fyhjofxo
Advertisement
PARTNER SERWISU
curfwzfv
grabkakosta

grabkakosta

Ostatnie 10 wpisów
Witam

Czy ktoś z Was zastanawiał się jakie wyniki możemy uznać za "średnie", "dobre" czy "bardzo dobre" ?? Według moich przemyśleń, biorąc pod uwagę, że KOV chce wykonać 7 odwiertów w bloku L do czasu rozpoczęcia komercyjnego wydobycia, a sensowny zysk pojawi się przy wydobyciu ponad 70MMcf/d to wyniki "bardzo dobre" musiałyby być bardzo zbliżone do wyników z pola Bubut ok 10MMcf/d z jednej strefy. Wyniki na poziomie 5-7 MMcf/d w porównaniu z Ukrainą gdzie wydobycie dzienne wszystkich odwiertów to chyba ok 6MMcf/d wydają się super, jednak spełnienie założenia 70MMcf/d z 7 odwiertów jest wtedy zagrożone.(chyba że można prowadzić wydobycie z kilku stref jednego odwiertu?) Czy Macie jakieś zdanie na ten temat? To pytanie kieruję również do Pana Jakuba.

Pozdrawiam

Witam

Na stronie www.asx.com.au/asx/research/co...
INFO O ROZPOCZĘCIU TESTÓW PIERWSZE WYNIKI 28 stycznia.

Pozdrawiam

Pamiętajmy jeszcze o wynikach z Ukrainy miały pojawić się w grudniu ale z powodu pogody (wyjaśnił Pan Korczak) pewnie pojawią się w styczniu. Wyniki odwiertu M19 zapowiadają się przecież ciekawie, a jeszcze O8 obecnie drążony. Może termin tych wyników jest przyczyną odbicia. Wszystkiego dobrego na Nowy Rok.

Najbardziej w rekomendacji podoba mi się to zdanie Angel ...

"Metoda NAV daje wycenę KOV na poziomie 347 mln USD (2,61zł/akcję), w tym
ponad 74MMBoe zasobów ważonych ryzykiem. Najbardziej optymistyczny scenariusz
wskazuje na wycenę 734 mln USD (5,51zł/akcję)."

Oczywiście post zamieszczony pod szyldem "ciekawostka".

Rekomendacja (tak dobra) to bardzo dobre info bo zwróci uwagę na KOV, własciwie na niedoszacowanie KOV. TO FAKTYCZNIE nie jest stabilny filar dla wzrostów .... ale dwie rekomendacje (+ERSTE) oraz mam nadzieje nadchodzące wyniki M19, to już może "zadziałać".

Szczególnie po dzisiejszej rekomendacji !!(nie wiem czy można publicznie na forum pisać o szczegółach ?? rekomendacja pewnego DM jest narazie dostępna tylko dla klientów tego biura)To może ruszyć kursem, plus petrol na północ (przyszły tydzien jego nowa "strategia") wiec myślę, że nie zostaniemy w tyle.! I jeszcze w tym miesiącu wyniki z Ukrainy!

Czy uważacie, że wyniki M-19 nie będą ciekawą informacją ?? Czekam cały czas na odpowiedz Pana Korczaka, ale wyniki pojawią sie chyba w tym roku. Gdyby wyniki były dobre czyli takie jak o-7 to drugi odwiert produkcyjny i kolejne ( porównując z o-7) 2-3 mln metrów3 gazu dziennie.

Witam

Pytanie do Pana Korczaka

Czy rozpoczęto już testy M-19 ? Ile takie testy trwają ?

Jeśli nie rozpoczęto, to czy będziemy mieli informacje o starcie testów czy od razu poznamy wyniki ?

Krzysiek9 napisał(a):
Dziś znalazłem taki artykuł:

www.rp.pl/artykul/568506_Geo-A...
www.parkiet.com/artykul/7,9895...

Ciekawi mnie fragment:
Eksperci zaznaczają, że mocną stroną Geo Alliance są spore zasoby złóż. Szacowane są na prawie 80 mln boe (1 boe to około 170 m sześc. gazu). Dla porównania zasoby ukraińskiego KUB-Gas należące do KOV wynoszą około 9 mln boe. – Biorąc pod uwagę zasoby Geo Alliance, cena 87 zł za akcję wygląda atrakcyjnie – twierdzi Nadia Iwanczuk z kijowskiej firmy analitycznej Gainsfort Research.

Oferta GEO Aliance obejmuje do 8.625.000 akcji.
KOV na GPW ma 401.503.330 akcji

Można coś z tego wywnioskować?

Dziwne porównanie nam redaktorzy przedstawili, porównali cały GA do tylko części KOV ...Kub Gaz ma 9 mln boe, ale KOV ma 9 mln plus to co w Brunei i Syrii. Sam blok L to jak dobrze pamietam w gazie jakieś kilkadziesiąt mln boe. Mimo że to jeszcze zasoby nie potwierdzone ale po testach ... Jestem przekonany że w Sumie bedzie tego więcej niż 80 mln .

Ok, to dobrze że chociaż o świcie wspomnieli, ale otwarcie do jednak otwarcie i dziwie sie że spośród tych dwóch informacji wybrali tą o o-8 aby wytłumaczyć wzrosty.

Witam.

Omawiali przed chwilą na Cnbc B. otwarcie, stwierdzili że wzrost na otwarciu KOV to po wiadomosci o o-8 nic nie wspomnieli o przeszacowaniu złóż!!! To jest skandal!!

Dzięki Hazard poszukam tych wiadomości.

Znalazłem pewien art. www.polityka.pl/rynek/gospodar...

"O sukcesie można mówić dopiero, gdy złoże uzyska status potwierdzonego. Z odwiertu ropa musi nie tylko trysnąć, ale złoże trzeba zacząć eksploatować. Wtedy cena firmy poszukiwawczej rośnie do 3 dol. za baryłkę. Żeby jednak tak się stało, w wiercenia trzeba zainwestować sporo pieniędzy. Na starcie nie sposób nawet przewidzieć ile. Kulczyk Oil Ventures ani Petrolinvest nie mają w zasadzie złóż potwierdzonych. Ma je spółka ukraińska, którą firma Kulczyka dopiero ma kupić, jak uzyska pieniądze z giełdy. Jej złoża są jednak malutkie, zaledwie 3,8 mln baryłek. W dodatku, nie bardzo wiadomo, kto jest jej właścicielem"

Według nowych szacunków zasobów potwierdzonych mamy 5,6 miliona ekwiwalentu ropy naftowej,
co daje wartość ok. 47 mln zł, wcześniej ok 15 mln zł. mamy więc wzrost wartości księgowej spółki o 32 mln zł czyli wzrost o ok 7% w stosunku do obecnej wartości.

Jestem bardzo ciekawy jak to się przelicza może inne są założenia dla gazu, bo te 7% ... ale i z tego jestem zadowolony. Myślę że z błędu wyprowadzi mnie WatchDog kiedy wstawi nową wartośc do profilu spółki.

Witam

Proszę kolegów o pomoc

Czy te dodatkowe zasoby, a dokładnie ich wartość będą wpisane do wartości księgowej spółki?? Czy wartość zasobów wpisuje się pod taką pozycje ??

Z góry dziękuje.

No to czytamy newsletter .hello1
Pokazał się, a kurs lekko odbił, ale to pewnie zbieg okoliczności, bo to jeszcze nowość. Ale myślę że dzięki temu kurs zamknie się dziś na minimum 1.66 .

A z AED tez napisali .... Oni nie zostawili sobie furtkiThink

www.asx.com.au/asx/research/co...

qguar napisał(a):
grabkakosta napisał(a):
Ładnie ,od czerwca zbierali po kilkanaście tyś. akcji ,a w pazdzierniku jak kurs gwałtownie spadł wzieli 5 000 000 i tak uzbierało się 8 baniek , a teraz rekomendacja plus 50 % . Moim zdaniem KOV też ktoś zbiera.

Jaka rekomendacja ?

EEEEEEEEEEE... nieważne, nie załapałem sensu ;/

To moje przemyslenia do poprzedniego postu kolegi NorthSail dotyczącego rekomendacji dla TAP . Fundusz UBS kupił akcje TAP za 8 milionów $ ( od czerwca do listopada ) , a potem UBS (prawdopodobnie dom maklerski UBS) wydał rekomendacje BAY - TARGET 1.20$.

Ładnie ,od czerwca zbierali po kilkanaście tyś. akcji ,a w pazdzierniku jak kurs gwałtownie spadł wzieli 5 000 000 i tak uzbierało się 8 baniek , a teraz rekomendacja plus 50 % . Moim zdaniem KOV też ktoś zbiera.

http://www.menahydrocarbons.com

Strona już istnieje :)

Tak, a do TAP oil wchodzi UBS i M&G to też dobry znak (jak myślicie ??), przy złych wynikach z Brunei TAP by pikował , nie pozwoliliby sobie na takie ryzyko( muszą wierzyćAngel . Chyba, że przekonały ich ostatnie przejęcia TAP.

Witam ,

(do poczytania)
pierwszy komunikat trochę podobny do komunikatu z 15 czerwca Lukut-1 oby nasz z rezultatami był też podobny do komunikatu drugiego(na dole strony) Hawkley Oil & Gas Limited. (ziomki z Ukrainy wiercą na tym samym basenie (" Licencje Wiergunskoje, Olgowskoje, Makiejewskoje oraz Krutogorowskoje są zlokalizowane w północno-wschodniej części Ukrainy, w basenie dnieprowsko-donieckim i w rowie Prypeci, regionie, z którego pochodzi 90% ropy naftowej i gazu ziemnego wydobywanych na Ukrainie.") może więc Ukraina też da nam dużo radości . :)

Komunikat 1 Hawkley Oil & Gas Limited

ASX Announcement – August 23, 2010
Hawkley hits gas in Ukraine well
Hawkley Oil & Gas Limited (ASX:HOG) is pleased to advise that its Sorochynska Well
#201 in Ukraine has struck gas after reaching the previously foreshadowed payzone
on Saturday.
Preliminary results reveal the existence of 11m of gas‐saturated reservoir rock with
C1, C2 and C3 hydrocarbons present in the drilling muds. Resistivity logs have
confirmed the gas‐saturated horizon. Additional logging is in progress.
Well #201, which lies in Ukraine’s Dneiper Donets basin, intersected the B‐18b
productive horizon from 4,078 to 4,089 metres.
This 11‐metre interval is at the same depth as the producing pay zone in Well #110
which is approximately 350 metres to the south east of Well #201.
Well #110 was shut in 1989 due to mechanical failure, having previously produced
for two years at a rate of about 4.5 million cubic feet of gas per day and 165 barrels
of condensate per day without any appreciable pressure loss. Gas prices in Ukraine
are currently capped at just over US$7 per thousand cubic feet.
The well sits within close proximity to existing gas infrastructure and amidst a rapidly
expanding gas market.
Hawkley is planning to run an open hole test early this week. The well will then be
cased and perforated and a commercial flow test will be conducted. The equipment
to run the test has been delivered to site and the test results will be announced as
soon as they become available.
Hawkley is also continuing to assess further potential asset acquisitions.
ENDS
For more information, contact
Richard Reavley
Chief Executive Officer
Hawkley Oil & Gas Limited

Komunikat 2

ASX Announcement – August 30, 2010
Hawkley’s Ukraine well test exceeds expectations
Hawkley Oil & Gas Limited (ASX:HOG) is pleased to announce official results from the open hole
testing at its Sorochynska Well #201 in Ukraine indicate that it is expected to flow at rates even
better than those initially forecast.
Hawkley’s growing confidence in the success of the well, located in the Dnieper Donets Basin, stems
from the results of the test, which flowed gas at 4.28 million cubic feet of gas per day and 140 barrels
of condensate, run through a 10mm choke. Hydrocarbon content was 96.7 per cent of the gas, with
86 per cent methane, no hydrogen sulphide, very low nitrogen content and low carbon dioxide. The
gas bearing zone is permeable and gas saturated.
The company intends to produce the well at the highest possible sustainable production rates.
Indications point to the reserves being higher than those originally anticipated. The reserves will be
re‐evaluated as soon as a commercial test has been run.
Current net gas prices (excluding VAT) in Ukraine are capped at just over US$7 per thousand cubic
feet while net condensate prices are in the region of $72 per barrel. Please refer to the following
inependant research report for full project economics.
www.hawkleyoilandgas.com//medi...‐Relations‐‐‐Reports‐and‐
Presentations/20100802‐Wiseowl‐report‐38/Wiseowl‐Hawkley‐report.pdf
The Company expects to complete logging, casing, cementing, perforating and testing within the next
3‐4 weeks. Hawkley Oil & Gas Chief Executive Richard Reavley said the results to date were better
than the Company had expected.
“These initial results indicate that we have a commercial well which will generate strong cashflow,”
Mr Reavley said. ‘’The company is aiming for long term stable production of this high quality gas to
provide a solid foundation on which to build a major exploration and production company.”
Hawkley continues to assess potential asset acquisitions and other deals in the region that will add
both production and significant reserves to its current portfolio and create wealth for shareholders.
Please refer to the following presentation for more information.
www.hawkleyoilandgas.com/media...‐Relations‐‐‐ASX‐Announcements/20100802‐
Investor‐presentation‐37/investor‐presentation.pdf
Ph: +61 8 9429 8803

Witam ,

1. na stronie AED od kilku dni widnieje już kolejna informacja o postępie wierceń
www.asx.com.au/asx/research/co...
, a na stronie KOV nic nowego na ten temat , dlaczego??

a) AED informuje że w przeciągu tygodnia dowiercili się do 2,360 m (1000 m/tydz)
,czy to normalny postęp ??( wcześniej przez tydzień wiercili ok 400 m )

pytam ,ponieważ jeśli są już jednak na tej głębokości to jestem zawiedziony bo liczyłem ,że tu pojawią się jakieś złoża , tak jak na Lukut-1.

2. Mawar-1 ?? Miało być opóżnienie 3 tygodnie ,rozpoczęto już prace ?? Minęły cztery.

3. Lukut-1 . Dalej prowadzone są badania ??

Ps.
dzięki Redface za odpowiedz na poprzednie moje pytanie.

Pozdrawiam

Witam ,

wrócił temat gazu na Ukrainie , więc ponowie pytanie (proszę o opinie) ,czy wzrost cen gazu na Ukrainie , może przełożyć się na wzrost zysku KOV ?? Ceny gazu mają wzrosnąć o 100% , wydaje mi się że dla nas to dobra wiadomość ?

gazownictwo.wnp.pl/mfw-beda-ko...

Witam ,

czy posiadaczy akcji spółki KOV nie powinien interesować ten komunikat ?:

gazownictwo.wnp.pl/mfw-beda-ko...

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 19 października 2012 17:07:25
Liczba wpisów: 25
[0,01% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,369 sek.

oeqzgrjz
ygsilqek
hkbaogcy
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bmzajcns
fzzkkxgj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat