Temat:
WASKO
|
|
Temat:
WASKO
W artykule jest błąd; kurs Wasko w dniu 01-10-2013 nie wynosił 2,15. Zresztą już dawno tak nisko nie był. Swoją drogą czy obecny poziom cenowy odzwierciedla faktyczną wartość spółki? Wg mnie nie.
|
|
Temat:
WASKO
|
|
Temat:
SYNTHOS
|
|
Temat:
LESS
Z doświadczenia wiem że takie informacje mają zły wpływ na kurs. Z pewnością znajdzie się wielu którzy sprzedadzą na fali tej informacji, a biorąc dodatkowo pod uwagę małą płynność na papierze możemy zjechać kilka ładnych procent. Obserwuję Groclin od dawna i tak nisko go nie widziałem jeszcze, a powyższa analiza jest już nieaktualna. Czy ktoś pokusi się o nową?
|
|
Temat:
WASKO
Podpisana umowa z ZUSem i kurs wystrzelił chyba na bazie tej informacji, choć od dawna było wiadomo że wezmą ten kontrakt. link
|
|
|
|
Czy moze ktoś przedstawić sytuację po dzisiejszym dniu na BRS na wykresie? Czy ten pakiet 20 mln sztuk będzie miał wpływ na analizę techniczną? Jaka byłaby różnica gdyby to poszło w transakcji pakietowej poza rynkiem, ale w tej samej cenie?
pozdr
|
|
Witam,
z doświadczenia poprzednich emisji widać że maksima kursu były na ok 2 tygodnie przed PP. Jeżeli ma być podobnie to ten tydzień zakończymy w okolicach historycznych szczytów (pow. 2,30). Ale jeżeli dołożyć oczekiwane info o SG i być może innych przejęciach (choć wątpię bo za mało czasu) to różnie może być. Pytanie co będzie jak odpadniemy z walki o SG?
I kto kupił 20 mln papiera dziś z rana? A kto sprzedał?
Pozdr
|
|
Temat:
BORYSZEW
broker_ns napisał(a):A teraz sobie dodajmy te wszystkie klocki. Za ponad rok na początku 2012 po ogłoszeniu rocznego raportu za 2011 oraz po przejęciach może nam się ukształtować taki obraz fundamentalny spółki: Roczne przychody: 5 mld zł (docelowo po pełnej konsolidacji nowo przejętych spółek pewnie osiągnął ok 6 mld zł) Roczny zysk netto=300 mln zł Liczba akcji = 4,512 mld szt Kapitalizacja = ? tego na razie nie wie nikt A teraz obliczymy najbardziej interesującą nas wk: WK= 1,09 mld(dane z początku 2011r) + 0,3385 mld (wpływy z emisji) + 0,3 mld zł (zysk za 2011)= 1,7285 mld zł. Jak już wspominałem dla mnie graniczny c/wk wynosi 3. Przy tym poziomie obliczonego wcześniej wk daje nam to kapitalizację = 5,1855 mld zł. Przy tych założeniach cena akcji to 1,15 zł. Należy przeliczyć, przekalkulować i przemyśleć czy warto obejmować kolejne/ą emisje.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Proszę o treść bo link mi nie działa
|
|
Temat:
BORYSZEW
|
|
Temat:
BORYSZEW
To oznacza 3 miliardy nowych akcji, co przy obecnym 1 miliardzie daje nam 4 miliardy akcji...
|
|
Temat:
BORYSZEW
szkieletor11111 napisał(a):czesc wszystkim. jak obecnie obliczyc obecna wartosc akcji boryszewa w stosunku do kulminacyjnego punktu cenowego przed bessa? tzn. na jakim poziomie sa teraz w stosunku ceny szczytowej tej okolo 28 zl? pozdrawiam. Strona 117 niniejszego forum.
|
|
Temat:
BORYSZEW
Cytat:... Jeśli będzie sprzedaż faktów to raczej niezbyt głęboka. Mnie to dziś śmierdzi sprzedażą faktów, chyba że to wina debiutu GPW lub tego że BRS żyje własnym życie i do niego nie tyczą się standardowe slogany, AT i inne (CIA, FBI, BBC oraz PiS ;)) pozdrawiam cierpliwych...
|
|
Temat:
BORYSZEW
Jako niedouczony z analizy technicznej leszcz, wnioskuję że STS i RSI w obecnej sytuacji są w diametralnie gorszej "sytuacji" niż ostatnio, czyli nie ma co liczyć na wzrosty?? Tak? Tylko czy AT ma tutaj zastosowanie, czy fundamenty są ważniejsze...
|
|
Temat:
BORYSZEW
Ostatnio słyszałem opinię, że obecna cena BRS (4,7-4,8) może się utrzymać do odcięcia (co nam daje cenę 1,63-1,67 po odcięciu) i potem - przy dobrych infach, dobrym rynku - podjechać jeszcze z 50%. Wydaje mi się ze rynek czeka na info o nowym przejęciu (lub jego braku), wejściu jakiegoś funduszu, idą pakietówki (Romek sprzedaje aby mieć kasę na objęcie??) i ogólnie marazm. A obroty dziś tragedia.
pozdrawiam
|
|
Temat:
BORYSZEW
Mam pytanie do doświadczonych: czy Karku sprzedając akcje musi za każdym razem ujawnić że coś sprzedał (przypominam, że w RN BRS już nie siedzi) czy musi informować jak przekroczy pewne progi procentowe akcji??? Czy nie wydaje się Wam że te transakcje pakietowe (zarówno na BRS jak i na IPX) to robota Karka i zbiera kasę na objęcie PP? W końcu kilkadziesiąt milionów jest mu potrzebna.
dzięki za odpowiedź.
|
|
Temat:
MONNARI
No i mamy 6,60 - co Wy na to?? Sam miałem przez ponad rok po 2,85 i sprzedałem po 3 bo miałem dość... a tu dzida w górę....
|
|
Temat:
BORYSZEW
digital_world napisał(a):No właśnie. Według tego komunikatu dzień ustalenia PP to 08.10.2010r. Zaś tutaj mamy 09.09.2010r. To jak to w końcu jest? Miłego weekendu Panie i Panowie Zwracam uwagę że posługujesz się tym samym źródłem, które określa dwie różne daty. Aby zweryfikować poprawność należałoby udać się do innego źródła i nie siać zamieszania bo to nie forum na ba......pl Potwierdzam zatem - data ustalenia to 08.10.10r. czyli akcje należy mieć 05.10.10r. link: www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...pozdr
|
|
Temat:
BORYSZEW
bucik1986 napisał(a):Witam
Jestem nowy i zielony :]. Z giełdą bawię się od roku na zasadzie metody prób i błędów :P. Mam kilka akcji Boryszewa i 3 pytania :). Mianowicie,czy ktoś już wie po jakiej cenie będą akcje z pp ? Kiedy będą dostępne ( chodzi mi o datę ustalenia :))? Jak dużo czasu mamy na zapisanie się od momentu wystawienia ich przez spółkę ? Z góry dzięki za info i pozdrawiam trzymających borka :]. Poczytaj informacje które dała spółka; poczytaj o emisjach akcji z prawem poboru; bez tej wiedzy i tego co chcesz osiągnąć nie inwestuj pieniędzy. A teraz odpowiedzi: 1. Za 1 pp dostaniemy 2 akcje, po 0,10 zł każda. 2. Data ustalenia pp to 8.10.10r, czyli akcje musisz mieć 05.10.10r. 3. Jak dużo masz czasu spółka poda w komunikacie. Pozdrawiam i życzę dużych zysków.
|
|
Temat:
ROPCZYCE
diR napisał(a):Kamil Gemra napisał(a):Ja bym poczekał. Radziłbym ostrożność. Takie jest moje zdanie okazało się jak najbardziej słuszne :) Prosimy o wskazówki na najbliższe tygodnie... Wg mnie - znając Ropczyce będą się kisić na poziomach pomiędzy 15-18 zł i oczekiwanie na raport. Tylko tyle że czeka na WZA które może coś zmienić w kursie..... Z drugiej strony sytuacja taka na Ropczycach powtarza się od prawie 2 lat - może czas dogonić peleton.... Pozdr
|
|
Temat:
BORYSZEW
Taurus80 napisał(a):Poniewaz pytania do pani prezez mozna skladac do 15tej wiec mam kolejne :) 1. Jakie warianty sfinansowania ewentualnego przejecia kolejnej firmy sa Brane pod uwage?? Pamiętam jak pytali o to przewodniczącego Rady Nadzorczej Boryszewa w TVNCNBC. Dla mnie odpowiedź - na tym etapie - może być jedna: "NIE wykluczamy żadnych możliwości (tj. emisja akcji, waranty, kredyt, emisja kierowana do konkretnego inwestora itd itp.) Decyzję podejmie RN." Ale kto pyta nie błądzi ;) pozdr
|
|
Temat:
BORYSZEW
Witam na najbardziej merytorycznym forum ;)
Ja na Borku od maja 2009, poprzez poprzednia emisję, do teraz. Cel: NE.
Pozdrawaim
|
|