PARTNER SERWISU
dnxtihpo
Infinum

Infinum

Ostatnie 10 wpisów
Opinie pracowników/klientów o firmie:
www.gowork.pl/opinie_czytaj2,2...
www.jakoscobslugi.pl/obserwacj...

Jeżeli prawdą jest, to co ci ludzie tam napisali, to osobiście będę się trzymał od tej spółki z daleka.

@SpartaN, Tusk nic nie uważa. To polityk. Powie wszystko to, co uzna, że musi powiedzieć, żeby większość mu przyklasnęła.

Nawet jeżeli ta większość na tym straci, bo OFE które posiadają akcje KGHM w imieniu tej większości, nie dostaną pełnej dywidendy.

To co mówi Tusk to polityczna retoryka, nic więcej. Dlatego też dosłowne traktowanie jego wypowiedzi jest po prostu niepoważne.

Bez informacji o jakości złoża i potencjalnej wydajności trudno o racjonalną wycenę tego doniesienia.

marrynika napisał(a):

"Strata w trzecim kwartale wynikała z utrzymujących się wysokich cen surowca. Jednocześnie popyt na rynku był zbyt niski, byśmy mogli zdecydować się na podwyżki cen naszych produktów" - powiedział Wijata.

Moim skromnym zdaniem jest to właśnie główny problem Graala, bo ryby od zawsze były w Polsce drogie.

Non-stop rośnie inflacja (podaż pieniądza, nie CPI), więc Graalowi rosną koszty surowca, a cen zwiększyć nie może, bo popyt już zupełnie siądzie.

Prawdopodobnie analogiczna, choć mniej dotkliwa sytuacja może zaistnieć na rynku mięsa czerwonego na czym mogą zyskać zakłady drobiarskie, bo jakieś mięso ludzie będą jednak kupować.

To tylko moje spekulacje, ale przyznam, że robiąc zakupy coraz częściej wybieram tańszego kurczaka niż drogą szynkę czy równie drogą rybę.

Ja już wypiłem i też nie dałem rady :)

Ale jak będzie założony osobny konkurs, to przejrzę.

Te wzrosty prawdopodobnie potrwają max 2 miesiące, więc nie ma co się tak rozpędzać z tymi zakupami :)

A konkurs fajny, też chętnie wezmę udział w przyszłym miesiącu.

Informacje
Stopień: Ostrożny
Ostatnia wizyta: 22 stycznia 2020 18:14:47
Liczba wpisów: 6
[0,00% wszystkich postów / 0,00 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,223 sek.

khqnrtec
rurobquo
wkjcmeac
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
igiwmmmh
ngjrziqn
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat