|
|
Obroty na PETROLU bardzo, bardzo małe. Czyzby nikt nie chciał sie pozbywać tego papieru? od jutra mamy w obiegu o 30mnl akcji wiecej- i co sie wtedy stanie ? północ czy południe?
|
|
|
|
Temat:
KGHM
Kiedy będzie płacona dywidenda? Czy to moze wpłynać na kurs w duł lub w górę? Dzisiejszy strajk włoski pewnie da negatywny sygnał dla firmy. 300 zeta podwyżki dla załogi to dla takiego potentata pryszcz- pewnie sie ugnie.
|
|
|
|
Mam pytanie dotyczącego rozliczenia kosztów kredytu na zakup akcji w publicznej subsktybcji. W roku 2009 zakupiłem od państwa akcję i poniosłem koszty kredytu na ten cel. Za rok 2009 nie rozliczałem sie gdyż akcje zakupione nie sprzedałem, nie miałem żadnych tranzakcji sprzedaży, biuro maklerskie nie wystawiło mi Pitu PIT-8C. W roku 2010 sprzedałem akcje , oraz dokonałem zakupów i sprzedaży innych akcji. Za rok 2010 mam przychód do opodaktowania z tego powodu (mam PIT-8C). Czy mogę odliczyć za rok 2010 koszt kredytu poniesiony w 2009 roku? Jest on kosztem zakupu akcji które kupilem w 2009 roku a sprzedałem w roku 2010 - (czy jest stratą??).
|
|
|
|
Temat:
KGHM
Czy są podstawy aby sądzić, żę spółka spadnie w okolicach 0,16 kPLN gdzie jest linia wsparcia? Wszedzie słychać ,że forumowicze czekają na 0,14 kPLN. w to raczej nie wierzę
|
|
Tauron myśli poważnie o zwiększeniu swojego majątku w zakresie dystrybucji energii elektrycznej wydobycia węgla i produkcji energii OZE - co z tych planów wyjdzie? i jak to wpłynie na cenę?? energetyka.wnp.pl/tauron-planu...
|
|
Temat:
KGHM
Czy ktoś wytłumaczy rekomendacje powyżej 200 zł oraz inne poniżej 150 zł??- czy 200 jest do przebicia? Jaki realny jest zysk firmy za 2010 rok 4 czy 8 mld
|
|
Temat:
TAURONPE
Vattenfall nie wyklucza przyspieszenia sprzedaży polskich aktywów czy zainteresowany Tauron dystrybucja ( dawną GZE) powiększy swój majatek? Czy to wpłynie na cene?? www.cire.pl/item,51764,1,0,0,0...
|
|
<<Analitycy Citigroup rozpoczęli wydawanie rekomendacji dla akcji Tauronu od "trzymaj". >> http://tauron.cire.pl/
|
|
Poziom rekomendacji będzie przekroczony z pewnością . Akcje pracownicze przed rokiem skupywano po ok 90 gr co daje po scaleniu co daje 8.10 zł. Ktoś dawal tyle i pewnie w przyszłości chce zarobić. Tylko kiedy to nastąpi 1M albo 1 Y ???
|
|
Temat:
SOBIESKI
Belvedere - Sobieski na giełdzie notowany we Francji - cena z 11 listopada 57,5 EURO
|
|
Temat:
TAURONPE
A jak wpłyną wyniki za III kwartał na cene Tauron - czy dojdzie do cen rekomendowanych ? i czy coś wiadomo o zwiekszeniu obszaru dystrybucji - możliwość zakupu wattenvall?
|
|