PARTNER SERWISU
mtllqtbu
damkal

damkal

Ostatnie 10 wpisów
Podejrzenia ws. Wasko SA. Prezes zatrzymany.

www.tvn24.pl/cba-podejrzewa-o-...

W artykule jest błąd; kurs Wasko w dniu 01-10-2013 nie wynosił 2,15. Zresztą już dawno tak nisko nie był.
Swoją drogą czy obecny poziom cenowy odzwierciedla faktyczną wartość spółki? Wg mnie nie.

Kolejne - wprawdzie niewielkie ale zawsze - kontrakty. A kurs stoi w miejscu.

www.parkiet.com/artykul/7,1315...

No to stało się to co było raczej pewne. Sadzę że nie będzie to miało wpływu na kurs, niestety.
www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...

Z doświadczenia wiem że takie informacje mają zły wpływ na kurs. Z pewnością znajdzie się wielu którzy sprzedadzą na fali tej informacji, a biorąc dodatkowo pod uwagę małą płynność na papierze możemy zjechać kilka ładnych procent.
Obserwuję Groclin od dawna i tak nisko go nie widziałem jeszcze, a powyższa analiza jest już nieaktualna. Czy ktoś pokusi się o nową?

Podpisana umowa z ZUSem i kurs wystrzelił chyba na bazie tej informacji, choć od dawna było wiadomo że wezmą ten kontrakt.

link

Działający link do info o kolejny nie-przejęciu:
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

pozdr

Czy moze ktoś przedstawić sytuację po dzisiejszym dniu na BRS na wykresie? Czy ten pakiet 20 mln sztuk będzie miał wpływ na analizę techniczną? Jaka byłaby różnica gdyby to poszło w transakcji pakietowej poza rynkiem, ale w tej samej cenie?

pozdr

Witam,

z doświadczenia poprzednich emisji widać że maksima kursu były na ok 2 tygodnie przed PP. Jeżeli ma być podobnie to ten tydzień zakończymy w okolicach historycznych szczytów (pow. 2,30). Ale jeżeli dołożyć oczekiwane info o SG i być może innych przejęciach (choć wątpię bo za mało czasu) to różnie może być.
Pytanie co będzie jak odpadniemy z walki o SG?

I kto kupił 20 mln papiera dziś z rana? A kto sprzedał?

Pozdr

broker_ns napisał(a):

A teraz sobie dodajmy te wszystkie klocki.

Za ponad rok na początku 2012 po ogłoszeniu rocznego raportu za 2011 oraz po przejęciach może nam się ukształtować taki obraz fundamentalny spółki:

Roczne przychody: 5 mld zł (docelowo po pełnej konsolidacji nowo przejętych spółek pewnie osiągnął ok 6 mld zł)
Roczny zysk netto=300 mln zł
Liczba akcji = 4,512 mld szt
Kapitalizacja = ? tego na razie nie wie nikt Think
A teraz obliczymy najbardziej interesującą nas wk:

WK= 1,09 mld(dane z początku 2011r) + 0,3385 mld (wpływy z emisji) + 0,3 mld zł (zysk za 2011)= 1,7285 mld zł.

Jak już wspominałem dla mnie graniczny c/wk wynosi 3. Przy tym poziomie obliczonego wcześniej wk daje nam to kapitalizację = 5,1855 mld zł.

Przy tych założeniach cena akcji to 1,15 zł. Należy przeliczyć, przekalkulować i przemyśleć czy warto obejmować kolejne/ą emisje.

wojteksn napisał(a):
Kolejne sprawdzanie firmy już trzecie a drugie w tym roku demo.e-pap.pl/espi?plik=dane/2...
Czyli "poker" prawie gotowy

Proszę o treść bo link mi nie działa

Witam

no i mamy emisję obligacji za 110 mln PLN

i nabycie przez...??? IPX

To oznacza 3 miliardy nowych akcji, co przy obecnym 1 miliardzie daje nam 4 miliardy akcji... Think

szkieletor11111 napisał(a):
czesc wszystkim. jak obecnie obliczyc obecna wartosc akcji boryszewa w stosunku do kulminacyjnego punktu cenowego przed bessa? tzn. na jakim poziomie sa teraz w stosunku ceny szczytowej tej okolo 28 zl? pozdrawiam.

Strona 117 niniejszego forum. bandhead

Cytat:
... Jeśli będzie sprzedaż faktów to raczej niezbyt głęboka.

Mnie to dziś śmierdzi sprzedażą faktów, chyba że to wina debiutu GPW lub tego że BRS żyje własnym życie i do niego nie tyczą się standardowe slogany, AT i inne (CIA, FBI, BBC oraz PiS ;))

pozdrawiam cierpliwych...

Jako niedouczony z analizy technicznej leszcz, wnioskuję że STS i RSI w obecnej sytuacji są w diametralnie gorszej "sytuacji" niż ostatnio, czyli nie ma co liczyć na wzrosty?? Tak?
Tylko czy AT ma tutaj zastosowanie, czy fundamenty są ważniejsze...

Ostatnio słyszałem opinię, że obecna cena BRS (4,7-4,8) może się utrzymać do odcięcia (co nam daje cenę 1,63-1,67 po odcięciu) i potem - przy dobrych infach, dobrym rynku - podjechać jeszcze z 50%. Wydaje mi się ze rynek czeka na info o nowym przejęciu (lub jego braku), wejściu jakiegoś funduszu, idą pakietówki (Romek sprzedaje aby mieć kasę na objęcie??) i ogólnie marazm. A obroty dziś tragedia.

pozdrawiam

Mam pytanie do doświadczonych: czy Karku sprzedając akcje musi za każdym razem ujawnić że coś sprzedał (przypominam, że w RN BRS już nie siedzi) czy musi informować jak przekroczy pewne progi procentowe akcji???
Czy nie wydaje się Wam że te transakcje pakietowe (zarówno na BRS jak i na IPX) to robota Karka i zbiera kasę na objęcie PP? W końcu kilkadziesiąt milionów jest mu potrzebna.

dzięki za odpowiedź.

No i mamy 6,60 - co Wy na to?? Sam miałem przez ponad rok po 2,85 i sprzedałem po 3 bo miałem dość... a tu dzida w górę....

digital_world napisał(a):
No właśnie. Według tego komunikatu dzień ustalenia PP to 08.10.2010r. Zaś tutaj mamy 09.09.2010r. To jak to w końcu jest? Miłego weekendu Panie i Panowie occasion5

Zwracam uwagę że posługujesz się tym samym źródłem, które określa dwie różne daty. Aby zweryfikować poprawność należałoby udać się do innego źródła i nie siać zamieszania bo to nie forum na ba......pl

Potwierdzam zatem - data ustalenia to 08.10.10r. czyli akcje należy mieć 05.10.10r.

link: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

pozdr

bucik1986 napisał(a):
Witam

Jestem nowy i zielony :]. Z giełdą bawię się od roku na zasadzie metody prób i błędów :P. Mam kilka akcji Boryszewa i 3 pytania :). Mianowicie,czy ktoś już wie po jakiej cenie będą akcje z pp ? Kiedy będą dostępne ( chodzi mi o datę ustalenia :))? Jak dużo czasu mamy na zapisanie się od momentu wystawienia ich przez spółkę ? Z góry dzięki za info i pozdrawiam trzymających borka :].

Poczytaj informacje które dała spółka; poczytaj o emisjach akcji z prawem poboru; bez tej wiedzy i tego co chcesz osiągnąć nie inwestuj pieniędzy.

A teraz odpowiedzi:

1. Za 1 pp dostaniemy 2 akcje, po 0,10 zł każda.
2. Data ustalenia pp to 8.10.10r, czyli akcje musisz mieć 05.10.10r.
3. Jak dużo masz czasu spółka poda w komunikacie.

Pozdrawiam i życzę dużych zysków.

diR napisał(a):
Kamil Gemra napisał(a):
Ja bym poczekał.

Radziłbym ostrożność. Takie jest moje zdanie Think

okazało się jak najbardziej słuszne :)

Prosimy o wskazówki na najbliższe tygodnie...

Wg mnie - znając Ropczyce będą się kisić na poziomach pomiędzy 15-18 zł i oczekiwanie na raport. Tylko tyle że czeka na WZA które może coś zmienić w kursie.....
Z drugiej strony sytuacja taka na Ropczycach powtarza się od prawie 2 lat - może czas dogonić peleton....

Pozdr

Taurus80 napisał(a):
Poniewaz pytania do pani prezez mozna skladac do 15tej wiec mam kolejne :)
1. Jakie warianty sfinansowania ewentualnego przejecia kolejnej firmy sa Brane pod uwage??

Pamiętam jak pytali o to przewodniczącego Rady Nadzorczej Boryszewa w TVNCNBC. Dla mnie odpowiedź - na tym etapie - może być jedna: "NIE wykluczamy żadnych możliwości (tj. emisja akcji, waranty, kredyt, emisja kierowana do konkretnego inwestora itd itp.) Decyzję podejmie RN."

Ale kto pyta nie błądzi ;)

pozdr

Witam na najbardziej merytorycznym forum ;)

Ja na Borku od maja 2009, poprzez poprzednia emisję, do teraz. Cel: NE.

Pozdrawaim

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 8 stycznia 2020 11:46:46
Liczba wpisów: 29
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,379 sek.

btrltrbr
rbufxrsx
zfpfeifp
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 403,86 zł +387,02% 97 403,86 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bhjmunjz
ugomivtv
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat