Temat:
MADKOM
Zamówienie na kwotę 279494,40 zł. Cytat:14 października 2014 r. Spółka otrzymała informację o rozstrzygnięciu postępowania w sprawie udzielenia zamówienia publicznego na realizację projektu „e-Urząd – szybko, sprawnie, skutecznie. Wsparcie elektronicznej administracji w Gminach: Zielonki, Michałowice, Wielka Wieś, Czernichów, Igołomia-Wawrzeńczyce, Iwanowice” inwestor.madkom.pl/e-urzad-w-k...
|
|
Temat:
MADKOM
Jest nowe zamówienie na kwotę prawie 2.8mln zł Cytat:Zarząd Madkom SA (Emitent) niniejszym informuje o podpisaniu w dniu 10 października 2014 r. z Gminą Jaworzno umowy na realizację projektu pn. „e-Urzędy – utworzenie zintegrowanego systemu wspomagania zarządzania w administracji publicznej wraz z zapewnieniem świadczenia usług drogą elektroniczną”.
W ramach realizacji umowy przewidziana jest dostawa oprogramowania Emitenta i REKORD SI oraz usług wdrożeniowych i szkoleniowych wraz z budową e-usług i utworzenie punktów potwierdzania profilu zaufanego. Zamówienie przewiduje również uruchomienie integracji modułów oprogramowania Emitenta z modułami dziedzinowymi wykorzystywanymi przez Partnerów Projektu, w tym dostarczanych przez REKORD SI Sp. z o. o..
Okres realizacji umowy 10.10.2014 r. – 31.08.2015 r.
Wartość pozyskanego zamówienia to 2 796 895,12 zł gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/new...
|
|
Temat:
MADKOM
Fragment rozmowy z prezesem Madkom S.A., Grzegorzem Szczechowiakiem: Cytat: (...) satysfakcją zrealizowania zobowiązań jakie podjąłem względem naszych akcjonariuszy.
Przypomnę, że do tych zobowiązań należały między innymi opuszczenie segmentu HLR na które składało się przeprowadzenie emisji dla drobnych akcjonariuszy. Doprowadzenie do rozwodnienia akcjonariatu z 1,2 % do ponad 11% na drodze emisji akcji serii E. Przeprowadzenie resplitu akcji i podniesienie ich wartości nominalnej z 0,10 zł do 1 zł. (...) Kolejnym projektem, który rozwijamy a w zasadzie ja rozwijam jednak z planem włączenia go do grupy jest Cloud Medical Sp. z o. o. W zeszłym roku założyłem wspólnie z kolegą Michałem Nedoszytko spółkę w której udziałowcem został fundusz kapitałowy ARP SA, ten sam który zainwestował w Emdesoft. Tym razem otrzymaliśmy ponad 760 000 zł na rozbudowę posiadanego już oprogramowania dla zarządzania oddziałami kardiologii inwazyjnej oraz na budowę oprogramowania do obsługi indywidualnych praktyk lekarskich. To pierwsze oprogramowanie funkcjonuje już u pierwszych Klientów, a aktualnie prowadzimy prace nad sprzedażą tego oprogramowania dalej – jeśli te rozmowy handlowe przyniosą umowę na co wszystko wskazuje - to ten startup osiągnie rentowność już w drugim roku funkcjonowania. Dodatkowo liczymy bardzo na to, że wytwarzane przez spółkę oprogramowanie zrewolucjonizuje gabinety lekarskie w 2015 r, przygotowując je na wdrożenie ustawy o danych medycznych w 2017 r.
Źródło: www.debiutync.pl/top/19278-ten...
|
|