qwgedoba
Advertisement
PARTNER SERWISU
dbunlmne
eliaszjan

eliaszjan

Ostatnie 10 wpisów
ale co z emisjami

Bioton produkuje tylko 100kg insuliny i do uruchomienia Chin potrzeba rozbudować macierzysz.
Aby go rozbudować potrzeba pieniędzy przynajmniej z tej emisji Z.
To przecież sporo czasu - nie ma szans aby szybko popłynęła z tego gotówka.

Kompletny zastój i co gorsza na forach wyją ze śmiechu z akcjonariuszy Biotonu a on dalej spada :)

Jak długo można czekać na konkrety zwłaszcza w świetle problemów z prokuraturą

Mnie nie dziwi brak wzrostów:

- czeka na wejście emisja Z (cena 20gr nie ma znaczenia podobnie jak niedawne obejmowanie akcje Oila po 10 gdy były na rynku po 6)
- czeka na wejście emisja na 70mln - tu nowość po cenie średniej z iluś tam miesięcy! - mogą trzymać nisko kurs
- Pożyczono (Krauze i inni) bardzo dużo akcji Biotonu - do zwrotu w okolicach wiosny/lata - chyba nie pożyczono ich do zaniżenia kursu (choć jego zachowanie by na to wskazywało) :)
- Koniec roku za parę dni, wieści z chin brak, tzn brak wpłaty od bayera czyli jednak prognoza jednak nie będzie spełniona (kto wie jaki jest powód - może jak wtedy jakiś błąd w ulotce co wtedy skutkowało półrocznym opóźnieniem )
- Actavis przejmie kontrolę nad BioPartners! czy to dobrze czy źle ? Dziwnie Krauze postępuje - wyprzedaje wszystko co ma jakąś wartość. Wcześniej antybiotyki, teraz Biopartners , jutro sciGen ? Dlaczego mnie to dziwi, podobnie postępuje np. z fabryką w Pune, już prawie była ukończona i oddał połowę przyszłych zysków komuś kto tylko ją dokończy !?
Teraz niby prawie mamy hormon wzrostu ale tuż przed jego wejściem do sprzedaży sprzedajemy Actavisowi !?
Był też lek ... który tuż przed wejściem na rynek przeszedł do polpharmy - nie pamietam nazwy.

Wytłumaczcie mi o co chodzi - bo to wygląda jakby Krauze kosztem akcjonariuszy opłacał produkcję i rejestrację a potem oddaje możliwe do uzyskania z tego zyski za jakąś tam drobną opłatą konkurencji!? Dlaczego sam na tym nie zarabia ?

A największa dla mnie zagadka to Wostok.
Tyle lat tam walczył aby to uruchomić i jakoś kompletnie się nie dało, mimo morza gotówki z emisji nic nie drgnęło.
A jak tylko sprzedał gotową fabrykę konkurencji (chyba Sanofi) to okazało się że produkcja pełną parą ruszyła już po ledwie kilku miesiącach i też robią insulinę !
Nie wspomnę że fabryka była sprzedana z ogromną stratą!

Kto i w co tutaj gra ?
Strategia Krauze jest co najmniej dziwna i zakrawa na działanie na szkodę drobnych akcjonariuszy ( czego jeszcze innym przykładem były koszmarne emisje tylko dla siebie).

Spadek cen akcji mnie nie dziwi, w taki sposób nie prowadzi się firmy ....
spadek powinien być jeszcze większy dopóki nie skończą się emisje, nie skończą się krętactwa z wyprzedażą elementów biznesu na któym mogliśmy sporo zarobić.

Póki co mamy same obietnice i grosz nie spłynął z żadnych planów

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 22 grudnia 2010 23:05:53
Liczba wpisów: 2
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,181 sek.

zqneonhu
ltngczks
mnisjwac
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
huvkdwcf
oignkikl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat