Posiadam (niewiele) obligacji Zortrax serii A2 i chciałbym je odsprzedać, bo akurat potrzebuję gotówki. Czy ktoś wie jak to zrobić? Proszę o kontakt na priv.
|
|
inspirator napisał(a): Czy komuś udało się uzyskać przynajmniej wyrok i ile to trwało?
Tak, w mojej sprawie sąd wydał korzystne orzeczenie 16.03. Spółka na pewno zarząda pisemnego uzasadnienia, więc w optymistycznym wariancie orzeczenie uprawomocni się początkiem maja. Jeśli spółka będzie nadal chciała grać na czas, to może złożyć potem apelację.
|
|
Spółka nie wykupiła obligacji na kilka milionów złotych, jak to jest, że nadal funkcjonuje? GDZIE SĄ POLSKIE SĄDY I PROKURATURA?
|
|
Dużo tu narzekania, a mało konkretów. Czy ktoś pomoże i napisze, gdzie i jak należy zgłosić wierzytelność ? Na stronie sądu jeszcze wpis się nie pojawił: Wykaz upadłościCzy ktoś ma może wzór wniosku zgłoszenia upadłości ? Art
|
|
Z memorandum: obligatariusze mają gwarantowane objęcie 16 akcji na 1 posiadaną obligację.
|
|
Intrinsic napisał(a):Z newsów, byc może Wam znanych, wiekszość aktywów sprzedanych przez PTI, tj. CSY, RSY, Edison, Tableo, Molmedica, objęła spółka komandytowo-akcyjna Benten (siedziba w Poznaniu, na tej samej ulicy i domu co PTI), a teraz Benten przemianował się na Amida Capital i przeniósł do Wawy.
Czy w PTI zostały w ogóle jeszcze jakieś aktywa ? Jakie są szanse na ściągnięcie czegokolwiek przez komornika ?
|
|
Marek Butelka napisał(a):@gauss
Jeśli chodzi o pytanie z tytułowego wątku, czyli ofertę obligacji zagranicznych, to zasypią cię nią w biurze Pekao. Minimalna jednostka transakcyjna w CDM Pekao S.A. to 10 000 USD lub EUR nominału oraz wielokrotność tej kwoty.
|
|
Cytat: Dodatkowo pełna kontrola nad bieżącą sytuacją, wydarzeniami w danej spółce, oraz obserwacja kursu akcji,który z reguły dużo wcześniej zwiastuje możliwe problemy. Rynek obligów reaguje z dużym opóźnieniem.
To też niczego nie gwarantuje, ja wtopiłem na PTI, kurs obligacji z dnia na dzień poleciał podczas gdy kurs akcji był w miarę stabilny, dopiero po wynikach kwartalnych kurs zapikował w dół, ale wtedy już obligi skupowali po 20%. Teraz będę kupował tylko zabezpieczone, jeśli w ogóle. No cóż, w tym roku nie dzieciaki nie pojadą na wakacje... Art
|
|
Dostałem pismo od Pana Prezesa PTI, z którego wynika, że PTI nie ma zamiaru zaspokoić żądań wierzycieli w najbliższym czasie  Pozostaje więc windykacja długu i przetestowanie naszego wymiaru sprawiedliwości.
|
|
robertokot25 napisał(a):zadzwoń i zapytaj ale pewnie darmo tego nie zrobią... Ja dziś złożyłem wniosek w DM PKO BP, 50 zeta za zablokowanie obligacji do momentu wykupu. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Art
|
|
[quote=kajet]W memorandum informacyjnym podany jest "adres siedziby" i on się nie zmienił.
Jak zatem zaadresować wezwanie, na "adres siedziby" (stary) czy "adres prowadzenia działalności" (nowy) ?
Art
|
|
Witam, czy ktoś już wysłał żądanie przedterminowego wykupu ? Zastanawiam się, czy czekać do Raportu Bieżącego, a jeśli tak, to jak długo, kiedy on się powinien pojawić najpóźniej ?
-Art
|
|
Kalashnikov napisał(a):Próba upychania na siłę po 49 a chętni są nawet po 59... Trochę dziwne, że PTI nie chce odkupić swojego długu po 50% ceny, czyżby było całkiem pusto w kasie ? A może za małe obroty aby zawracali sobie tym głowę ? Pozostaje nadzieja, że spółka nie upadnie a pod koniec roku zwykle płynność się poprawia.
|
|
Kalashnikov napisał(a): Normalne jednak za to nie jest że jedna seria spada na łeb gdy pozostałe stoją w miejscu z lekka obsuwą. Pozostałe serie są zabezpieczone. Stąd pewnie ta różnica.
|
|
Temat:
MIRBUD
mebo33 napisał(a):Szukam, szperam i nic kompletnie nie moge znalezc, pojedynczego komunikatu, jakiejs informacji a tym bardziej racjonalnego wytlumaczenia takiego wlasnie zachowania kursu, przeciez jakis powod musi byc... moze ktos z akcjonariuszy wiec co jest powodem tych juz naprawde nie malych spadkow...??? 1. Moze chodzilo o zapelnienie luki z 18.08.2010 ? 2. 3.80 to prawie dokladnie 50% zniesienia fali wzrostowej zaczynajacej sie poczatkiem lipca 2010. Czy jakis doswiadczony technik moglby sie do tego odniesc ? Dzisiaj sytuacja wyglada juz troche lepiej, takze mam nadzieje na wzrosty. Pozdrawiam Art
|
|
Witam Wszystkich, czy ostatnie powodzie w Australii mogą wygenerować nowe kontrakty dla Kopka ? Sporo kopalni tam pozalewalo.
|
|