące rozliczeń PP i zamiany ich na akcje. W jaki sposób należy zrobić to w arkuszu kalkulacyjnym (a także w innych portfelach np. bankier, PT itp). PP zostały już rozliczone a w portfelu dalej widnieją z daną ceną kupna (dotyczy to Boryszewa w moim przypadku).
Czy PP rozliczamy sprzedając je w ostatnim dniu notowań po takiej samej cenie jak kupna (wtedy nasz bilans wynosi 0)a 8 grudnia kupujemy do portfela akcje w cenie odpowiedniej po sprzedaży i rozliczeniu PP?

Zastanawiam się nad zakupem tabletu Samsunga Galaxy pad. Myślę że do giełdy będzie lepszy niż iPad bo ma jave.
Ja mam DM w mBanku i jest tam możliwość oglądania notowań w czasie rzeczywistym, lecz w iPhone to nie działa. Jestem pewien, że w iPadzie też nie będzie.

Jak będziesz miał abonament to sam sobie ściągniesz z hasłem

Pewnie wielu z Was posiada iphony. Ja do oglądania notowań używam darmowego iMoney. Czy dostępne są jakieś inne programy do giełdy i analizy technicznej lub fundamentalnej spółek na iPhone. W App Store są takie ale niestety nie obsługują GPW.
Czy możliwe jest również obserwowanie notowań w czasie rzeczywistym? Jak wiadomo iPhone nie obsługuje Javy.

Czy ktoś korzystał już z programu StockAssistant? Wygląda jeszcze dość ubogo ale szykują już poprawki na styczeń 2011. Myślę, że jak go trochę poprawią będzie lepszy niż PT.

Mam pytanie dotyczące dywidendy. Czy muszę posiadać akcje danej spółki 3 dni przed ustaleniem prawa do dywidendy czy 3 dni przed planowaną datą jej wypłaty?
pozdrawiam

sbyszek,
w mBanku nie ma żadnych problemów z lokowaniem pieniędzy w następne aukcje zaraz po sprzedaży innych. Jest rubryka gdzie widnieje saldo do wykorzystania na zakup nowych akcji, które momentalnie powiększa się po sprzedaży tych, które masz na koncie.

Może mi ktoś wyjaśnić sens kursów akcji i PP. Obserwowałem dzisiaj zachowanie obu notowań i powiem szczerze, że zadziwia mnie taka sytuacja gdzie akcje kosztują 2.09 a były już po 2.14 a PP 3.84 więc po wszystkich działaniach za przyszłe akcje wychodzi 2.02. Warto chyba sprzedać wszystkie akcje i kupić PP bo wychodzi taniej. Czy może jest w tym jakiś haczyk?

Myślicie, że w dzień wejścia do WIG20 cena akcji pójdzie ostro w górę?

Witam
Jestem ciekaw Waszych opinii na temat programów do analizy technicznej spółek. Zamierzam kupić jakiś ale niestety nie wiem który. Słyszałem o Metastock albo Ambibrokers. Czasem korzystam z wykresów na bossa.pl. Czy programy takie oferują jakieś większe możliwości?

pozdrawiam

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 10 sierpnia 2011 20:43:14
Liczba wpisów: 24
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,342 sek.

kilhbjgj
bsuuvtoj
fmigqxvv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
glpycgyv
olkbgsde
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat