oeooogkl
Advertisement
PARTNER SERWISU
njbtkkbw
16misiek16

16misiek16

Ostatnie 10 wpisów
Jak już mamy teorie spiskowe, to pamiętacie jak na tym wątku pisaliście o spotkaniach Bilderbergów??blackeye
Powtarzaliście że jedyny ratunek dla gospodarek to obniżka cen surowców, wszystko się realizuje. Akcje obrywają rykoszetem ale będą tańsze więc teraz to na nich będzie możne zarobić. Kwestia tylko ile jeszcze ten bajzel potrwasalute

Abstrahując od kwestii zatwierdzenia prospektu zastanawiam się czy w przypadku przejęcia polkomtela midas będzie Solorzowi do czegokolwiek potrzebny, czy nie łatwiej będzie wyprowadzić centernet z grupy a midasa po prostu zostawić z jego długiem, bo po co wtedy to spłacać.... Raczej bym tutaj nie liczył na sentymenty że Solorz daje nazwisko tej spółce, bo to chyba za duże pieniądze.

no to już wiemy że podbitka była po to żeby ktoś mógł wyjść, jak dla mnie coraz mniej ciekawie...

W przypadku kiedy prospekt nie zostałby zatwierdzony liczyłbym na jakiś substytut w postaci osobistego zaangażowania p. Solorza w spółkę byłby to jakiś sygnał że traktuje ten biznes poważnie. Niestety na dzień dzisiejszy mamy same znaki zapytania - prospekt, kwestia częstotliwości, przejęcie polkomtela i do tego spółka co już było powiedziane nie prowadzi działalności operacyjnej.
Trzymając te akcje czuje się jak bym wszedł do kasyna i przy stole z ruletką postawił wszystko na czerwonebandhead

Część środków będziesz mógł wykorzystać, tylko weź pod uwagę że jężeli w środę na zamknięciu cena będzie wynosić 4,96 to w czwartek notowania teoretycznie otworzą się po ~1,98. Więc i tak coś trzeba będzie dołożyć na wykup pp.

@krzem
Do tego co napisał romanek prześledź sobie wątek boryszewa około sierpnia/września tam wątek pp był przewałkowany na wszystkie stronywave

Wykres miał być bardziej dla podniesienia morale, ale już śpieszę z wyjaśnieniami:
Zdaję sobie sprawę z tego, trend się może zmienić, ale do tego potrzebne byłyby fakty a nie plotki, nawet nie mają wywierconej całej dziury a już puszczają info, a każdy kolejny dzień wierceń to jak podali w wywiadzie w cnbc to 70k$, to skąd mają wziąć kolejne pieniądze?
ile Rysiu może drenować Polnord jedyną spółkę która przynosi mu dochód, ostatnio odszedł prezes Ciurzyński oficjalny powód zdrowie - nieoficjalnie miał dosyć tych praktyk.
Ciągłe emisje z wyłączeniem prawa poboru tylko rozwadniają kapitał - więc pozostaje pytanie przy jakiej cenie akcji (i przy ilu akcjach) wreszcie znajdą tą ropę i jaki będzie poziom do startu w górę. Dodatkowo komercjalizacja zasobów też kosztuje.
Ostatnio też czytałem na forum oila, że przejeli jakąś rosyjską spółkę silurian która ma świadczyć usługi dla podmiotów które mają u nas koncesję na poszukiwania gazu łupkowego - okazuje się teraz że to firma krzak. Sory ale jak dla mnie za duży poziom ryzyka
Style wierzysz w tą spółkę życze Ci żebyś miał jak największy zysk, ja odpadam.
Teraz meritum: wolę KOV bo według mnie mają pomysł na biznes, Ukraina, która zapewnia cash flow na takim poziomie że jest w stanie sfinansować dalsze poszukiwania w perspektywie może nawet w Brunei i Syrii dla mnie to jest ogromny atut ponieważ pracuję w firmie która jest deweloperem projektów farm wiatrowych i doskonale wiem co oznacza gdy nie masz przez długi czas dochodu i budżet nie chce ci się spiąć blackeye
Dodatkowym atutem po wczorajszym dniu jest to, że może się okazać, że kupiliśmy akcje spółki naprawdę mocno niedowartościowanej.
O polityce informacyjnej to nawet nie chce mi się pisać bo już chyba wszystko było

Dodatkowo obecność p Korczaka i osób takich jak lewsey pozwala rozwiać mnóstwo wątpliwości - na innych spółkach nie miał bym takiego komfortu

Sory za tak długi post ale jakoś wyszłowave

diR napisał(a):
nie widzę sensu wywalania nowych akcji za 1 zł przy obecnym kursie.. Think

Z tego co pamiętam sporą część objętych akcji IDM sprzedawał swoim klientom po 1,05.
Ludzie, kupowali te akcje w tym samym czasie kiedy EFH razem z Boryszewem, Amicą i jeszcze pięcioma innymi spółkami zostawał jedną z ośmiu "rakiet jesieni" czy jak to tam sobie nazwali. Z tego okresu pochodzą te ładne białe świece i maksimum na 1,44, wtedy wszyscy myśleli, że świetny biznes. Dzisiaj kiedy akcje są dopuszczone do obrotu to podejrzewam, że spora część tych osób nie chce zarobić tylko już nie chcą tracić. Wydaje mi się że w tym momencie pojawi się jakieś info, które miało być do końca poprzedniego roku.

Moje kreski:
zapodaj.net/0594ff939769.jpg.h...

Przebicie linii trendu - 1,13
SMA 200 - 1,05
Tak więc albo w jedną albo w drugą zastanawiam się tylko na ile silna okaże się podaż w przypadku wzrostu cen.

Kolejny problem OPG

"Pan Ott nie jest aresztowany. Został zatrzymany w celu złożenia wyjaśnień w związku z toczącym się śledztwem - powiedziała agencji Reuters rzecznik prasowa chorwackiej policji Aleksandra Ljuba."

wyborcza.biz/gieldy/1,101257,8...

wyborcza.biz/biznes/1,100896,8...

Fragment artykułu:
"W środę podpisano też cztery inne dokumenty między firmami obu krajów, w tym m.in. umowę na dostawę do Chin 100 tys. ton miedzi elektrolitycznej produkowanej przez KGHM. Odbiorcą ma być China Mine Metal Corporation. Dwie umowy dotyczą współpracy w sektorze elektronicznym między chińską firmą Huawei i polską firmą Aero2 oraz między Huawei a Politechniką Warszawską. Polski CIECh podpisał też umowę o współpracy z Sinochem Plastic."

Chyba ostatnio najmodniejszy kierunek. Ciekawe czy wyniknie z tego coś więcej.binky

Temat
Zmiana terminu publikacji raportu za III kwartał 2010 roku
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe

Treść raportu:
W nawiązaniu do raportu bieżącego nr 12/2010 z dnia 21 stycznia 2010 roku, Zarząd Europejskiego Funduszu Hipotecznego S.A. niniejszym informuje, iż zmianie uległ termin publikacji skonsolidowanego raportu kwartalnego za III kwartał 2010 roku.

Decyzją Zarządu Spółki data przekazania przedmiotowego raportu do publicznej wiadomości, pierwotnie określona na dzień 15 listopada 2010 roku, zostaje zmieniona na dzień 9 listopada 2010 rok.

Sugestia wyników lepszych od oczekiwań akcjonariuszy. Odpowiednio dobrane info w odpowiednim czasie? Mam nadzieje, że jutro nie pojawi się czarna świeca i zakończymy korektęThink

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 15 października 2013 18:24:11
Liczba wpisów: 13
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,186 sek.

vjtzhopw
dfztlzaa
qknqiqpn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 751,90 zł +383,76% 96 751,90 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pabaehgd
ajozhwml
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat