byiuqlpy
Advertisement
PARTNER SERWISU
lynbppkp
conger

conger

Ostatnie 10 wpisów
nie mam wykupionego abonamentu na PB i nie mogę otworzyć artykułu; szkoda

posiadasz pełna treść artykułu w PB ?

czy ktoś posiada jakieś "pomysły" na przyczyny przesuwania raportów spółki ?

to jeszcze jeden link https://stooq.pl/q/h/?s=brs

podajecie Państwo strukturę akcjonariatu w rozbiciu N-N OFE - stan na 2017.01.26
RK i "reszta - stan na 2018.01.05
BRS SA - stan na 2018.02.12
czyżby stan posiadania akcji przez fundusz nie zmienił się od roku ?

ostatnio dużo się dzieje na tej Spółce ogłoszenie strategii, dymisja Prezesa, podpisanie listu intencyjnego, Advent, a teraz NWZA i "kombinacje" z HA Konin. Czy możemy oczekiwać "jakiegoś" komentarza do tych wydarzeń ?

witam, czy będzie analiza wyników Spółki za 2016

witam, czy będzie analiza wyników za 2016
pzdr

moje pytanie dotyczy braku informacji ze Spółek na temat zmian a akcjonariacie;
dotyczy ostatnich transakcji

w ciągu ostatnich paru dni na spółkach R.K. przeprowadzono wiele
operacji - zakupów pakietowych; jednocześnie brak informacji
ze strony spółek o zmianach w akcjonariacie; proszę o próbę
wyjaśnienia tej sytuacji

prośba o analizę pierwszego kwartału 2016 i ocenę planu zakupu 51% akcji Alchemii
pozdrawiam

czy możemy liczyć na analizę III kw. Spółki ?

czy ktoś zna wydajność linii technologicznej do galwanizacji el. plastikowych przed pożarem

może to oznaczać stopniowe wyprowadzanie majątku poza GKB; obym się mylił

nie wiem dlaczego przywołujesz mój wpis na temat NPA Skawina; Hutmen to jest inna bajka, chociaż z tej samej "stajni";
niepokoją mnie ostatnie decyzje Spółki dotyczące sprzedaży aktywów.
Oprócz Skawiny / spółka poukładana z perspektywami/ sprzedawanej spółce której właścicielem jest były szef "petrola", pod "młotek idzie Walcownia Metali Dziedzice sprzedawana spółce powiązanej z RK pytanie co dalej ............

zapominasz, że NPA Skawina ma być sprzedana

@wietuch
obiecałeś przesłać info/link dotyczący wypowiedzi managera z Boryszewa dotyczącej kosztów/nergia/;
nie ukrywam, że czekam

@konris
masz okazję zadać pytania przedstawicielom Spółki bezpośrednio, na walnym; zachęcam do udziału

witam, poczekam

@wiertuch12
podaj link do Twojej informacji o kosztach pracy i nie tylko

@WD
Czy według Ciebie GK Boryszew jest spółką znającą cel do którego zmierza? Czy to są tylko takie działania "ślepca szukającego wyjścia w komnacie bez drzwi"?

Gdzie mogę znaleźć, podane w sposób przejrzysty, informacje co należy zrobić aby zmusić przedstawicieli Spółki do odpowiedzi na zadane pytania na WZA. Co należy zrobić gdy nie odpowiedzą na zadane na WZA pytania ? Czy wcześniejsze przesłanie pocztą na adres Spółki, pytań które będą zadawane na WZA, będzie skutkowało merytorycznymi odpowiedziami w trakcie walnego ?

@anty_teresa
Czy istnieją przepisy prawa zmuszające Zarząd Spółki do odpowiedzi na pytania "drobnego" akcjonariusza w okresie między zgromadzeniami akcjonariuszy ? W jaki sposób zmusić Spółkę do odpowiedzi na pytania, wynikające, chociażby z Twojej analizy ?

nikt nikogo nie powinien rozlicza. Każdy "frankowicz" powinien rozliczyć się sam z sobą.
A teraz z drugiej beczki. Jak frank spadnie na 2,50 a może nawet na 1,90 a jest to prawdopodobne? Co wtedy "nowe" przewalutowanie bo będą nowe wybory ? Ludzie nie dajmy się zwariować.

@ szutnik
ale umowę trzeba czytać. Tym bardziej że to umowa "życia" i często decyzja "życia". To nie była mikrofalówka tylko nieruchomość - kredyt spłacany przez wiele lat

po wysłuchaniu nowego prezydenta stwierdzam jedno - powoli zaczyna się demontaż finansów - to na początek/ nie boję się napisać górnolotnie/ państwa. Na pierwszy ogień idą banki, potem realizacja obietnic wyborczych i w krótkim czasie ucieczka inwestorów , wzrost bezrobocia, spadek produkcji, wzrost kosztów obsługi długu itd.
Chyba, że Polacy przestaną wierzyć w obietnice bez pokrycia i zagłosują rozsądnie jesienią ?

Szkoda, że mieszkam za daleko - sam dojazd do W-wy to impreza na cały dzień. I to mi tylko uniemożliwia bycie na tego typu "imprezach". Ale mam nadzieję, że wygospodaruję trochę czasu na Walne i zadam parę pytań RN i Zarządowi.
w raporcie nie znalazłem nic na temat inwestycji w BAP. Czyżbym przeoczył? . Rosja, Meksyk, Ostaszewo. Elana - małe akapity ?, nie to powinna być co najmniej jedna strona w raporcie. A tu cisza ............ chyba bo mogłem przeoczyć .

Witam,
sądzę, że wielu z nas interesuje na jakim etapie jest proces przenoszenia produkcji BAP z Niemiec do Polski. Szanowny rzeczniku może parę słów na ten temat.

Witam,
czy ktoś "więcej wiedzący" może pokusić się o analizę działań grypy R. Karkosika /IPX, BRS, ALC, HTM/.
Hutmen zniknie z GPW - to pewne. Która spółka następna ? Alchemia ? Chyba tak . Potem Impexmetal ?
I zostanie Boryszew czy też z zniknie z GPW ?
I co, wtedy zarządy zabiorą się za pracę w celu pomnażania portfela R.K. ?
A może zostanie BRS i IPX /+ ALC + HTM/ ?

Witam,
czy dematerializacja akcji Hutmenu będzie miała wpływ na wskaźniki Ipmexmetalu ?

Witam,
odpowiedzi wygładzone i przemyślane. Jednak:
- obserwuję Spółkę od dłuższego czasu i nie zauważyłem ... od lat inwestowania w najnowsze
technologie w Baterpolu ... wręcz przeciwnie konkurencja mocno wyprzedziła Spółkę
- pominięcie odpowiedzi na pytanie nieruchomości w Toruniu i planach Spółki odnośnie SSE,
może warto przepytać Pana Prezesa, tak jak zasugerował, na temat nieruchomości Boryszewa
- szkoda, że nie padło żadne pytanie odnośnie Huty Konin/plany dalszych inwestycji/.
I apel do Prezesa - proszę przyspieszyć odpowiedz na pytania akcjonariusza umieszczone na
stronie IPX
pozdrawiam

Witam,
pytania i tematy do przedstawiciela Zarządu GP Boryszew
- w jaki sposób na prowadzona działalność wpłynie nowelizacja ustawy o bateriach i akumulatorach,
czy Spółka jest przygotowana na te zmiany
- czy prowadzone są działania zmierzające do włączenia terenów Spółki do SSE,
- czy teren Elany włączony do PSSE zostanie zagospodarowany zgodnie z warunkami włączenia czy
Spółka zdąży wykorzystać ten teren w inny sposób nie tracąc włączenia do strefy
- co dalej z inwestycją NPA Skawina która miała być realizowana na terenie Elany
- w związku z pomyślnym zakończeniem negocjacji z UM Toruń czy Spółka ma plan zagospodarowania
tych terenów i kiedy poinformuje o tych planach "drobnice"
- czy wszystkie zakłady Maflow są rentowne, jak wygląda sytuacja zakładów we Francji i Indiach
- czy zakład Tensho rozpoczął produkcję realizując podpisane kontrakty BPA
- w Rosji szykuje się ustawa zezwalająca "nacjonalizację" mienia firm z kapitałem zagranicznym,
jakim zagrożeniem jest wprowadzenie tej szaleńczej ustawy z życie i jak Zarząd przygotowuje się
na taką ewentualność
- jaki jest plan rozwoju /czy w ogóle istnieje/ Huty Aluminium, kiedy przestanie być głównym
bankierem Grupy
- kiedy akcjonariusze zapoznają się z efektami pracy Pana Budzanowskiego dyr. ds. rozwoju
- kiedy zostanie udzielona odpowiedz na pisemne zapytania akcjonariusza opublikowana
na stronie Impexmetalu
- w jednym z ostatnich wywiadów prezes Szeliga wyklucza wypłatę dywidend z zysków Spółki,
czy jest to prezentacja stanowiska głównego akcjonariusza
- w jakim terminie akcjonariusze poznają plany Spółki wynikające z podpisanym memorandum
ze Mitsumi
- czy segment automotive produkuje dla marek japońskich i koreańskich - jakich
to tyle pozdrawiam

Pytanie, może ktoś odpowie.
Ile czasu ma Zarząd aby odpowiedzieć na pytanie akcjonariusza złożone na piśmie przed WZA ?.
W związku z WZA które odbyło się 25..06.2014 r.,jeden z akcjonariuszy zadał pytanie /pismo z dnia 18.06.2014/ które zostało opublikowane na stronie Spółki. Do chwili obecnej brak odpowiedzi.

Dywidenda ? Żarty, taki zapis jest wymagany / i słusznie/ przy tego rodzaju operacji.

Nie wpadajmy w euforię. Prawie wszystkie, podane w art. informacje, są znane.
Szkoda, że ponownie Spółka rozpoczyna projekt inwestycyjny / NPA Skawina - strefa/ i po pewnym czasie rezygnuje.Odsyła projekt do lamusa ponosząc koszty nie do końca przemyślanych decyzji. Takich działań w GB jest sporo.
I "zabawa" trwa nadal.

@konris
25 czerwca jest ZWZ; każdy akcjonariusz może być uczetnikiem

cytat bardzo trafny; proszę o podanie zródła

Witam,
mam pytanie - w jakim miejscu rocznego sprawozdania spółki można odszukać koszty związane z restrukturyzacją ?

@konris
kolego, zostaw temat skupu; za co Spółka ma skupować akcje z rynku i po co ?; niech skupi się na zagospodarowaniu posiadanych aktywów i pracuje nad fundamentami; tylko takie działania mogą wpłynąć na wzrost kursu akcji; skup akcji był i jest próbą naprawy błędów kolejnych emisji
pozdrawiam

Zapewne zła kondycja finansowa jest jedną z przyczyn sprzedaży /9mln euro zadłużenia/. Można się domyślać, że pozostałe dane finansowo-ekonomiczne przejmowanej firmy nie wyglądają różowo.
Jednak uważam, że może to być udana transakcja Boryszewa i dużo zależeć będzie od sprawności organizacyjnej Spółki. A w Spółce nie jest z tym najlepiej - niestety.
Konwersja zadłużenia przejmowanej firmy na skupione akcje, wejście do strefy ekonomicznej /prawdopodobne/,zdobycie doświadczonej załogi oraz przyspieszenie "przenosin"
produkcji z Niemiec to spore plusy tego nabytku.
Zastanawiam się tylko na ile ten zakup został wymuszony nadchodzącymi terminami rozpoczęcia produkcji w ramach podpisanych umów a opieszałością w realizacji inwestycji na terenie Elany.

Witam,
wskażnik Altmana wynosi 5,07 czy w tym wypadku rating nie powinien być ze wskaznikiem BB w górę.
pozdrawiam

I masz całkowitą rację. Problemem akcjonariuszy jest "główny akcjonariusz". Zabawa w "robienie biznesu" trwa w najlepsze. Dzięki za analizę.

Kasia, będzie analiza wyników Impexmetalu ?
pozdrawiam

@irfy
ograniczanie swoich uwag na temat Boryszewa przywołując jednocześnie spółki typu Bioton, Oil itp. pachnie hypokryzją.
Boryszew ma różne problemy ale najważniejszy to - słabości kadry zarządzającej Spółką która dodatkowo paraliżowana jest w swoich zaniechaniach przez głównego akcjonariusza. I to jest problem. Tak uważam. Pozdrawiam

Podobno jest; na bankierze podają "trzymaj" ale bez zródeł informacji

Czy ktoś z Was na szczegóły nowej rekomendacji DM BRE dla spółki

podaję link pod którym publokowana była taka wartosć wskaznika.Celowo napsałem podawana ponieważ od pewnego czasu, przy tej spółce przestali publikować c/z
www.bankier.pl/inwestowanie/pr...

Na czym polega różnica w metodologii wyliczania wskaznika c/z między stockwatch a bankierem /55,30/ ?

I znów "wraca" nowe. A ja jeszcze pamiętam jak SW wybierał się na Ukrainę no i .... nie doleciał.
Od tamtego czasu nastąpiła zmiana postrzegania Spółki przez zarządzających tym portale.
Zgoda dużo było tu "oszołomów" ale przenieśli się lub zniknęli.
Spółka jest baaaaardzo ryzykowna ale jak zawsze - można dużo stracić ale i dużo zarobić.
Poczekajmy do ogłoszenia rezultatów wierceń w Brunei i nie tylko.

Czy stopień zaangazowania ING OFE w akcjonariacie Spółki jet podawany w prawidłowej wielkości - 16 milionów akcji /8,05%/ ? Na ostatnim ZWZ 04.06.2013 podana jest wielkość 19 milionów / 9.05%/ Gdzie tkwi błąd ?

Trzeba być bardzo uprzedzonym do spółki, żeby pisać tak jak Scarry. Pokaż w którym miejscu spółka podała, że odkryła łoża ropy. To bardziej pismaki z różnych portali podają o "odnalezieniu ropy" i zaczynają rozgrzewać rynek. Trochę umiaru w swoich osądach i porównaniach wskazane

56 i cos tam aby została okrągła liczba akcji/ być może będzie scalenie / kto zgłosił ? ciekawe
przecież to jasne że R.K

Czy ktoś mógłby wyjaśnić spadek udziału Karkosika do 7% w akcjonariacie Spółki.
Błąd czy nie błąd

czyżby zmiejszał zaangażowanie ING OFE przewidując nacjonalizację /kradzież/?

jaco1
sam sobie odpowiedziałeś ... myslę że ....
jestem ze Spółką od ... trochę .. i uwierz, informacje przekazywane obecnie przez spółkę są baaaaaardzo skromne. Nie pamiętam w którym roku, ale Spółka oficjalnie informowała o zmianie
polityki informacyjnej.
Zresztą prezes Szeliga ..... i co tu dodać. Pragmatyk. Ot co.

Spółka nie musi przedstawiać prognoz na 2013, aby kurs zaczął zmieniać kierunek. Wystarczy więcej, a tak naprawdę, wystarczą jakiekolwiek informacje o planach i działaniach podejmowanych przez Spółkę i kurs akcji, bez względu na różne wskażniki i wyliczenia, byłby o wiele wyżej.
Jednak Zarząd, konsekwentnie trzyma się wcześniej podjętej decyzji o "skąpym" przekazywaniu informacji nie wymagających oficjalnych komunikatów.
Przedstawione wyliczenia odzwierciedlaja przeszłość, a podobno giełda ma dyskontontować przyszłość.

kolego,
pozwolenie jest nieprawomocne; strony postępowania mają czas na wniesienie sprzeciwu i klapa;
mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.Ciekaw jestem czy Spółka dokona przeszacowania nieruchomości
w księgach za I kw 2013.

jest to bardzo "statyczne " stwierdzenie;cały czas nie wiemy co Spółka zrobi ze skupionymi
akcjami, zgodnie z uchwałą o skupie jest parę możliwości

@Watchdog,
mógłbys szerzej omówić ... jakieś tam rzeczy ... .
Spółka faktycznie jest trudna do ogarnięcia
i rzetelnej oceny. Pomijając " nieciekawe liczby" pokazywane przez Spółkę, to pojawia się pytanie o jakosć kadry zarządzającej firmą. Przeglądając dotychczasowe działania / okres 2009-2012/, utwierdzam sie w przekonaniu, że do "orłów" nie należą.
pozdrawiam

@compaq100
papierowe,jednorazowe zyski nie są dla mnie podstawą do oceny Spółki.Są to tylko zapisy księgowe i tyle. Chyba, że zostaną korzystnie sprzedane. To co innego.
Ale nadal uważam, że próby zagospodarownia wolnych nieruchomości przez GB świadczy o braku - właśnie czego ? Szczęścia w kontaktach z administracją samorządową ? Fartu - śmeszne.
Ślędzę poczynania Spółki od 2009 roku i w ciągu tych paru lat nic się nie zmieniło.
A przecież te nieruchomości generują koszty i to zapewne niemałe. Ciekaw jestem jak rozliczani są ze swojej pracy odpowiedzialni za wykorzystanie tych "skarbów" pracownicy.
Klasycznym przykładem braku kompetencji odpowiednich działów Spółki, był projekt "Park Elana".
Projekt niedopracowany a wręcz wyśmiany przez gremium opiniujące władz samorządowych w Toruniu.
Drugi przykład tereny PSSE na terenie Elany itd.

GB nieruchomościami "stoi" i bardzo dobrze ale... no właśnie ale. Czy to "pech" czy brak umiejętności odpowiednich służb w Grupie która nie potrafi "skonsumować" tego "bogactwa". I to powinno być zmartwieniem akcjonariuszy - słabość sredniej kadry zarządzającej.RK wracaj do RN.

W ostatnim wywiadzie dla Parkietu R.Karkosik podaje, że w Boryszew zaangażował sie fundusz - około 100 mln akcji. Czy ktoś może podać mi sposób zweryfikowania tej informacji ?
www.parkiet.com/artykul/816441...

Sądzę, że Zarząd dokładnie okreśłił na czym ma polegać " zdarzenie jednorazowe" i to wielokrotnie.

Kiedy możemy spodziewać się omówienia wyników za 3-ci kwartał
pozdrawiam

WD mógłbyś skomentować plan połączenia z NPA Skawina SA, Czy to nie jest próba ratowania wskazników Boryszewa ?

opcja rozliczenia przejeć akcjami jest nadal otwarta;do tej pory nie było w umowach zapisu o rozliczeniu skupionymi akcjami

uchwała z NWZ z 13,10,2011 Rb 88/2011 - umorzenie lub odsprzedaż lub na rozliczenie przejęć
pozdrawiam

don masz całkowitą rację w swojej ocenie spółki; od dawna mam wrażenie że Zarządowi nie zależy na Spółce; działaja jak to g...o w rzece - gdzie prąd poniesie tam popłynie; pewnie niedługo w TVNCNBC pojawi się prezes RN nagada głupot jak zawsze i na tym koniec;szkoda bo mogłoby być inaczej
pozdrawiam

Redface, czy określenie ... my nafciarze... oznacza patrz Nigeria.
Powodzenia stepach Ukrainy.
Pozdrawiam

to słabe zródła

compaq100,
mógłbys podać zródła gdzie znalazłeś te nie negatywne komentarze

@redface,
na jakim etapie jesteśmy w poszukiwaniach nowego partnera po AED SE ?
pozdrawiam

@redface pb 02,12,2011 "...— Od wielu miesięcy trwają prace nad debiutem w Londynie. Przyglądając się obecnej sytuacji na światowych rynkach finansowych, która jest bardzo zmienna, wiemy, że potrzebujemy czasu, aby wybrać właściwy moment na zdobycie finansowania i rozsądnej wyceny. Jeśli zaś będą rozważane inne scenariusze, poinformujemy o tym rynek — mówi Jakub Korczak, wiceprezes ds. relacji inwestorskich i dyrektor operacji w Europie Środkowo- Wschodniej. ..."
Bardzo rozważnie i wyczerpująco.
Pozdrawiam "gorące" głowy

Krzysiek9, tak myślałem że wyliczyłeś dochód i ta kwota bardzo mi sie podoba;
a co do obecnej sytuacji ..... trzeba czekać jest wiele niejasności w zachowaniu kursu a na dodatek PR Spółki prowadzony jest w żenujący sposób - po prostu jest go brak; mam nadzieję, że ostatnie wystąpienia J. Kulczyka w mediach mają swój określony cel - J.K. wychodzi z cienia a przy nim i KOV

krzysie9,
piszesz o przychodach czy dochodach rzędu 150-200 mln USD jak na przychody to "trochę" mało;przy założeniu 150tys.bbl/d i dziewięcioprocentowym udziale Spółki to sama Nigeria da sporo więcej ale przychodu
Pozdrawiam

Redface,
jak nie teraz to kiedy?
pozdrawiam

Funky,
zgadzam sie z Tobą; informacja na pewno znana jest dużym i dobrze by było aby przedstawiciel Spółki przybliżył nam zasady podatkowe jakim podlegałaby nasz działalność w Nigerii

Funky kto Ty jesteś ? tutaj bardzo merytorycznie i na temat, na forum KOV denerwujesz i prowokujesz.Funky kto Ty jesteś ?

I sprawa jest wyjaśniona;Redface jasno naświetlił kulisy tej transakcji;szkoda tylko że ci którzy odwlekają zakończenie negocjacji maja wszystkie asy w rękawie;ale czy wszystkie? co na to miejscowi?
nam pozostaje czekać

@Redface
czy mógłbys skomentować ostatnie zmiany właścicielskie w KUB-GAS /"3P" - Gastec/; czy zachodzące zmiany bedą miały wpływ na nasze interesy na Ukrainie ?
pozdrawiam

Boryszew rezygnuje z inwestycji "Park Elana"
link
torun.com.pl/index.php?art_id=...

...Przed podjęciem decyzji o zawieszeniu bieżących operacji KOV, na podstawie umowy o podziale wpływów z wydobycia w Bloku 9 (przedstawionej w Prospekcie emisyjnym KOV, zatwierdzonym przez Komisję Nadzoru Finansowego w dniu 13 kwietnia 2010 r., s.170, i wskazanej w "Skróconym Skonsolidowanym Śródrocznym Sprawozdaniu Finansowym KOV za okresy 3 i 6 miesięcy zakończone 30 czerwca 2011 r. i 2010 r." , s. 10, będącym częścią Skonsolidowanego raportu półrocznego KOV z 12 sierpnia 2011), zwrócił się z wnioskiem wydłużenie pierwszego okresu poszukiwawczego, jednak wniosek Spółki został odrzucony.
Zapisy umowy o podziale wpływów z wydobycia w Bloku 9 pozostają w mocy, zaś KOV prowadzi rozmowy z przedstawicielami władz syryjskich na temat Bloku. Jednocześnie Spółka będzie z uwagą monitorować warunki operacyjne w Syrii, żeby ocenić, czy i kiedy możliwy będzie powrót do działań operacyjnych w Syrii. ...
Redface, proszę podać jakie są rokowania co do przedłużenia pierwszego okresu poszukiwawczego i czy Spółka, na obecnym etapie rozwoju sytuacji w Syrii, ma z kim rozmawiać w tym temacie.

Witam,
był to mój pierwszy udział w Walnym i nie mam skali porównawczej,ale sądzę,że wiekszość takich spotkań odbywa się podobnie. Ale następnym razem bedę lepiej przygotowany.
Pani Prezes jest bardzo sympatyczną i otwartą osobą. Mam nadzieję, że jest wstanie "okiełzać" męskie charaktery /w Zarządzie sami mężczyzni /.
Ogólnie jestem optymistą co do dalszego rozwoju Spółki, a kurs wróci niebawem na poziomy zadawalające akcjonariuszy.
Pomimo znacznej odległości od mojego miejsca przebywania zamierzam uczestniczyć w Zgromadzeniach Akcjonaruiszy - warto.
pozdrawiam

Antoni,
na Twoje pytanie uzyskałem odpowiedz - Indie ruszą prawdopodobnie w I-szym kwartale 2012;obecnie dostawy dla VW w Indiach wytwarzane są w naszym zakladzie w Hiszpanii; sorry że tak pózno ale właśnie wróciłem pozdrawiam

Wybieram sie na NWZA Spółki; czy macie jakieś pytania, które mógłbym zadać Zarządowi /oczywiście oprócz własnych/ ?

Otwarcie granic na zachód i nacjonalizacja złóż nie idzie z sobą w parze. Tak sądzę.

@Redface
Witam ponownie na forum.
Czy Spółka podjeła działania zmierzające do przekształcenia koncesji poszukiwawczych na wydobywcze na Ukrainie ? Jeśli tak to na jakim etapie jesteśmy ? Jeśli nie ..... no właśnie to dlaczego ?
pozdrawiam
JWD

zgodnie z raportem Spółka posiada na Ukrainie jedna koncesję wydobywczą i cztery poszukiwawcze;czy ktoś z akcjonariuszy może odpowiedzic na pytanie kiedy nastąpi przekształcenie koncesji poszukiwawczych na wydobywcze i jakie warunki musi spełnic Spółka aby taka zamiana stała sie faktem

sądzę sicc, że masz dużo racji w tym co napisałeś; aczkolwiek dobrze jest wiedzieć co dzieje sie w Delcie i monitorowanie wiadomości z lokalnych gazet/ i nie tylko/ jest wskazane; najgorszym doradcą są emocje i nad nimi trzeba zapanować pzdr

kolego dmochu a w jakim domu masz rachunek ?

myślę,że masz dużo racji doncarlos, co nie oznacza że borek nic juz nie przejmnie;sądzę że praca organiczna nad tym co juz Spółka posiada/dodam te tematy których nie wymieniłeś projekt Elana,strefa ekonomiczna,Skawina/ da wymierne efekty w krótkim terminie;martwi mnie to że zarząd o tym jakby zapomniał

niepotwierdzone wieści w sprawie dofinansowania "projektu Elana" - podjęcie decyzji przesunięto na koniec lipca; który to juz raz przesuwaja ? już się zagubiłem; urzędasy mają czas

Panie Jakubie,
mieliśmy obietnicę podania przez Pana listę spółek zbliżonych potencjałem do KOV a notowanych juz na AIM - czekamy;
pozdrawiam

odłożone prace w Syrii na trzeci kwartał;info z parkietu

jaco Twój link nic nie "mówi", a przynajmniej nie znalazłem nic o przesunieciu terminu konkursu RPOWKP 48/V/5,4/2010 gdzie startuje Borek;dzwoniłem do urzędu marszałkowskiego i nic sie nie dowiedziałem; jeden na urlopie drugi na chorobowym;masakra jak pracują urzędasy;jedno jest pewne stary konflikt Toruń Bydgoszcz daje o sobie znać !!!

Panie Jakubie,
proszę o informacje na temat "zachowania" dat realizacji prac na Ukrainie przywołanych w rb 24/2011
pozdrawiam

to jest już trzeci termin jaki "urzędasy" wyznaczyli sobie na roztrzygnięcie tego konkursu;mowa była o marcu i kwietniu;"chłopaki" mają czas;nie bedę zaskoczony jak i ten termin przesuną

Panie Jakubie,
proszę wyjaśnić ten fragment artykułu z "Parkietu"..." Do obrotu na AIM chcemy WPROWADZIĆ ZARÓWNO NOWE, jak i WSZYSTKIE WYEMITOWANE DOTYCHCZAS WALORY, co nastąpi nie wcześniej niż po wakacjach. Prowadzimy wszystkie nasze projekty, oczekujemy też, że wkrótce dostaniemy wymagane pozwolenia na przejęcie udziałów w nigeryjskiej koncesji oraz uzyskamy pełną ocenę niezależnego eksperta na temat wielkości tamtejszych złóż – mówi Jakub Korczak, wiceprezes KOV...."
pozdrawiam

witam,
jest artykuł w dzisiejszym "Parkiecie" na temat emisji akcji na AIM;planowana na wrzesień;
pozdrawiam

Informacje
Stopień: Rozgadany
Ostatnia wizyta: 18 maja 2018 19:21:36
Liczba wpisów: 133
[0,03% wszystkich postów / 0,02 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,601 sek.

bfalaovk
vvrmdebo
eobfyuii
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bnhcgdbs
idsjmple
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat