vncbdves
Advertisement
PARTNER SERWISU
enosxlvs
marrynika

marrynika

Ostatnie 10 wpisów
spółka łapie oddech, najpierw odpływ żeby mógł nastąpić przypływ i im większy odpływ tym solidniejszy przypływ - cierpliwości,wg. analizy powinna być jeszcze jedna fala wzrostowa.

wg.analityków technicznie powinna być jeszcze jedna fala wzrostowa do 27 zł,a potem z górki na pazurki :)

zmiana kierunku kursu na naprzód :)

info super, to skąd ten zjazd

nigdy nie śledziłam LPP , czy również początki i zachowanie kursu i takie przewartościowanie było podobne, czy ktoś bliżej potrafi coś powiedzieć.
Kod:
/mod: proszę nie podawać na wątkach spółek o swoich transakcjach lub zamierzeniach inwestycyjnych/

Spółka ma b dobre wyniki i duże perspektywy dalszego rozwoju i chyba oto chodzi :)

takich pozycji obnizających kurs sprzedaży po 1 akcji od rana naliczyłam ok 160 :). Myślę, że to jakiś fundusz chce się tanio obłowić.

dziwne spekulacje jak obniżyć kurs, sprzedaż po 1 akcji po min, a nastepnie jej zakup i tak powtórka.Cel wiadomy, jak najbardziej obniżyć i najtaniej kupić od leszczy.

a wg. mnie to obiecanki cacanki, juz w pierwszym kwartale miała być znaczna poprawa wyników, a informacjami o tym urzadzeniu, niejeden się nabrał, nie ma przełożenia jak dotej pory na tak wysoki kurs i chyba szybko nie będzie, obym się myliła. Media swoje zrobiły i skutkiem jest taka jazda kursu.

12.03.2012 15:36 Cormay chce zrestrukturyzować grupę w II kw., domknąć 2 przejęcia do końca I półrocza i zacząć buy-back w II pół.'12
12.03.2012 15:32 Cormay może w '12 wprowadzić na giełdę spółkę zależną Orphee i wyemitować akcje za max 150 mln zł

Co sądzicie o tym, dlatego kurs tak zanurkował ?

witam
co oznacza ta informacja o oddaleniu powództwa, czy ktoś to mógłby zinterpretować.

co z ta spółką, czyżby powolne bankructwo,kurs od dawna osuwający się, taka słabizna, czy też przedłużajacy się trend spadkowy zwiazany z ogólnym trendem. Czy ktoś mógłby to jakoś wyjasnić.

Akcjonariusze spółki doskonale wiedzą, że znaczna poprawa wyników to 2012r o czym sama spółka informuje, a uwagi co do świetlanej wizji to chyba nie na miejscu oczekujemy od Pani prezentacji
danych a nie jej odczuć subiektywnych.

biznes.pap.pl z 22.07.2011 16:29
C.ormay pracuje nad urządzeniem do badania krwi; koszt projektu to 20 mln zł.
A jednak jest nfo

18 stycznia DMBZWBK oceniał spółkę z ceną docelową 5,35zł, więc przyjmijmy że najprawdopodobniej wycena KGHMu jest słuszna.

Zapominasz o przedsiębiorcach, którzy zwalniając ludzi w celu zrobienia takowych badań ponoszą spore koszty, a także o całej rzeszy hipochondryków i ludzi praktycznych, którzy będą chcieli to mieć w posiadaniu. Wspomniałeś o glukometrach to dotyczy tylko części ludzi a dalej nienajgorzej się sprzedają, itd można byłoby przytaczać :).
Rynek nie lubi prózni, stąd tego typu wygodne wynalazki.

Takie urządzenie rozwiązałoby wiele problemów ludzi niepełnosprawnych i zaoszczędziłoby również czas i ludzi pracujących wystających w kolejkach do laboratorium. Super wynalazek, oby jak najszybciej ukazał się w sprzedaży w przystępnej cenie a rynki zbytu długo nienasycone.

im niżej, to lepsze odbicie zgodnie z prawami fizyki :)

spoko, owczy pęd na dół, za chwilę do góry, sama psychologia, ci co długo czekali na wzrost kursu, teraz nerwy im puszczają i się pozbywają akcji, będą jeszcze dokupować w innej cenie:))

Zastanawiające, ze pomimo super oceny przez maklerów BZWBK cena do 5,50zł za akcję i świetne wyniki spółki za IV kw, poza stroną spółki, nie były nigdzie uwidocznione.Niedoparzenie jak to rozumieć?

Mam przeczucie, że ona jeszcze da nieźle zarobić, dlatego pomimo dużej straty, jeszcze jej nie sprzedałam.:)

Reasumując, do momentu podania raportu będziemy się w dalszym ciągu tak kisić?
Ciekawe, na jaki wzrost możemy liczyć, kupiłam akcje po 19,60 i zaczynam tracić cierpliwość.

między 10 a 15 listopada też był zastój, a potem kilka umów.Spółka pracuje, negocjuje, wszystko w tym temacie.

szukałam w propozycjach ustaw w sprawie zakazu zadłużania się szpitali, jedynie to znalazłam:
Poprawę zarządzania i kondycji finansowej polskich szpitali

"Dzięki projektowi ustawy o działalności leczniczej, wprowadzona zostanie możliwość fakultatywnego przekształcenia szpitali w spółki kapitałowe. Jeśli szpital na koniec roku przyniesie straty, to samorząd będzie mógł je pokryć (ma na to 3 miesiące). Jeśli się na to nie zdecyduje, szpital będzie musiał zostać przekształcony w spółkę kapitałową"

O co ten cały rajwar, uważam że będzie się miało lepiej szpitalom i spółce.

czy potrafi ktoś odpowiedzieć, czy jest jakieś wsparcie lub jaki może być zakres pikowania kursu?. Myślę że do bankructwa daleka droga, ale nie jestem długo na giełdzie i nie mam takiego rozeznania.

Graal chce w IV kw. odrobić stratę z III kw., odkłada IPO spółki zależnej Koral
16.11.2010 20:05

16.11. Warszawa (PAP) - Graal liczy na to, że w czwartym kwartale tego roku odrobi stratę netto z trzeciego kwartału, która wyniosła 2,6 mln zł. Spółka odkłada IPO firmy zależnej Koral, spółka ta sfinansuje z własnych środków i kredytów inwestycje o wartości około 30 mln zł, w zwiększenie mocy produkcyjnych - poinformował w rozmowie z PAP członek zarządu Graala Robert Wijata.

"Strata w trzecim kwartale wynikała z utrzymujących się wysokich cen surowca. Jednocześnie popyt na rynku był zbyt niski, byśmy mogli zdecydować się na podwyżki cen naszych produktów" - powiedział Wijata.

dokupiłam dzisiaj mały pakiecik po kursie 10,70- czy dobrze zrobiłam? wkrótce się okaże:))

Zarząd Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. informuje, iż w dniu 2 listopada 2010 roku otrzymał od Domu Maklerskiego IDM S.A. zawiadomienie w trybie art. 69 ust. 1 pkt 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych. Zgodnie z otrzymanym zawiadomieniem, w wyniku rejestracji podwyższenia kapitału zakładowego Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. w drodze emisji akcji serii L i M oraz w wyniku objęcia akcji serii M przez Dom Maklerski IDM S.A., zwiększył się procentowy udział Domu Maklerskiego IDM S.A. w kapitale zakładowym oraz na Walnym Zgromadzeniu Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. Przed zwiększeniem udziału na rachunkach Domu Maklerskiego IDM S.A. znajdowało się 12.587 sztuk akcji, co stanowiło 0,02% w kapitale zakładowym EFH S.A. przed jego podwyższeniem. Z akcji tych przysługiwało 12.587 głosów, co stanowiło 0,01% głosów na Walnym Zgromadzeniu spółki EFH S.A. Aktualnie Dom Maklerski IDM S.A. posiada 8.758.387 sztuk akcji, co stanowi 5,97% w kapitale zakładowym EFH S.A. po jego podwyższeniu. Z akcji tych przysługuje 8.758.387 głosów, co stanowi 5,85% głosów na Walnym Zgromadzeniu spółki EFH S.A. Jednocześnie Dom Maklerski IDM S.A. poinformował, iż IDMSA.PL Doradztwo Finansowe Sp. z o.o., podmiot zależny od Domu Maklerskiego IDM S.A., posiada 12.200 akcji spółki EFH S.A., jednocześnie brak jest osób, o których mowa w art. 87 ust. 1 pkt 3 lit. c Podstawa prawna: Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znaczącego pakietu akcji

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 17 stycznia 2018 16:14:58
Liczba wpisów: 48
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,613 sek.

rdgwthsp
hkysguxu
xbhvmlzx
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cqolbwdf
zkdembtd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat