zukdikoe
Advertisement
PARTNER SERWISU
hjyhxtau
Eisenhower11

Eisenhower11

Ostatnie 10 wpisów
fundamentalnie moze kosztowac niedlugo 30 zł gdy Ty bedziesz siedzial zręka w kieszeni i przyglądal sie polityce banków

WatchDog napisał(a):
Raport za IV kwartał w ogóle mi się nie podoba.
Dużo pozornie dobrych liczb, ale "Parkiet" dzisiaj znalazł, że mieli więcej rezygnacji niż nowych umów, więc łącznie saldo sprzedanych mieszkań było ujemne. Niedobrze, że sama spółka o tym nie pisze - tylko podaje duże przychody - co jednak wynika z przyjętego sposobu ich wykazywania. Ogólnie nie jest to w ogóle transparentna grupa, ma pokombinowany bilans i rachunek wyników, tak żeby nie było wiele widać. Mi się też bardzo nie podoba jeden klimat: niby są zyski, wyniki dodatnie, wzrost gotówki, analitycy klaszczą, a ja patrzę w Zestawienie zmian w kapitałach własnych i widzę, że jakieś wstrętne prawie 8 mln zeszło jako strata z "niepodzielonego wyniku lat ubiegłych" -> podzielili więcej niż mieli?

A w ogóle, raportowanie z dokładnością do 1 gr dla spółki o 3/4 miliarda przychodów to lekka paranoja. A w ogóle mi się ten raport nie podoba: przez cały rok utopili 38 mln w przepływach, mają też długofalowo sporo ujemne przepływy operacyjne. Wcale nie jest różowo.

No tak raport Dom Development jest o niebo lepszy...

owner napisał(a):
owner napisał(a):
najblizszy opor na 5,8 (kurs tam prawie dotarl na ostatniej sesji) a w dalszym przyplywie euforii na 6,9

hehe kurs sie odbil od oporu na 6.90 i teraz szoruje po wsparciu na 5.30. spadki przy zmniejszajacyh obrotach. idzie jakies odbicie?

hehe tak szoruje i ja też jestem błaznem

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 30 stycznia 2023 09:27:45
Liczba wpisów: 5
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,177 sek.

jcmqxsam
wtrsmvni
gftjxqcj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bbzvjtmy
wkvnrvgj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat