vlmxlhwv
Advertisement
PARTNER SERWISU
tchpejmd
schwart

schwart

Ostatnie 10 wpisów
Posiadam (niewiele) obligacji Zortrax serii A2 i chciałbym je odsprzedać, bo akurat potrzebuję gotówki. Czy ktoś wie jak to zrobić? Proszę o kontakt na priv.

inspirator napisał(a):
Czy komuś udało się uzyskać przynajmniej wyrok i ile to trwało?

Tak, w mojej sprawie sąd wydał korzystne orzeczenie 16.03. Spółka na pewno zarząda pisemnego uzasadnienia, więc w optymistycznym wariancie orzeczenie uprawomocni się początkiem maja.
Jeśli spółka będzie nadal chciała grać na czas, to może złożyć potem apelację.

Spółka nie wykupiła obligacji na kilka milionów złotych, jak to jest, że nadal funkcjonuje? GDZIE SĄ POLSKIE SĄDY I PROKURATURA?angry8

Dużo tu narzekania, a mało konkretów.
Czy ktoś pomoże i napisze, gdzie i jak należy zgłosić wierzytelność ?
Na stronie sądu jeszcze wpis się nie pojawił:

Wykaz upadłości

Czy ktoś ma może wzór wniosku zgłoszenia upadłości ?

Art

Z memorandum: obligatariusze mają gwarantowane objęcie 16 akcji na 1 posiadaną obligację.

Intrinsic napisał(a):
Z newsów, byc może Wam znanych, wiekszość aktywów sprzedanych przez PTI, tj. CSY, RSY, Edison, Tableo, Molmedica, objęła spółka komandytowo-akcyjna Benten (siedziba w Poznaniu, na tej samej ulicy i domu co PTI), a teraz Benten przemianował się na Amida Capital i przeniósł do Wawy.

Czy w PTI zostały w ogóle jeszcze jakieś aktywa ? Jakie są szanse na ściągnięcie czegokolwiek przez komornika ?

Marek Butelka napisał(a):
@gauss

Jeśli chodzi o pytanie z tytułowego wątku, czyli ofertę obligacji zagranicznych, to zasypią cię nią w biurze Pekao.

Minimalna jednostka transakcyjna w CDM Pekao S.A. to 10 000 USD lub EUR nominału oraz wielokrotność tej kwoty.

Cytat:

Dodatkowo pełna kontrola nad bieżącą sytuacją, wydarzeniami w danej spółce, oraz obserwacja kursu akcji,który z reguły dużo wcześniej zwiastuje możliwe problemy. Rynek obligów reaguje z dużym opóźnieniem.

To też niczego nie gwarantuje, ja wtopiłem na PTI, kurs obligacji z dnia na dzień poleciał podczas gdy kurs akcji był w miarę stabilny, dopiero po wynikach kwartalnych kurs zapikował w dół, ale wtedy już obligi skupowali po 20%.
Teraz będę kupował tylko zabezpieczone, jeśli w ogóle.
No cóż, w tym roku nie dzieciaki nie pojadą na wakacje...

Art

Dostałem pismo od Pana Prezesa PTI, z którego wynika, że PTI nie ma zamiaru zaspokoić żądań wierzycieli w najbliższym czasie angry7 Pozostaje więc windykacja długu i przetestowanie naszego wymiaru sprawiedliwości.

robertokot25 napisał(a):
zadzwoń i zapytaj ale pewnie darmo tego nie zrobią...

Ja dziś złożyłem wniosek w DM PKO BP, 50 zeta za zablokowanie obligacji do momentu wykupu. Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Art

[quote=kajet]W memorandum informacyjnym podany jest "adres siedziby" i on się nie zmienił.

Jak zatem zaadresować wezwanie, na "adres siedziby" (stary) czy "adres prowadzenia działalności" (nowy) ?

Art

Witam,
czy ktoś już wysłał żądanie przedterminowego wykupu ? Zastanawiam się, czy czekać do Raportu Bieżącego, a jeśli tak, to jak długo, kiedy on się powinien pojawić najpóźniej ?

-Art

Kalashnikov napisał(a):
Próba upychania na siłę po 49 a chętni są nawet po 59...

Trochę dziwne, że PTI nie chce odkupić swojego długu po 50% ceny, czyżby było całkiem pusto w kasie ?
A może za małe obroty aby zawracali sobie tym głowę ?
Pozostaje nadzieja, że spółka nie upadnie a pod koniec roku zwykle płynność się poprawia.

Kalashnikov napisał(a):
Normalne jednak za to nie jest że jedna seria spada na łeb gdy pozostałe stoją w miejscu z lekka obsuwą.

Pozostałe serie są zabezpieczone. Stąd pewnie ta różnica.

mebo33 napisał(a):
Szukam, szperam i nic kompletnie nie moge znalezc, pojedynczego komunikatu, jakiejs informacji a tym bardziej racjonalnego wytlumaczenia takiego wlasnie zachowania kursu, przeciez jakis powod musi byc... moze ktos z akcjonariuszy wiec co jest powodem tych juz naprawde nie malych spadkow...???

1. Moze chodzilo o zapelnienie luki z 18.08.2010 ?
2. 3.80 to prawie dokladnie 50% zniesienia fali wzrostowej zaczynajacej sie poczatkiem lipca 2010.

Czy jakis doswiadczony technik moglby sie do tego odniesc ?
Dzisiaj sytuacja wyglada juz troche lepiej, takze mam nadzieje na wzrosty.

Pozdrawiam

Art

Witam Wszystkich,
czy ostatnie powodzie w Australii mogą wygenerować nowe kontrakty dla Kopka ? Sporo kopalni tam pozalewalo.

Informacje
Stopień: Ośmielony
Ostatnia wizyta: 21 marca 2017 21:58:23
Liczba wpisów: 17
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,310 sek.

gtnlaaje
msudbphx
imbvxjws
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 405,22 zł +387,03% 97 405,22 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
igonjssz
vgudqurd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat