Temat:
NAFTA
No cóż napisałem na parkiecie w marcu 11.03.2007 ten sam maxiu Teraz będzie odbicie mały up do 15-16 PLN a może wyżej obaczymy i jest
|
|
Temat:
FARMACOL
kubajjk napisał(a):halo..tylko ja na to spoleczke patrze?.. zakupilem ponizej 23..jakies 27 moze osiagnie..wczesniej torfarm wystrzelil(zreszta farmacol juz raz tez troche dal $) teraz moze czas na farmacol porzadny up?.. jakie sa wasze opinie? Dla mnie to najlepsza spółka z grupy tzw farmaceutycznych hurtowni , napewno nas mile zaskoczy ( min. zwiekszeniem sprzedazy na rynku - wyżej niż zakładają i wysoką marżą - zyskiem oraz inwetycjami )
|
|
Multiply napisał(a):witam,
czy którys z kolegów mógłby mi wyjaśnić kwestie środków pieniężnych w rachunku przepływów pienięznych. Konkretnie pytam o znak minus. Środki pieniężne na koniec okresu minus 76 mln zł .
Co to oznacza bo się nie spotkałem jeszcze z ujemnym stanem środków pienięznych
pozdr MSR nr 7 -cash flow
|
|
Temat:
BIOTON
pabla69 napisał(a):Obejrzałem sobie dzisiaj powtórnie wywiad z nowym prezesem i na pytanie o opcje walutowe odpowiedział, że piastuje to stanowisko kilka godzin i nie jest w stanie wypowiedzieć się na ten temat.
Ale w oczy redaktorowi nie popatrzał i tak sobie myślę, że może jeszcze wyciągną trupa z szafy:^o Obym się mylił :binky: Chyba nie tak strasznie jak GTC -dało dupska na opcjach IRS i EUR ( setki M )
|
|
Temat:
NAFTA
Według moich obliczeń spóka na opcjach na koniec 2008r jest w plecy ok 11-12 Mpln (wzrost EUR o 1 gr powoduje stratę 260 Tpln -biorąc pod uwgę wrtość zawartych transakcji -część rozliczono już w 2008r. ale zostało jeszcze sporo MEUR ) , zastanawiam się tylko dlaczego brak informacji o tym, może ktoś wie. DZ Bank przedłużył kredyt tylko 3M do 31.03.2009r. czeka na sprawozdanie a potem co ? Spółka eksportowa (usługi bud) ale EUR w 2009 wobe US może zminić trend.EU zawsze ( no prawie ) dłuzej choruje.
|
|
Temat:
DEVELIA
Też tak myślę -konsówka postu i chyba zkupię za 3 m-chy ( moze trzeba będzie szybciej giełda lubi wyprzedzenia faktów) , jak kryzys bedzie na całego w branży, teraz jest jeszcze w przedpokoju i czeka na gospodarza domu.
|
|