nie mam wykupionego abonamentu na PB i nie mogę otworzyć artykułu; szkoda
|
|
posiadasz pełna treść artykułu w PB ?
|
|
czy ktoś posiada jakieś "pomysły" na przyczyny przesuwania raportów spółki ?
|
|
|
|
|
|
podajecie Państwo strukturę akcjonariatu w rozbiciu N-N OFE - stan na 2017.01.26 RK i "reszta - stan na 2018.01.05 BRS SA - stan na 2018.02.12 czyżby stan posiadania akcji przez fundusz nie zmienił się od roku ?
|
|
Temat:
IMPEXMET
ostatnio dużo się dzieje na tej Spółce ogłoszenie strategii, dymisja Prezesa, podpisanie listu intencyjnego, Advent, a teraz NWZA i "kombinacje" z HA Konin. Czy możemy oczekiwać "jakiegoś" komentarza do tych wydarzeń ?
|
|
Temat:
BORYSZEW
witam, czy będzie analiza wyników Spółki za 2016
|
|
Temat:
IMPEXMET
witam, czy będzie analiza wyników za 2016 pzdr
|
|
moje pytanie dotyczy braku informacji ze Spółek na temat zmian a akcjonariacie; dotyczy ostatnich transakcji
|
|
w ciągu ostatnich paru dni na spółkach R.K. przeprowadzono wiele operacji - zakupów pakietowych; jednocześnie brak informacji ze strony spółek o zmianach w akcjonariacie; proszę o próbę wyjaśnienia tej sytuacji
|
|
prośba o analizę pierwszego kwartału 2016 i ocenę planu zakupu 51% akcji Alchemii pozdrawiam
|
|
Temat:
IMPEXMET
czy możemy liczyć na analizę III kw. Spółki ?
|
|
Temat:
BORYSZEW
czy ktoś zna wydajność linii technologicznej do galwanizacji el. plastikowych przed pożarem
|
|
Temat:
BORYSZEW
może to oznaczać stopniowe wyprowadzanie majątku poza GKB; obym się mylił
|
|
Temat:
BORYSZEW
nie wiem dlaczego przywołujesz mój wpis na temat NPA Skawina; Hutmen to jest inna bajka, chociaż z tej samej "stajni"; niepokoją mnie ostatnie decyzje Spółki dotyczące sprzedaży aktywów. Oprócz Skawiny / spółka poukładana z perspektywami/ sprzedawanej spółce której właścicielem jest były szef "petrola", pod "młotek idzie Walcownia Metali Dziedzice sprzedawana spółce powiązanej z RK pytanie co dalej ............
|
|
Temat:
BORYSZEW
zapominasz, że NPA Skawina ma być sprzedana
|
|
Temat:
BORYSZEW
@wietuch obiecałeś przesłać info/link dotyczący wypowiedzi managera z Boryszewa dotyczącej kosztów/nergia/; nie ukrywam, że czekam
|
|
Temat:
BORYSZEW
@konris masz okazję zadać pytania przedstawicielom Spółki bezpośrednio, na walnym; zachęcam do udziału
|
|
Temat:
BORYSZEW
witam, poczekam
|
|
Temat:
BORYSZEW
@wiertuch12 podaj link do Twojej informacji o kosztach pracy i nie tylko
|
|
Temat:
BORYSZEW
@WD Czy według Ciebie GK Boryszew jest spółką znającą cel do którego zmierza? Czy to są tylko takie działania "ślepca szukającego wyjścia w komnacie bez drzwi"?
|
|
Temat:
IMPEXMET
Gdzie mogę znaleźć, podane w sposób przejrzysty, informacje co należy zrobić aby zmusić przedstawicieli Spółki do odpowiedzi na zadane pytania na WZA. Co należy zrobić gdy nie odpowiedzą na zadane na WZA pytania ? Czy wcześniejsze przesłanie pocztą na adres Spółki, pytań które będą zadawane na WZA, będzie skutkowało merytorycznymi odpowiedziami w trakcie walnego ?
|
|
Temat:
IMPEXMET
@anty_teresa Czy istnieją przepisy prawa zmuszające Zarząd Spółki do odpowiedzi na pytania "drobnego" akcjonariusza w okresie między zgromadzeniami akcjonariuszy ? W jaki sposób zmusić Spółkę do odpowiedzi na pytania, wynikające, chociażby z Twojej analizy ?
|
|
Temat:
PKOBP
nikt nikogo nie powinien rozlicza. Każdy "frankowicz" powinien rozliczyć się sam z sobą. A teraz z drugiej beczki. Jak frank spadnie na 2,50 a może nawet na 1,90 a jest to prawdopodobne? Co wtedy "nowe" przewalutowanie bo będą nowe wybory ? Ludzie nie dajmy się zwariować.
|
|
Temat:
PKOBP
@ szutnik ale umowę trzeba czytać. Tym bardziej że to umowa "życia" i często decyzja "życia". To nie była mikrofalówka tylko nieruchomość - kredyt spłacany przez wiele lat
|
|
Temat:
PKOBP
po wysłuchaniu nowego prezydenta stwierdzam jedno - powoli zaczyna się demontaż finansów - to na początek/ nie boję się napisać górnolotnie/ państwa. Na pierwszy ogień idą banki, potem realizacja obietnic wyborczych i w krótkim czasie ucieczka inwestorów , wzrost bezrobocia, spadek produkcji, wzrost kosztów obsługi długu itd. Chyba, że Polacy przestaną wierzyć w obietnice bez pokrycia i zagłosują rozsądnie jesienią ?
|
|
Szkoda, że mieszkam za daleko - sam dojazd do W-wy to impreza na cały dzień. I to mi tylko uniemożliwia bycie na tego typu "imprezach". Ale mam nadzieję, że wygospodaruję trochę czasu na Walne i zadam parę pytań RN i Zarządowi. w raporcie nie znalazłem nic na temat inwestycji w BAP. Czyżbym przeoczył? . Rosja, Meksyk, Ostaszewo. Elana - małe akapity ?, nie to powinna być co najmniej jedna strona w raporcie. A tu cisza ............ chyba bo mogłem przeoczyć .
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam, sądzę, że wielu z nas interesuje na jakim etapie jest proces przenoszenia produkcji BAP z Niemiec do Polski. Szanowny rzeczniku może parę słów na ten temat.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam, czy ktoś "więcej wiedzący" może pokusić się o analizę działań grypy R. Karkosika /IPX, BRS, ALC, HTM/. Hutmen zniknie z GPW - to pewne. Która spółka następna ? Alchemia ? Chyba tak . Potem Impexmetal ? I zostanie Boryszew czy też z zniknie z GPW ? I co, wtedy zarządy zabiorą się za pracę w celu pomnażania portfela R.K. ? A może zostanie BRS i IPX /+ ALC + HTM/ ?
|
|
Temat:
IMPEXMET
Witam, czy dematerializacja akcji Hutmenu będzie miała wpływ na wskaźniki Ipmexmetalu ?
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam, odpowiedzi wygładzone i przemyślane. Jednak: - obserwuję Spółkę od dłuższego czasu i nie zauważyłem ... od lat inwestowania w najnowsze technologie w Baterpolu ... wręcz przeciwnie konkurencja mocno wyprzedziła Spółkę - pominięcie odpowiedzi na pytanie nieruchomości w Toruniu i planach Spółki odnośnie SSE, może warto przepytać Pana Prezesa, tak jak zasugerował, na temat nieruchomości Boryszewa - szkoda, że nie padło żadne pytanie odnośnie Huty Konin/plany dalszych inwestycji/. I apel do Prezesa - proszę przyspieszyć odpowiedz na pytania akcjonariusza umieszczone na stronie IPX pozdrawiam
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam, pytania i tematy do przedstawiciela Zarządu GP Boryszew - w jaki sposób na prowadzona działalność wpłynie nowelizacja ustawy o bateriach i akumulatorach, czy Spółka jest przygotowana na te zmiany - czy prowadzone są działania zmierzające do włączenia terenów Spółki do SSE, - czy teren Elany włączony do PSSE zostanie zagospodarowany zgodnie z warunkami włączenia czy Spółka zdąży wykorzystać ten teren w inny sposób nie tracąc włączenia do strefy - co dalej z inwestycją NPA Skawina która miała być realizowana na terenie Elany - w związku z pomyślnym zakończeniem negocjacji z UM Toruń czy Spółka ma plan zagospodarowania tych terenów i kiedy poinformuje o tych planach "drobnice" - czy wszystkie zakłady Maflow są rentowne, jak wygląda sytuacja zakładów we Francji i Indiach - czy zakład Tensho rozpoczął produkcję realizując podpisane kontrakty BPA - w Rosji szykuje się ustawa zezwalająca "nacjonalizację" mienia firm z kapitałem zagranicznym, jakim zagrożeniem jest wprowadzenie tej szaleńczej ustawy z życie i jak Zarząd przygotowuje się na taką ewentualność - jaki jest plan rozwoju /czy w ogóle istnieje/ Huty Aluminium, kiedy przestanie być głównym bankierem Grupy - kiedy akcjonariusze zapoznają się z efektami pracy Pana Budzanowskiego dyr. ds. rozwoju - kiedy zostanie udzielona odpowiedz na pisemne zapytania akcjonariusza opublikowana na stronie Impexmetalu - w jednym z ostatnich wywiadów prezes Szeliga wyklucza wypłatę dywidend z zysków Spółki, czy jest to prezentacja stanowiska głównego akcjonariusza - w jakim terminie akcjonariusze poznają plany Spółki wynikające z podpisanym memorandum ze Mitsumi - czy segment automotive produkuje dla marek japońskich i koreańskich - jakich to tyle pozdrawiam
|
|
Pytanie, może ktoś odpowie. Ile czasu ma Zarząd aby odpowiedzieć na pytanie akcjonariusza złożone na piśmie przed WZA ?. W związku z WZA które odbyło się 25..06.2014 r.,jeden z akcjonariuszy zadał pytanie /pismo z dnia 18.06.2014/ które zostało opublikowane na stronie Spółki. Do chwili obecnej brak odpowiedzi.
|
|
Dywidenda ? Żarty, taki zapis jest wymagany / i słusznie/ przy tego rodzaju operacji.
|
|
Nie wpadajmy w euforię. Prawie wszystkie, podane w art. informacje, są znane. Szkoda, że ponownie Spółka rozpoczyna projekt inwestycyjny / NPA Skawina - strefa/ i po pewnym czasie rezygnuje.Odsyła projekt do lamusa ponosząc koszty nie do końca przemyślanych decyzji. Takich działań w GB jest sporo. I "zabawa" trwa nadal.
|
|
@konris 25 czerwca jest ZWZ; każdy akcjonariusz może być uczetnikiem
|
|
cytat bardzo trafny; proszę o podanie zródła
|
|
Witam, mam pytanie - w jakim miejscu rocznego sprawozdania spółki można odszukać koszty związane z restrukturyzacją ?
|
|
Temat:
BORYSZEW
@konris kolego, zostaw temat skupu; za co Spółka ma skupować akcje z rynku i po co ?; niech skupi się na zagospodarowaniu posiadanych aktywów i pracuje nad fundamentami; tylko takie działania mogą wpłynąć na wzrost kursu akcji; skup akcji był i jest próbą naprawy błędów kolejnych emisji pozdrawiam
|
|
Temat:
BORYSZEW
Zapewne zła kondycja finansowa jest jedną z przyczyn sprzedaży /9mln euro zadłużenia/. Można się domyślać, że pozostałe dane finansowo-ekonomiczne przejmowanej firmy nie wyglądają różowo. Jednak uważam, że może to być udana transakcja Boryszewa i dużo zależeć będzie od sprawności organizacyjnej Spółki. A w Spółce nie jest z tym najlepiej - niestety. Konwersja zadłużenia przejmowanej firmy na skupione akcje, wejście do strefy ekonomicznej /prawdopodobne/,zdobycie doświadczonej załogi oraz przyspieszenie "przenosin" produkcji z Niemiec to spore plusy tego nabytku. Zastanawiam się tylko na ile ten zakup został wymuszony nadchodzącymi terminami rozpoczęcia produkcji w ramach podpisanych umów a opieszałością w realizacji inwestycji na terenie Elany.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam, wskażnik Altmana wynosi 5,07 czy w tym wypadku rating nie powinien być ze wskaznikiem BB w górę. pozdrawiam
|
|
I masz całkowitą rację. Problemem akcjonariuszy jest "główny akcjonariusz". Zabawa w "robienie biznesu" trwa w najlepsze. Dzięki za analizę.
|
|
Kasia, będzie analiza wyników Impexmetalu ? pozdrawiam
|
|
Temat:
BORYSZEW
@irfy ograniczanie swoich uwag na temat Boryszewa przywołując jednocześnie spółki typu Bioton, Oil itp. pachnie hypokryzją. Boryszew ma różne problemy ale najważniejszy to - słabości kadry zarządzającej Spółką która dodatkowo paraliżowana jest w swoich zaniechaniach przez głównego akcjonariusza. I to jest problem. Tak uważam. Pozdrawiam
|
|
Temat:
BORYSZEW
Podobno jest; na bankierze podają "trzymaj" ale bez zródeł informacji
|
|
Temat:
BORYSZEW
Czy ktoś z Was na szczegóły nowej rekomendacji DM BRE dla spółki
|
|
Temat:
BORYSZEW
podaję link pod którym publokowana była taka wartosć wskaznika.Celowo napsałem podawana ponieważ od pewnego czasu, przy tej spółce przestali publikować c/z www.bankier.pl/inwestowanie/pr...
|
|
Temat:
BORYSZEW
Na czym polega różnica w metodologii wyliczania wskaznika c/z między stockwatch a bankierem /55,30/ ?
|
|
Temat:
SERINUS
I znów "wraca" nowe. A ja jeszcze pamiętam jak SW wybierał się na Ukrainę no i .... nie doleciał. Od tamtego czasu nastąpiła zmiana postrzegania Spółki przez zarządzających tym portale. Zgoda dużo było tu "oszołomów" ale przenieśli się lub zniknęli. Spółka jest baaaaardzo ryzykowna ale jak zawsze - można dużo stracić ale i dużo zarobić. Poczekajmy do ogłoszenia rezultatów wierceń w Brunei i nie tylko.
|
|
Temat:
IMPEXMET
Czy stopień zaangazowania ING OFE w akcjonariacie Spółki jet podawany w prawidłowej wielkości - 16 milionów akcji /8,05%/ ? Na ostatnim ZWZ 04.06.2013 podana jest wielkość 19 milionów / 9.05%/ Gdzie tkwi błąd ?
|
|
Temat:
SERINUS
Trzeba być bardzo uprzedzonym do spółki, żeby pisać tak jak Scarry. Pokaż w którym miejscu spółka podała, że odkryła łoża ropy. To bardziej pismaki z różnych portali podają o "odnalezieniu ropy" i zaczynają rozgrzewać rynek. Trochę umiaru w swoich osądach i porównaniach wskazane
|
|
56 i cos tam aby została okrągła liczba akcji/ być może będzie scalenie / kto zgłosił ? ciekawe przecież to jasne że R.K
|
|
Czy ktoś mógłby wyjaśnić spadek udziału Karkosika do 7% w akcjonariacie Spółki. Błąd czy nie błąd
|
|
Temat:
IMPEXMET
czyżby zmiejszał zaangażowanie ING OFE przewidując nacjonalizację /kradzież/?
|
|
Temat:
BORYSZEW
jaco1 sam sobie odpowiedziałeś ... myslę że .... jestem ze Spółką od ... trochę .. i uwierz, informacje przekazywane obecnie przez spółkę są baaaaaardzo skromne. Nie pamiętam w którym roku, ale Spółka oficjalnie informowała o zmianie polityki informacyjnej. Zresztą prezes Szeliga ..... i co tu dodać. Pragmatyk. Ot co.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Spółka nie musi przedstawiać prognoz na 2013, aby kurs zaczął zmieniać kierunek. Wystarczy więcej, a tak naprawdę, wystarczą jakiekolwiek informacje o planach i działaniach podejmowanych przez Spółkę i kurs akcji, bez względu na różne wskażniki i wyliczenia, byłby o wiele wyżej. Jednak Zarząd, konsekwentnie trzyma się wcześniej podjętej decyzji o "skąpym" przekazywaniu informacji nie wymagających oficjalnych komunikatów. Przedstawione wyliczenia odzwierciedlaja przeszłość, a podobno giełda ma dyskontontować przyszłość.
|
|
Temat:
BORYSZEW
kolego, pozwolenie jest nieprawomocne; strony postępowania mają czas na wniesienie sprzeciwu i klapa; mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.Ciekaw jestem czy Spółka dokona przeszacowania nieruchomości w księgach za I kw 2013.
|
|
jest to bardzo "statyczne " stwierdzenie;cały czas nie wiemy co Spółka zrobi ze skupionymi akcjami, zgodnie z uchwałą o skupie jest parę możliwości
|
|
@Watchdog, mógłbys szerzej omówić ... jakieś tam rzeczy ... . Spółka faktycznie jest trudna do ogarnięcia i rzetelnej oceny. Pomijając " nieciekawe liczby" pokazywane przez Spółkę, to pojawia się pytanie o jakosć kadry zarządzającej firmą. Przeglądając dotychczasowe działania / okres 2009-2012/, utwierdzam sie w przekonaniu, że do "orłów" nie należą. pozdrawiam
|
|
Temat:
BORYSZEW
@compaq100 papierowe,jednorazowe zyski nie są dla mnie podstawą do oceny Spółki.Są to tylko zapisy księgowe i tyle. Chyba, że zostaną korzystnie sprzedane. To co innego. Ale nadal uważam, że próby zagospodarownia wolnych nieruchomości przez GB świadczy o braku - właśnie czego ? Szczęścia w kontaktach z administracją samorządową ? Fartu - śmeszne. Ślędzę poczynania Spółki od 2009 roku i w ciągu tych paru lat nic się nie zmieniło. A przecież te nieruchomości generują koszty i to zapewne niemałe. Ciekaw jestem jak rozliczani są ze swojej pracy odpowiedzialni za wykorzystanie tych "skarbów" pracownicy. Klasycznym przykładem braku kompetencji odpowiednich działów Spółki, był projekt "Park Elana". Projekt niedopracowany a wręcz wyśmiany przez gremium opiniujące władz samorządowych w Toruniu. Drugi przykład tereny PSSE na terenie Elany itd.
|
|
Temat:
BORYSZEW
GB nieruchomościami "stoi" i bardzo dobrze ale... no właśnie ale. Czy to "pech" czy brak umiejętności odpowiednich służb w Grupie która nie potrafi "skonsumować" tego "bogactwa". I to powinno być zmartwieniem akcjonariuszy - słabość sredniej kadry zarządzającej.RK wracaj do RN.
|
|
Temat:
BORYSZEW
W ostatnim wywiadzie dla Parkietu R.Karkosik podaje, że w Boryszew zaangażował sie fundusz - około 100 mln akcji. Czy ktoś może podać mi sposób zweryfikowania tej informacji ? www.parkiet.com/artykul/816441...
|
|
Temat:
BORYSZEW
Sądzę, że Zarząd dokładnie okreśłił na czym ma polegać " zdarzenie jednorazowe" i to wielokrotnie.
|
|
Temat:
IMPEXMET
Kiedy możemy spodziewać się omówienia wyników za 3-ci kwartał pozdrawiam
|
|
Temat:
BORYSZEW
WD mógłbyś skomentować plan połączenia z NPA Skawina SA, Czy to nie jest próba ratowania wskazników Boryszewa ?
|
|
opcja rozliczenia przejeć akcjami jest nadal otwarta;do tej pory nie było w umowach zapisu o rozliczeniu skupionymi akcjami
|
|
uchwała z NWZ z 13,10,2011 Rb 88/2011 - umorzenie lub odsprzedaż lub na rozliczenie przejęć pozdrawiam
|
|
don masz całkowitą rację w swojej ocenie spółki; od dawna mam wrażenie że Zarządowi nie zależy na Spółce; działaja jak to g...o w rzece - gdzie prąd poniesie tam popłynie; pewnie niedługo w TVNCNBC pojawi się prezes RN nagada głupot jak zawsze i na tym koniec;szkoda bo mogłoby być inaczej pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Redface, czy określenie ... my nafciarze... oznacza patrz Nigeria. Powodzenia stepach Ukrainy. Pozdrawiam
|
|
Temat:
BORYSZEW
to słabe zródła
|
|
Temat:
BORYSZEW
compaq100, mógłbys podać zródła gdzie znalazłeś te nie negatywne komentarze
|
|
Temat:
SERINUS
@redface, na jakim etapie jesteśmy w poszukiwaniach nowego partnera po AED SE ? pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
@redface pb 02,12,2011 "...— Od wielu miesięcy trwają prace nad debiutem w Londynie. Przyglądając się obecnej sytuacji na światowych rynkach finansowych, która jest bardzo zmienna, wiemy, że potrzebujemy czasu, aby wybrać właściwy moment na zdobycie finansowania i rozsądnej wyceny. Jeśli zaś będą rozważane inne scenariusze, poinformujemy o tym rynek — mówi Jakub Korczak, wiceprezes ds. relacji inwestorskich i dyrektor operacji w Europie Środkowo- Wschodniej. ..." Bardzo rozważnie i wyczerpująco. Pozdrawiam "gorące" głowy
|
|
Temat:
SERINUS
Krzysiek9, tak myślałem że wyliczyłeś dochód i ta kwota bardzo mi sie podoba; a co do obecnej sytuacji ..... trzeba czekać jest wiele niejasności w zachowaniu kursu a na dodatek PR Spółki prowadzony jest w żenujący sposób - po prostu jest go brak; mam nadzieję, że ostatnie wystąpienia J. Kulczyka w mediach mają swój określony cel - J.K. wychodzi z cienia a przy nim i KOV
|
|
Temat:
SERINUS
krzysie9, piszesz o przychodach czy dochodach rzędu 150-200 mln USD jak na przychody to "trochę" mało;przy założeniu 150tys.bbl/d i dziewięcioprocentowym udziale Spółki to sama Nigeria da sporo więcej ale przychodu Pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Redface, jak nie teraz to kiedy? pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
Funky, zgadzam sie z Tobą; informacja na pewno znana jest dużym i dobrze by było aby przedstawiciel Spółki przybliżył nam zasady podatkowe jakim podlegałaby nasz działalność w Nigerii
|
|
Temat:
KGHM
Funky kto Ty jesteś ? tutaj bardzo merytorycznie i na temat, na forum KOV denerwujesz i prowokujesz.Funky kto Ty jesteś ?
|
|
Temat:
SERINUS
I sprawa jest wyjaśniona;Redface jasno naświetlił kulisy tej transakcji;szkoda tylko że ci którzy odwlekają zakończenie negocjacji maja wszystkie asy w rękawie;ale czy wszystkie? co na to miejscowi? nam pozostaje czekać
|
|
Temat:
SERINUS
@Redface czy mógłbys skomentować ostatnie zmiany właścicielskie w KUB-GAS /"3P" - Gastec/; czy zachodzące zmiany bedą miały wpływ na nasze interesy na Ukrainie ? pozdrawiam
|
|
Temat:
BORYSZEW
|
|
Temat:
SERINUS
...Przed podjęciem decyzji o zawieszeniu bieżących operacji KOV, na podstawie umowy o podziale wpływów z wydobycia w Bloku 9 (przedstawionej w Prospekcie emisyjnym KOV, zatwierdzonym przez Komisję Nadzoru Finansowego w dniu 13 kwietnia 2010 r., s.170, i wskazanej w "Skróconym Skonsolidowanym Śródrocznym Sprawozdaniu Finansowym KOV za okresy 3 i 6 miesięcy zakończone 30 czerwca 2011 r. i 2010 r." , s. 10, będącym częścią Skonsolidowanego raportu półrocznego KOV z 12 sierpnia 2011), zwrócił się z wnioskiem wydłużenie pierwszego okresu poszukiwawczego, jednak wniosek Spółki został odrzucony. Zapisy umowy o podziale wpływów z wydobycia w Bloku 9 pozostają w mocy, zaś KOV prowadzi rozmowy z przedstawicielami władz syryjskich na temat Bloku. Jednocześnie Spółka będzie z uwagą monitorować warunki operacyjne w Syrii, żeby ocenić, czy i kiedy możliwy będzie powrót do działań operacyjnych w Syrii. ... Redface, proszę podać jakie są rokowania co do przedłużenia pierwszego okresu poszukiwawczego i czy Spółka, na obecnym etapie rozwoju sytuacji w Syrii, ma z kim rozmawiać w tym temacie.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam, był to mój pierwszy udział w Walnym i nie mam skali porównawczej,ale sądzę,że wiekszość takich spotkań odbywa się podobnie. Ale następnym razem bedę lepiej przygotowany. Pani Prezes jest bardzo sympatyczną i otwartą osobą. Mam nadzieję, że jest wstanie "okiełzać" męskie charaktery /w Zarządzie sami mężczyzni /. Ogólnie jestem optymistą co do dalszego rozwoju Spółki, a kurs wróci niebawem na poziomy zadawalające akcjonariuszy. Pomimo znacznej odległości od mojego miejsca przebywania zamierzam uczestniczyć w Zgromadzeniach Akcjonaruiszy - warto. pozdrawiam
|
|
Temat:
BORYSZEW
Antoni, na Twoje pytanie uzyskałem odpowiedz - Indie ruszą prawdopodobnie w I-szym kwartale 2012;obecnie dostawy dla VW w Indiach wytwarzane są w naszym zakladzie w Hiszpanii; sorry że tak pózno ale właśnie wróciłem pozdrawiam
|
|
Temat:
BORYSZEW
Wybieram sie na NWZA Spółki; czy macie jakieś pytania, które mógłbym zadać Zarządowi /oczywiście oprócz własnych/ ?
|
|
Temat:
SERINUS
Otwarcie granic na zachód i nacjonalizacja złóż nie idzie z sobą w parze. Tak sądzę.
|
|
Temat:
SERINUS
@Redface Witam ponownie na forum. Czy Spółka podjeła działania zmierzające do przekształcenia koncesji poszukiwawczych na wydobywcze na Ukrainie ? Jeśli tak to na jakim etapie jesteśmy ? Jeśli nie ..... no właśnie to dlaczego ? pozdrawiam JWD
|
|
Temat:
SERINUS
zgodnie z raportem Spółka posiada na Ukrainie jedna koncesję wydobywczą i cztery poszukiwawcze;czy ktoś z akcjonariuszy może odpowiedzic na pytanie kiedy nastąpi przekształcenie koncesji poszukiwawczych na wydobywcze i jakie warunki musi spełnic Spółka aby taka zamiana stała sie faktem
|
|
Temat:
SERINUS
sądzę sicc, że masz dużo racji w tym co napisałeś; aczkolwiek dobrze jest wiedzieć co dzieje sie w Delcie i monitorowanie wiadomości z lokalnych gazet/ i nie tylko/ jest wskazane; najgorszym doradcą są emocje i nad nimi trzeba zapanować pzdr
|
|
Temat:
BORYSZEW
kolego dmochu a w jakim domu masz rachunek ?
|
|
Temat:
BORYSZEW
myślę,że masz dużo racji doncarlos, co nie oznacza że borek nic juz nie przejmnie;sądzę że praca organiczna nad tym co juz Spółka posiada/dodam te tematy których nie wymieniłeś projekt Elana,strefa ekonomiczna,Skawina/ da wymierne efekty w krótkim terminie;martwi mnie to że zarząd o tym jakby zapomniał
|
|
niepotwierdzone wieści w sprawie dofinansowania "projektu Elana" - podjęcie decyzji przesunięto na koniec lipca; który to juz raz przesuwaja ? już się zagubiłem; urzędasy mają czas
|
|
Temat:
SERINUS
Panie Jakubie, mieliśmy obietnicę podania przez Pana listę spółek zbliżonych potencjałem do KOV a notowanych juz na AIM - czekamy; pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
odłożone prace w Syrii na trzeci kwartał;info z parkietu
|
|
jaco Twój link nic nie "mówi", a przynajmniej nie znalazłem nic o przesunieciu terminu konkursu RPOWKP 48/V/5,4/2010 gdzie startuje Borek;dzwoniłem do urzędu marszałkowskiego i nic sie nie dowiedziałem; jeden na urlopie drugi na chorobowym;masakra jak pracują urzędasy;jedno jest pewne stary konflikt Toruń Bydgoszcz daje o sobie znać !!!
|
|
Temat:
SERINUS
Panie Jakubie, proszę o informacje na temat "zachowania" dat realizacji prac na Ukrainie przywołanych w rb 24/2011 pozdrawiam
|
|
to jest już trzeci termin jaki "urzędasy" wyznaczyli sobie na roztrzygnięcie tego konkursu;mowa była o marcu i kwietniu;"chłopaki" mają czas;nie bedę zaskoczony jak i ten termin przesuną
|
|
Temat:
SERINUS
Panie Jakubie, proszę wyjaśnić ten fragment artykułu z "Parkietu"..." Do obrotu na AIM chcemy WPROWADZIĆ ZARÓWNO NOWE, jak i WSZYSTKIE WYEMITOWANE DOTYCHCZAS WALORY, co nastąpi nie wcześniej niż po wakacjach. Prowadzimy wszystkie nasze projekty, oczekujemy też, że wkrótce dostaniemy wymagane pozwolenia na przejęcie udziałów w nigeryjskiej koncesji oraz uzyskamy pełną ocenę niezależnego eksperta na temat wielkości tamtejszych złóż – mówi Jakub Korczak, wiceprezes KOV...." pozdrawiam
|
|
Temat:
SERINUS
witam, jest artykuł w dzisiejszym "Parkiecie" na temat emisji akcji na AIM;planowana na wrzesień; pozdrawiam
|
|