dzisiaj kupa jak cały rynek, albo nawet gorsza:/
|
|
Temat:
KROSNO
no to chyba ci co mieli wywalić wywalili dalej nie ma podaży, chyba ciąg dalszy UP niedługo.
|
|
Temat:
BIOTON
no niezły odpał dzisiaj a ja jak zawsze mam trochę mało bo kasa uszczuplona przez bessę:).
|
|
Temat:
KROSNO
też podjadłem właśnie wracam z pracy ale pozytywne zaskoczenie zamiast -10% taaki plus:D
|
|
panowie co z naszymi oponami, dzisiaj się krosnem pocieszam, bo oponeo przy ładnym rynku coś nie teges.
|
|
o widzę że dzisiaj ożywiona dyskusja, wysoki C/Z czy nie.. myślę że rynek zadecyduje szczególnie 1-2 najbliższe tygodnie.
|
|
Nie uważam że ktoś coś złego napisał, dlatego nie ma co się podniecać, nikt nie naganiał. A terazpora kończyć polemikę i zająć się spółką!.
Co do wczorajszej sesji.. nie było żadnej oszołamiającej transakcji, widać było tylko że ulica delikatnie kąsa, wolumen 55k w przypadku oponeo to jest coś, tylko szkoda że na fixingu nie miał kto brać. Nieudany atak na poziom blisko 5zł.
|
|
pop napisał(a):Ja tam uważam,że każdy ma prawo do swoich "za i przeciw" co do raportu lub samej spółki,byle nie podawać świadomie nieprawdziwych informacji oraz by nie schodzić do poziomu,jaki istnieje na bankier.pl. Mnie generalnie b.podoba się wymiana zdań na tym forum-czasami są ewentualne merytoryczne błedy w wypowiedziach,ale widać,że nie zamierzone,tylko wedle wiedzy na daną chwilę. Ja ciągle podaję wady i zalety tej spółki,znam ją całkiem nieźle z wielu źródeł. P.S.Dziś jednak nie było wywiadu z prezesem Oponeo,przeniesiony jest na przyszły tydzień,jak coś będę wiedział,to dam znać,zresztą następnego dnia powinien być "przedruk"w Pulsie Biznesu". 100% popieram!. Argumenty za i przeciw są zdrowe jak nie jest to naganianie lub wprowadzanie w błąd. parkiet i bankier to żenada. pozdrawiam
|
|
|
|
no właśnie a na razie tylko pogłębiamy dołki:/
|
|
pop napisał(a):beatnik napisał(a):jutro sądny dzień, zobaczymy. A tego dziwnego postu,to trochę nie rozumiem-masz na myśli wyniki,których wstępne dane zostały upublicznione w wywiadach z prezesem ok.2 tygodni temu?Przezież to już jest znane,ważne teraz co dalej,co z wynikami za I kwartał,jakie plany na ten rok,na razie poznaliśmy prognozę wyników z PKOBP-ów analityk zniera dane ze spółek(nie tylko z Oponeo,ale również z Netmedii,Travelplanet),więc dla mnie osobiście jego zdanie nie jest bez znaczenia. Ale może dowiemy się czegoś więcej z kolejnego wywiadu z prezesem Topolewskim,który będzie w TVNCNBC w piątek 6 lutego,polecam zainteresowanym tą spółką. właśnie jakiś szerszych informacji oczekuję od raportu, trzeba się w niego wczytać, zresztą jak podają wyniki, więcej ludzi się o nich dowie niż o prognozach, powinno być głośno, szczególnie że każdy na opcjach powtapiał i/albo ma znaczące spadki przychodów, a oponeo ma wzrost. Jest to jak by nie patrzeć perełka na rynku. Można by się kłócić czy na standardy obecnej bessy jest droga czy nie, tego nikt nie wie. To zależy tylko od nas ile chcemy za nią dać. Wywiad zapewne też nagłośni sprawę i wtedy pewnie szersze grono ludzi przyjrzy się spółce, taka mała reklama, bo nie każdy jest na bieżąco ze wszystkimi 400 na GPW.
|
|
Temat:
LOTOS
no żałuje że wczoraj nie wziąłem więcej:D
|
|
większość obrotu do tej pory to jedna transakcja: 22 2009-02-04 093619 4,7 27951szt 131369,7zł (trochę mało na insidera:) )
dopiero 2h handlu, teraz 33,5k wolumen. zapowiada się ważna sesja, wolumen już jest dużo wyższy od średniego dla tej spółki.
|
|
jutro sądny dzień, zobaczymy.
|
|
najlepszy wątek o oponeo.pl w polskim necie, krótko a rzeczowo. Dużo się dowiedziałem, mam nadzieje że to wyjdzie na dobre:D. Według mnie bardzo dobra firma handlowa, a w dzisiejszych czasach firmy produkcyjne dostają po dupie. A firmy handlowe, jeszcze te co są tanie mają dobrze, szczególnie na rynku e-commerce. Każdy chce kupować tanio, a opony to wydatek rzędu 600-1500zł za komplet jak można zaoszczędzić 100-500zł to każdy Polak będzie chciał.
|
|